fatalwalker 04.12.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące montażu dodatkowego wlotu do wentylacji grawitacyjnej w łazience. Gość w sklepie powiedział mi, że polepszę wentylowanie pomieszczenia jeżeli wykuję dodatkową dziurę istniejącej już kratki nad prysznicem. Mam wątpliwości czy to rzeczywiście coś polepszy czy ciąg powietrza nie podzieli się na dwa i cała robota na marne. Na rysunku naszkicowałem dokładniej w czym problem. Dziękuję za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 04.12.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 witam.Ja mam zrobiony jeden kanał wentylacyjny i podłączone do niego dwie kratki z dwóch różnych pomieszczeń. Sprawdzałem zapałką jak to działa i działa bez zarzutów, ładnie wyciąga i nie zaciąga z jednego pomieszczenia do drugiego. ale to są dwa małe pomieszczenia. Nie wiem jak by to działało u Ciebie bo może być tak jak piszesz, że ilość powietrza podzieli się po prostu na pół bo nie robisz dodatkowego kanału tylko podzielisz istniejący, a masz może okno w łazience? może lepiej zamontować w oknie nawiewniki w celu polepszenia wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fatalwalker 04.12.2014 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Niestety nie mam. Łazienka jest ślepa. Przy dwóch kratkach obok siebie chciałem po prostu w tą nad prysznicem zamontować dodatkowy wentylatorek. Odległości pomiędzy kratkami byłby bardzo małe i jeżeli to mi podzieli po prostu wyciąg na pół to nie ma sensu rozkuwania ściany :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 04.12.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 ale wentylatorek może wypychać powietrze przez ten drugi otwór, łazienka jest na poddaszu? może łatwiej by było zrobić drugą kratkę np na suficie i podłączyć ja pod dachówkę wentylacyjną, ale to już trochę większy koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fatalwalker 04.12.2014 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Łazienka w piwnicy Z wentylatorem w sumie fakt - może wypychać. Nie wiadomo wobec tego nadal co w przypadku dwóch bez wspomagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts