Odysss 06.12.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Witam, w watku odnosnie tego czego bysmy nie zrobili drugi raz pojawiaja sie glosy, ze drugi raz nie zamontowalibyscie okien w kolorze bialym. Czy sa tutaj osoby ktore maja okna ze szprosami w kolorach ciemnych obustronnych ? Czy kolor ciemny w polaczeniu ze szprosami (26mm)nie zaciemnia okna ? Chcialem wstawiac okna w kolorze mahon jednostronny, ale po tych uwagach odnosnie koloru bialego, mam watpliwosci. Jakie macie odczucia co do okien ze szprosami (grubymi)w ciemnym kolorze? Mile widziane zdjecia. Dzieki, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 06.12.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Ja mam okna obustronne złoty dąb ze szprosami 26mm i są chyba najlepszą inwestycją w moim domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 06.12.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Okna ze szprosami narzucają ci już styl domu,ja bardziej patrzyłam właśnie na to bo chce minimalistycznie dlatego mam obustronne w kolorze orzech.Nigdy bym się nie zdecydowała na białe.Szprosy chyba już coraz mniej osób robi,zawsze możesz dać takie które można zdjąć jak ci się znudzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 06.12.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Ja mam okna obustonnie biale bez szprosu i uwazam zebyl to strzal "10" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 06.12.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 U mnie szprosy w kolorze złoty dąb. Jednak dziś nie zrobiłabym wcale.Szatkują mi ładny widok i nie mało kosztowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 06.12.2014 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Dziekuje, cenne wskazowki, teraz zastanawiam sie czy w ogole warto te szprosy wstawiac ? koszt ok 2tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 06.12.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 To zalezy jakie masz okna. W drewnianych mozna dac szprosy zdejmowane, tylko z zewnatrz. Przy plastikach sa one niestety klejone, wiec albo obustronne albo wewnatrzszybowe. Mi sie podobaja "grube" i troche sie balam, jak to bedzie wygladac, wiec wzielam tylko na drzwi tarasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 06.12.2014 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Okna mialy byc plastiki ze szprosem wewnatrzszybowym, kompromis cenowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 06.12.2014 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Nie podobaja mi sie takie;) Ale mna sie nie sugeruj, najwazniejsze, zeby Tobie sie podobaly.Z tego co pamietam, to te wewnatrzszybowe chyba obnizaja parametry okna, dopytaj sprzedawce:yes: Zewnetrznych pozbedziesz sie w kazdej chwili bez problemu (jak Ci sie "odpodoba" albo mozesz dokleic z czasem, jesli nie zdecydujesz sie od razu). Nie wiem, jak sie usuwa te wewnatrzszybowe, o to tez dopytaj przed zakupem. Jesli np. za 5 lat bedziesz mogl je wywalic bez szkody dla okna, to czemu nie (moze nie bedziesz chcial wywalac, ale zapytac powinienes). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 06.12.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Dziekuje, cenne wskazowki, teraz zastanawiam sie czy w ogole warto te szprosy wstawiac ? koszt ok 2tys. Ja bym wolała dołożyć te 2 tys do rolet zewnętrznych,ale każdemu się co innego podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcmatpol 05.01.2015 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Właśnie, wiele osób dopiero po czasie orientuje się jakim błędem są szprosy w oknie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jadwiga73 06.02.2015 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 A ja mam szprosy. Okna właśnie obustronny mahoń i szprosy w takim samym kolorze. Nadal mi się bardzo podobają i właśnie takie okna wstawiłabym po raz kolejny. Nie uważam, żeby "szatkowały" widok. Elegancko wyglądają zarówno z zewnątrz, jak i od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 08.02.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 A ja mam szprosy. Okna właśnie obustronny mahoń i szprosy w takim samym kolorze. Nadal mi się bardzo podobają i właśnie takie okna wstawiłabym po raz kolejny. Nie uważam, żeby "szatkowały" widok. Elegancko wyglądają zarówno z zewnątrz, jak i od wewnątrz. Problem w tym, że nie każdy uważa, że jest to eleganckie. W każdym razie szprosy nie są obecnie hitem na rynku okien. Bardzo modne były, jak budowałam swój pierwszy dom pod koniec lat 90-tych..., ale ja zawsze na opak z moda i wrednie nie zrobiłam szprosów, w przeciwieństwie do połowy wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 08.02.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 pewnie nie są chitem:rolleyes: ale te 7=8 lat temu mój mąż strrrrrasznie nie chciał mieć okien "blokowych" czyli białych. Więc staneło na oknach obustronnie teraz już przebrzmiałych w kolorze złoty dąb ze szprosami (czwórdzielne) Ja nie byłam zachwycona, ale skoro mężowi podniosło to poziom szczęścia... szprosy są wewnetrzne, wystrój mamy, tak myślę, pasujący stylem - z elementami retro i skoro mieszkamy na wsi , nieco rustykalnie Jeśli więc szprosy współgrają z domem i otoczeniem jest OK Elegancja jest pewną zgodnoscią i harmonią z otoczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Massan 12.03.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 nie, nie zaciemnia, szwagier w takie cos zainwestowal ze 3 lata temu i wyglada elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts