Marcin.87 04.12.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Witam, Jakiś czas temu kładłem panele podłogowe na 3cm deskach na legarach. Zastosowałem podkład pod panele 7mm. Niestety panele pracują i podłoga w niektórych miejscach skrzypi. Deski na których kładłem panele nie były idealne, ale nie były też nie wiadomo jak krzywe, te bardziej odstające wyszlifowałem, zastosowałem też oczywiście szczeliny dylatacyjne przy ścianach. Proszę o pomoc co zrobiłem źle, panele mam w dwóch pokojach, ale muszę położyć je jeszcze w dwóch kolejnych i nie chcę popełnić tego samego błędu. Zastosowanie płyt osb nie wchodzi w grę bo w domu są już wymienione drzwi i nie mogę podnosić wyżej podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 04.12.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Wróć i zacznij od podstaw. Stabilny i równy podkład w postaci ślepej podłogi, pozwoli zastosować cieńszy o połowę podkład bezpośredni, a wówczas cała podłoga powinna być stabilniejsza, jakkolwiek nie oczekuj za wiele od paneli. Pozdrawiam.P.S. Czy podłoga jest na gruncie, czy na stropie i czy uwzględniłeś izolacje? Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin.87 04.12.2014 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Podłoga jest na stropie, pomiędzy deskami jest ok 1 cm przerwy (nie są nabijane jedna przy drugiej), pod deskami nie ma żadnej izolacji- pusta przestrzeń i strop betonowyNie bardzo rozumiem, zdemontować panele i zastosować mniejszy podkład? Dodam, że poprzednio też były tam panele, na foli i podkładzie z rolki chyba 1/2 mm grubości i nie było żadnego problemu, tylko w rogach pokoi podłoga była krzywa Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Marcin.87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 04.12.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Nie bardzo rozumiem, zdemontować panele i zastosować mniejszy podkład? Dodam, że poprzednio też były tam panele, na foli i podkładzie z rolki chyba 1/2 mm grubości i nie było żadnego problemu, tylko w rogach pokoi podłoga była krzywa W takim razie wróć do poprzedniego rozwiązania. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 04.12.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Jeżeli nie możesz dawać żadnej płyty pod panele to zdejmij te co połozyłeś i starą podłogę przytwierdż ( zakołkuj ) do tego stropu jeżeli nie chcesz tej podłogi usuwać. Rozumiem, że chodzi Ci o prowizorkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts