paradox2604 05.12.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Witam mam takie pytanie czy posadzki z mixokreta można wylewać już po ociepleniu poddasza???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 05.12.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Witam mam takie pytanie czy posadzki z mixokreta można wylewać już po ociepleniu poddasza???? pisza ze nie, do czasu kiedy u mnie wylewali posadzki z kreta uwazalem ze mozna, bo przeciez prawie suche to leja, a bardziej sypia. ale po posadzkak bylo tak wilgotno jak w saunie. a dodam ze mam dom parterowy bez poddasza. i mimo ze na wylewkami nic nie bylo tylko dachowka to bylo mokro. ja bym najpierw robil wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.12.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Oczywiscie, ze posadzki powinny byc wylewane przed ociepleniem poddasza. Tak zrobilem u siebie. Teraz gdy wciaz czekam na instalacje kotlowni i wygrzanie posadzek zmuszony jestem do uzycia grzejnikow olejowych i osuszacza powietrza. W przeciagu trzech tygodni maszyna wyciagnela ponad 250 litrow wody, Dom z poddaszem uzytkowym. Daje to orjentacyjne rozeznanie ile wilgoci po tynkach i posadzkach budynek musi sie pozbyc.P.S.Wypada dodac, ze posadzki mialem wylewane w sierpniu a osuszacz i grzejniki zmuszony zostalem uzyc poczatkiem listopada. Osuszacz wciaz w uzyciu, wprawdzie dziennie wyciaga dwa razy mniej wody niz na poczatku ale wciaz jest sporo wilgoci. Edytowane 5 Grudnia 2014 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 06.12.2014 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Właśnie jestem na tym etapie i się wstrzymaliśmy z ociepleniem poddasza z 2 powodów,nie mamy jeszcze wylewki i ocieplenia z zewnątrz,podobno jedno i drugie musi być wcześniej bo inaczej wełna łapie wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 06.12.2014 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Właśnie jestem na tym etapie i się wstrzymaliśmy z ociepleniem poddasza z 2 powodów,nie mamy jeszcze wylewki i ocieplenia z zewnątrz,podobno jedno i drugie musi być wcześniej bo inaczej wełna łapie wilgoć. Sluszna decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 11.12.2014 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Tak to jest jak się ociepla wełną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 14.12.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Posadzkę najlepiej przed ociepleniem wylać ale jeżeli masz już ocieplenie to po wylaniu na drugi dzień posadzkę należy krzykryć folią (np. malarską) folia zatrzyma wilgoć, posadzką bedzia miała dość wilgoći żeby związać. A ty możesz rozszczelnić okna tak żeby nie wchodziła wilgoć w wełne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 14.12.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 W wątku o stelażach, znawcy piszą o robieniu przed ociepleniem poddasza. Jeśli masz już ocieplone, to nie szpachlować płyt gipsowych. Popęka na łączeniach. Zrobić to po wyschnięciu wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts