zefciu 04.12.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Witam wszystkich! Wykonuję na poddaszu ocieplenie i sufit podwieszany. Sufit wisieć będzie na wieszakach kotwowych przykręconych do krokwi. Łączenie sufit-ściana chcę wykończyć przy pomocy taśmy papierowej, flizeliny i akrylu. Moje pytanie: czy jeśli ostatni wieszak jest blisko ściany, to istnieje nadal konieczność przytwierdzenia profili CD do ściany przy pomocy profilu UD? Myślałem, że jest to konieczne tylko wtedy, gdy odstęp jest duży - mniej więcej taki jak między krokwiami. Czy jeśli nie będę przymocowywał sufitu do ściany, jest duże ryzyko, że spoina będzie pękać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margas3292 22.02.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 kelego sa rozne szkoly na ten temat ja podczas swoich prac wykonuje ja w ten sposob ze nie krece plyty do profili przysciennych , i z wlasnego dozwiadczenia wiem ze daje to dobry efekt, na sciane przed przykreceniem kg kleje tasme tak aby plyta kg bezposrednio dolegala do niej i nie zakladam zadnej siatki lub flizeliny pod katem 90 , bo w perpektywie i tak peknie chodzi o to aby sufit czy tez skos pracowaly samodzielnie jak i sciany , po gipsowaniu nacinam jescze nozykiem laczenie sufit sciana wykonczam akrylem powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metpol 15.03.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Profile CD wystarczy włożyć w profile UD. Natomiast profile UD przytwierdza się do ściany bez względu na to jak blisko jest ostatni wieszak. Warto zastosować profil UD, bo stabilizuje on powierzchnię, którą tworzą profile CD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts