marta.k00 04.12.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Witam, chciałabym uzyskać jakichkolwiek informacji, gdyż nie wiem czy dobrze palę. Mam pompę LFP PCO 25/4 ze sterownikiem Sp2000, palę drzewem. Szczerzę to dopiero uczę się korzystania z tego typu ogrzewania. Zawsze sterownik miałam ustawiony na 45stopni, a na piecu temp 60, tak palili moi rodzice. Od kilku dni mam ustawioną temp na 60 i taką staram się utrzymywać na piecu, czasami lekko przekroczy, ale to granica 5stopni. Czy takie palenie jest ok, bo niepokoi mnie to, że słyszę jakby coś się działo, jakby bulgotanie w bojlerze i w jednym z pokoi. Czy to po prostu woda przepływa? Gdy pompa się załączy to słychać głośne bulgotanie przy piecu, albo robi się tak gdy temp na piecu lekko wzrośnie. Woda była dopuszczana, kaloryfery odpowietrzane. Serdecznie dziękuję za wszelkiego rodzaju informacje ii porady Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts