sebaele 12.12.2014 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Tak tylko że teraz jest on niżej niż rura harmonijka przy brodziku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.12.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Póki woda będzie normalnie spływać pionem, nie zaleje go, a przynajmniej nie powinno. Jeśli masz możliwość, dla bezpieczeństwa możesz go podnieść do wysokości ponad syfon brodzika, ale moim zdaniem nie ma musu, napowietrzacz powinien utrzymać i wodę, chodzi o to, żeby to nie było nagminne, a tu nie powinno, jak pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaele 12.12.2014 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Umieściłem go na wysokości 25cm i teraz mam takie wrażenie że woda szybciej spływała jak napowietrzacz był w pomieszczeniu robił się taki wiekszy wir przy spływie wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaele 12.12.2014 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Mam jeszcze takie pytanie Jarku do ciebie, dlaczego podczas spływu wody z brodzika harmonijka nie jest wypełniona cala wodą tylko tak do połowy? No i czy woda będzie w stanie pocisnąć coś większego jak się coś dostanie do syfonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.12.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Dobrze, że nie jest wypełniona wodą w całości, bo to by świadczyło o tym, że ma za małą przepustowość. Tak jak jest jest ok, wąskim gardłem jest syfon i to on narzuca, jak szybko woda spływa z brodzika. Rura za syfonem ma większą przepustowość, dlatego nie wypełnia się całkowicie. U Ciebie dodatkowym problemem może być jeszcze to ucho tworzące odwrócony syfon, w którym "stoi" powietrze, ono może dodatkowo dławić wypływ, dlatego mówiłem, żebyś je postarał się wyprostować nawet za cenę zmniejszenia spadku na całości rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaele 12.12.2014 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Jarek udało mi się to tak zrobić inaczej już nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaele 14.01.2015 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Witam ponownie, założyłem kolejny napowietrzacz koło zlewu ale gdy wyleje się dużą ilość wody do zlewu to i tak bulgocze w brodziku. Czy jest jakiś sposób na to? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 14.01.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Lepsza wentylacja pionu, niestety. Wyżej zdaje się pisałem, że napowietrzacz to półśrodek, pion powinien być wentylowany grawitacyjnie. Możesz jeszcze próbować zainstalować na szczycie pionu więcej napowietrzaczy (tak po prostu jeden przy drugim, dla uzyskania większej przepustowości), ale to też może nie wystarczyć, dlatego wcześniej pisałem, żeby za wszelką cenę spróbować wyprowadzić rurę na zewnątrz, nawet nie przez dach, nawet bokiem przez ścianę (z dala od okien). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lsn 05.03.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Lepsza wentylacja pionu, niestety. Wyżej zdaje się pisałem, że napowietrzacz to półśrodek, pion powinien być wentylowany grawitacyjnie. Możesz jeszcze próbować zainstalować na szczycie pionu więcej napowietrzaczy (tak po prostu jeden przy drugim, dla uzyskania większej przepustowości), ale to też może nie wystarczyć, dlatego wcześniej pisałem, żeby za wszelką cenę spróbować wyprowadzić rurę na zewnątrz, nawet nie przez dach, nawet bokiem przez ścianę (z dala od okien). Wystarczy odczytać przepływ napowietrzacza z instrukcji - jeżeli nie ma zadeklarowanej - można założyć że nie ma żadnej Tak jak kolega pisze najlepiej wentylować pion wywiewką- oprócz konieczności dostarczenia powietrza do instalacji (w celu przeciwdziałaniu powstania podciśnienia) przydałoby się miejsce gdzie ewentualne gazy mogłyby się wydostać w przeciwnym razie mogą "bombelkować" przez syfony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts