jcarter199 05.12.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Cześć. W najbliższym czasie mam zamiar zacząć kurs CNC, tylko nie wiem w jakim mieście i gdzie wychodzi to najkorzystniej. Nie tyle ze względu na cenę, to ze względu przede wszystkim solidnie. Póki co dokształcam się sam czytując różne blogi, np tutaj http://sterownikcnc.com.pl/ Może ktoś polecić kogoś, kto robi dobre kursy CNC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 05.12.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 A co napisać, skoro nie ujawniasz skad jesteś? Ja się uczyłem w Gorzycach i było super. Sala wykładowa na dziesięć stanowisk, komputery z odpowiednim oprogramowaniem symulatorów, programowanie tokarskie (Siniumeric) i frezarskie (czyli w trzech płaszczyznach), obrabiarki rzeczywiste dostępne do prac kontrolnych i sprawdzających, wykładowca na poziomie, partnerskie traktowanie kursantów, podręczniki bezpłatnie w ramach kursu, kawa, herbata, przekąski, cóż więcej trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 05.12.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Póki co dokształcam się sam czytując różne blogi, To do kitu. Trzeba zacząć od poczatku, a nie chaotycznie. Kup sobie jakiś podręcznik, będzie znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert882 24.12.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 To do kitu. Trzeba zacząć od poczatku, a nie chaotycznie. Kup sobie jakiś podręcznik, będzie znacznie lepiej. Dokładnie, tez mi się tak wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 24.12.2014 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Dokładnie, tez mi się tak wydaje... Obawiam sie że od samego kursu programistą cnc nie będziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 24.12.2014 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Obawiam sie że od samego kursu programistą cnc nie będziesz. Bez paniki, po kursie na prawo jazdy do Formuły 1 jeszcze nie biorą, ale autem można jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 24.12.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 no i chyba najważniejsze to to aby isć na kurs z systemu na którym faktycznie będziesz pracować. Nie ma sensu robic szkolenia na Sinumeriku jeśli w firmie masz tylko obrabiarki które działaja tylko na Fanucu czy Heidenhainie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 24.12.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 (edytowane) Jest, jest! Te systemy różnią się wprawdzie szczegółami wprowadzania pewnych wielkości, czy też ich definiowania, ale kurs uczy również radzenia sobie z tymi różnicami. poza tym kurs to nie tylko Sinumeric, bo to praca maszyny w dwóch osiach, programowanie w trzech nieco się różni, ale po to jest nauka! Edytowane 24 Grudnia 2014 przez wykrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert882 04.01.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Sprawdź sobie ogłoszenia w lokalnych gazetach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts