Redakcja 05.12.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Posłuchajcie rad dekarza: Zobacz inne filmu murator.tv - Telewizji Budowlanej Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dort 21.01.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 fajnie się ogląda te filmiki:) jak ktoś w ogóle nie ma wiedzy na ten temat to chociaż można się zorientować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz79 03.02.2015 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 mnie się bardzo podoba dachówka ceramiczna Creatona, uważam ja za najlepszą na świecie, te parametry, kolorystyka, cena wszystko mówi o niej na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dort 08.02.2015 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 ale najlepszy do kładzenia dachu jest góral ^^ i tylko góral, oni mają takie ładne te swoje domki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 08.02.2015 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 ale najlepszy do kładzenia dachu jest góral ^^ i tylko góral, oni mają takie ładne te swoje domki To ciekawe bo u nas po "góralach" najwięcej się poprawia Pewnie to że robią za bimber spożywany podczas pracy i śpią zimą na budowach w campingach nieogrzewanych stawia ich w czołówce ? Jak poprawisz kilkanaście dachów po "góralach' to wpisz tu proszę w temat czy rzeczywiście "górale" to najlepsi cieśle i dekarze Na potwierdzenie tego co piszę mogę wrzucić około 200 zdjęć na dobry początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekarz1 08.02.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Kolego DACxxxAZ nie przesadzaj z tymi Góralami. Ludzie pracują uczciwie za określone wynagrodzenie - ogólnie to CCC Cena Czyni Cuda. Winni są inwestorzy bo jeśli inwestor myśli że za 30 zł można postawić więźbę i pokryć ją blachodachówką - to ma wielką radość. A przy reklamacji gdy pada pytanie czy miał pan umowę to odpowiada a po co. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SADH 09.02.2015 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Kolego DACxxxAZ nie przesadzaj z tymi Góralami. Ludzie pracują uczciwie za określone wynagrodzenie - ogólnie to CCC Cena Czyni Cuda. Winni są inwestorzy bo jeśli inwestor myśli że za 30 zł można postawić więźbę i pokryć ją blachodachówką - to ma wielką radość. A przy reklamacji gdy pada pytanie czy miał pan umowę to odpowiada a po co. Pozdro. Jako wykonawca zgadzam się w 100 % w moich okolicach inwestorzy dziela się na 2 grupy tych którzy chcą by ich zlecenie było wykonane jak najlepiej i wiedzą że za jakośc zapłaca kilka zł więcej -ale raz na długi czas, a druga grupa iwestorów to ci którzy również chca by ich zlecenie było wykonane jak najlepiej ale szukaja (w tym przypadku dekarzy) którzy zrobią np dach z 10 lukarnami w przykładowo karpiówce na 30 złm2 -najlepsze jest to że takich znajdują!!! Tylko że po roku lub krótszym okresie dzwonia do mnie lub zaprzyjaźnionych ekip z pytaniem czy poprawię bo moja wycena była wiekza -poprawię ale za koszt rozebrania poprawy i złożenia. Dodam że w ubiegłym sezonie większość zleceń jakie miałem to poprawki po takich artystach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 09.02.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Film bardzo fajny, A co do wypowiedzi to nie ma się z czym nie zgodzić, bo jak ktoś chce mieć coś dobrze zrobione to wyda pieniądze i na materiał i na ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 09.02.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Film bardzo fajny ale do 52 sekundy wyłapałem 5 błędów dekarskich . Nie piszę tu dla filmu tylko dla Dorta Kto Wam robił dach? Górale A jak się firma nazywała Górale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dort 13.02.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 dziękuję kolego, dort to skrót od Doroty, jak na razie jestem trochę niedoinformowana w kwestiach dachów, dlatego też takie porady... jakiekolwiek mi się przydadzą choć górale mają takie swoje ładne domki, to nie wiem jak oni kładą, ponieważ sama wybrałam firmę, która zajmuje się tym od początku do końca, nowy dach będę kłaść na wiosnę, więc na razie się rozglądam na dachówką, na oku mam Titanie Creatona, widzę, że dość dobrze się na tym znasz to może coś poradzić na co zwrócić uwagę kupując dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz79 13.02.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 tak się zastanawiam i nic mi do głowy nie przychodzi, warto na pewno zabrać na zakupy dekarza i on Ci pomoże. a dachówka Creatona piękna, piękna koleżanko, zazdroszczę Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 13.02.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 dziękuję kolego, dort to skrót od Doroty, jak na razie jestem trochę niedoinformowana w kwestiach dachów, dlatego też takie porady... jakiekolwiek mi się przydadzą choć górale mają takie swoje ładne domki, to nie wiem jak oni kładą, ponieważ sama wybrałam firmę, która zajmuje się tym od początku do końca, nowy dach będę kłaść na wiosnę, więc na razie się rozglądam na dachówką, na oku mam Titanie Creatona, widzę, że dość dobrze się na tym znasz to może coś poradzić na co zwrócić uwagę kupując dachówkę? Kładą i to szybko ale bardzo niechlujnie i popełniając sporo błędów. Jak się wchodzi na taki dach to standardem jest brak spinek do dachówki, dachówki w koszach bez wiązań , dachówki pod narożnymi niezamocowane wcale . Blachy w koszu poprzecinane od flexy i załatane sylikonem . Okna,kominy,okap,szczyty wykonane po najniższej lini oporu. Naciąganie rzędów dachówki do krzywych więźb.Tolerancja błędu kilka centymetrów przy kryciu do kilkunastu centymetrów przy konstrukcji. Więźby robione na czuja bez podstawowej wiedzy,a co dopiero mówić o jakiś innowacjach technicznych.Nie trzymanie się projektu bo trzeba go przecież umieć przeczytać Gwarancja do furtki i co jeszcze mogę Ci dopisać ? Resztę co spotkasz na swoim dachu będzie zależało od tego jakich "górali " sobie sprowadzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 13.02.2015 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 No niestety to jest grząski temat. Ale i wśród tych zwykłych firm można bardzo często trafić na niechlujów, niestety. Trzeba zrobić dobry wywiad wśród znajomych (tak na początek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 14.02.2015 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 No tak również zgadzam się z forumowiczem u góry, że akurat w takiej sprawie to najlepiej będzie zrobić rozpoznanie wśród znajomych i rodzinych kto u nich wykonywał prace związane z dachem. No i zobaczyć jak u nich się on trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz79 15.02.2015 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 ja zrobiłem i okazało się, że brata kolegi kolega, itd. jest dekarze ;p zatrudnił nas do pomocy, a że kładliśmy Titanie Creatona to była niezła zabawa, bo było na dachu na koniec było widać białe ślady czy to od kurzu, czy od brudu który złapał dach i trzeba było myć ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 15.02.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 No niestety to jest grząski temat. Ale i wśród tych zwykłych firm można bardzo często trafić na niechlujów, niestety. Trzeba zrobić dobry wywiad wśród znajomych (tak na początek) Zgadzam się też,można trafić a nawet się często zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 15.02.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 No tak również zgadzam się z forumowiczem u góry, że akurat w takiej sprawie to najlepiej będzie zrobić rozpoznanie wśród znajomych i rodzinych kto u nich wykonywał prace związane z dachem. No i zobaczyć jak u nich się on trzyma Rozpoznanie można zrobić ale bazować na opinii szwagra,teściowej czy zięcia co nie ma pojęcia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 15.02.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 ja zrobiłem i okazało się, że brata kolegi kolega, itd. jest dekarze ;p zatrudnił nas do pomocy, a że kładliśmy Titanie Creatona to była niezła zabawa, bo było na dachu na koniec było widać białe ślady czy to od kurzu, czy od brudu który złapał dach i trzeba było myć ;p Nic z tego nie zrozumiałem ,możesz pisać wolniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dort 16.02.2015 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 super, dzięki DACxxxAZ strasznie dużo nowych nazw:) a co myślisz na temat samej dachówki, bardzo podoba mi się Titania Creatona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz79 16.02.2015 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 chodzi oto, że podczas układania dachu zostawiliśmy białe ślady na nim, Creaton Titania jest przecież czarny i podczas wszystkich tych robót straszne ślady pozostawały i trzeba było myć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts