Agusia93 04.12.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Witam wszystkich Po budowie zostało nam sporo betonu komórkowego, dachówek oraz resztek styropianu. Zastanawiałam się czy jest sens postawić z tego budę dla psa? Może ktoś kiedyś próbował? I drugie pytanie: czy będzie wymagane jakieś pozwolenie na budowę takiej budy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 04.12.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 mi po budowie zostały deski, łaty, styropian i z tego mu robiłem, od środka płyta OSB, styropian na zewnątrz deski. Jak mu ocieplisz suporeks styropianem to go obeżre :popcorn::popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 04.12.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Proponuję sprzedać pozostałości po budowie i zrobić budę dla pieska z drewna. W każdej chwili można ja przemieścić w inne miejsce lub sprzedać jeżeli będzie zbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amca 05.12.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Witam, prostą i tanią budę można zbudować z płyty drewnopochodnej (OSB lub MFP), tak jak w tym artykule: Dom dla psa stróżującegoPozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 05.12.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Z desek możesz zrobić budę dla psa. Od środka dajesz styropian i na to jakąś boazerie albo cienką płytę OSB. Na budę nie potrzeba zezwolenia na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makaroniarze 08.12.2014 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Nasz psiaki mieszkają w domu, ale fakt faktem że zdarza się nam zostawić je na zewnątrz jak jedziemy coś załatwić, na takie okazje mają budę chcieliśmy zamówić taką gotową na allegro albo kupić w markecie ale kurcze, jakoś totalnie nieadekwatna do ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.12.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 na takie okazje mają budę To tak jak u nas. My w zooplusie kupiliśmy budę. Fajną, z ocieplanym wkładem wyciaganym na lato i chyba adekwatną do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolnando 18.01.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Buda mojego bernusia jest zbudowana z płyt sklejowych, na górę dałem blachę falowaną jako daszek i środek wypełniłem słomą ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
murodamian 12.04.2016 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Ja zrobiłem podobnie. Z pozostałych desek, krawędziaków, zrobiłem szkielet, Dokupiłem kątowniki, łączniki w eArmet, wełnę z Paroca i deskę boazeryjną (jako odpad). Buda miała nawet okienko, i przedsionek. Buda była pod owczarka środkowo azjatyckiego i miała ok. 120 cm x 70 cm i jakieś 80 cm wysoka. Była ciepła, miała zakrywane wejście. Osobiście bym budy z siporexu nie robił, bo to ciągnie wilgoć jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mDanik 11.05.2016 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Ja zrobiłem podobnie. Z pozostałych desek, krawędziaków, zrobiłem szkielet, Dokupiłem kątowniki, łączniki w eArmet, wełnę z Paroca i deskę boazeryjną (jako odpad). Buda miała nawet okienko, i przedsionek. Buda była pod owczarka środkowo azjatyckiego i miała ok. 120 cm x 70 cm i jakieś 80 cm wysoka. Była ciepła, miała zakrywane wejście. Osobiście bym budy z siporexu nie robił, bo to ciągnie wilgoć jak diabli. ha, mój sąsiad ma takiego psa owczarek środkowo azjatycki jest wielki i to pewnie byle buda nie mogła być. Prędzej coś jak domek narzędziowy Wracając do pytania; beton komórkowy się średnio do tego nadaje. Chyba że będzie czymś a)ocieplony b) wyłożony w środku budy np płytą pilśniową. Kiedyś robiłem budę i poszedłem po poradę do kilku osób którzy coś w sprawie ociepleń, zwierząt mogą sensownego powiedzieć i wyszło że najlepiej jak buda jest z desek pomiędzy którymi jest np wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszbielski 13.06.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Według mnie powinnaś zrezygnować z budowy budy dla psa, z takich materiałów. Uważam, podobnie jak reszta, że lepiej zbudować porządną, drewnianą budę dla psa, najlepiej czymś dodatkowo ocieploną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts