Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dajmy szansę firmie Danfoss

dargoth

Recommended Posts

• Odpowiedzi 266
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Klaudiusz sam usunął swój post.

Nie ma zgody na takie negatywne cechowanie kogokolwiek na forum. Każda firma, szczególnie Ekspert Forum ma prawo pomagać Forumowiczom, edukować, doradzać itd. Prosimy o skorzystanie z tej możliwości. Doceniamy obecność firmy Danfoss Poland. Bierze udział w tej dyskusji, chce być obecna na forum. To dowód odpowiedzialności. Prosimy doceńcie to również.

Redakcja docenia jak może obecność firmy D. na forum...

Mój też zniknął, przecież niczego złego nie napisałem o firmie D.

Zauważyłem tylko że zaczęli "pomagać" w innym dziale....

CIACH!

nie pamiętasz tego, to pewnie wpływ wzrostu promieniowania gamma w galaktyce z8 GND 5296, wszedłeś na muratora i tak po prostu usunąłeś sobie posta... na pewno tak było, na 120 % :)

….. Doceniamy obecność firmy Danfoss Poland. Bierze udział w tej dyskusji,...

niestety tylko Wy (redakcja)

rady merytorycznie na niskim pozomie (albo slogany reklamowe, albo nic co było użyteczne i nie było mówione na forum) a PR-owo totalny dramat. czego dowodem ten ten temat.

całe szczęście, że przynajmniej faktury za reklamę są terminowo opłacane i redakcja ma za co doceniać.

rady merytorycznie na niskim pozomie (albo slogany reklamowe, albo nic co było użyteczne i nie było mówione na forum) a PR-owo totalny dramat. czego dowodem ten ten temat.
Potwierdzam.

całe szczęście, że przynajmniej faktury za reklamę są terminowo opłacane i redakcja ma za co doceniać.

A to mnie już zupełnie nie obchodzi. Nic mi do tego co, komu, ile, za co i dlaczego.

• 3 weeks później...
Właśnie dostałem ofertę na pompy Stiebla i Danfossa. Ofertę Danfossa, dobiło właśnie to co tu się dzieje, a w szczególności postawa Danfossa, usuwanie niewygodnych opinii itd. A można było po prosu elegancko zakończyć sprawę dogadując się z klientem, ale jak widać Danfoss woli zrobić to inaczej.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
jakieś nowe wieści w temacie wątku?!?

Z nowości to w piątek tj. 10.07 w sądzie w związku z moim pozwem dotyczący NARUSZENIA POSIADANIA okazało się, że podczas przesłuchań padła interesująca informacja. Mój moduł zewnętrzny pompy ciepła (kupiony za moje pieniądze, na którym zarobiła firma Danfoss i firma Optimumtech; który był zamontowany na mojej nieruchomości, a który ponad roku temu zdemontował bez mojej wiedzy i zgody certyfikowany instalator firmy Danfoss (odcinając śruby, wyrywając kable i niszcząc otulinę), - UWAGA - że w maju br. podczas transportu z siedziby firmy Optimumtech do domu

właściciela firmy (pytanie w jakim celu do własnego domu???) upadła i zniszczyła się konstrukcja stalowa i rozsypała się "w drobny mak".

Tak właśnie Certyfikowany Instalator Danfossu i jednocześnie partner firmy Danfoss obchodzi się z cudzym sprzętem... za setki tysięcy złoty...

Jeśli chodzi o nakaz płatności UPOMINAWCZY, który został w pełni zaskarżony sprawa wciąż czeka na swój finał w sądzie, ponieważ Partner firmy Danfoss od października 2014 do kwietnia 2015 roku nie zdołał zapoznać się z moim zaskarżeniem - o dziwo... we wrześniu c. d. sprawy.

Po dziś dzień nie uzyskałem również odpowiedzi z działu prawnego Grupy ZPR w związku z zablokowaniem mojego wątku na Forum, a gdzie również poinformowałem o nadużyciu w związku z tzw. Dokumentem Urzędowym tj. ZASKARŻONYM w 100% orzeczeniem, które straciło swoją moc sprawczą. Po dziś dzień cisza.

• 1 month później...
Mam sporo zamontowanych Danfossów i za tą cenę to dobre pompy. Wiadomo, że może i NIBE i Alpha mają lepsze sterowniki, ale jeśli chodzi o technologię nasi klienci są zadowoleni z tych urządzeń. Z wiodących marek na pewno ze średniej półki cenowej polecam bardziej Danfoss niż np. Vaillanta (niezbyt dobrze zorganizowany serwis i słabsze pompki obiegowe). Coś za coś. Jeśli ktoś chce mieć bardziej rozbudowany sterownik i jest w stanie za to zapłacić niech idzie w NIBE czy Alpha InnoTec, Danfoss to zaś solidna prostsza pompa ciepła. Sterownik można rozbudować o Danfoss Online czy Link, ale to wiąże się z dopłatami. Co do samych podzespołów nie mam zastrzeżeń a mamy na koncie zamontowanych kilkadziesiąt takich pomp.