Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Buda dla psa

Agusia93

Recommended Posts

• 1 month później...
  • 1 year później...
Ja zrobiłem podobnie. Z pozostałych desek, krawędziaków, zrobiłem szkielet, Dokupiłem kątowniki, łączniki w eArmet, wełnę z Paroca i deskę boazeryjną (jako odpad). Buda miała nawet okienko, i przedsionek. Buda była pod owczarka środkowo azjatyckiego i miała ok. 120 cm x 70 cm i jakieś 80 cm wysoka. Była ciepła, miała zakrywane wejście. Osobiście bym budy z siporexu nie robił, bo to ciągnie wilgoć jak diabli.

• 4 weeks później...
Ja zrobiłem podobnie. Z pozostałych desek, krawędziaków, zrobiłem szkielet, Dokupiłem kątowniki, łączniki w eArmet, wełnę z Paroca i deskę boazeryjną (jako odpad). Buda miała nawet okienko, i przedsionek. Buda była pod owczarka środkowo azjatyckiego i miała ok. 120 cm x 70 cm i jakieś 80 cm wysoka. Była ciepła, miała zakrywane wejście. Osobiście bym budy z siporexu nie robił, bo to ciągnie wilgoć jak diabli.

ha, mój sąsiad ma takiego psa :-) owczarek środkowo azjatycki jest wielki i to pewnie byle buda nie mogła być. Prędzej coś jak domek narzędziowy :-) Wracając do pytania; beton komórkowy się średnio do tego nadaje. Chyba że będzie czymś a)ocieplony b) wyłożony w środku budy np płytą pilśniową. Kiedyś robiłem budę i poszedłem po poradę do kilku osób którzy coś w sprawie ociepleń, zwierząt mogą sensownego powiedzieć i wyszło że najlepiej jak buda jest z desek pomiędzy którymi jest np wełna.

• 1 month później...