Marcinek_189 06.12.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Witam, mam takie pytanko do znawców tematu który na forum już się pojawiał lecz w innych okolicznościach. Mam ścianę postawioną z bloczka silikatowego z dwoma dziurami w środku 250×120×220. I jak w temacie grubość ścianki to tylko 12cm gdyż kiedyś to była stodoła teraz jest to garaż i chce ocieplić go od środka styropianem 6 gdyż taki posiadam na stanie. Wiem ze fachowo powinno ocieplić się z zewnątrz dlatego reszta ścian będzie tak zrobiona lecz jedna ścianka graniczy z sąsiadem gdzie nie ma opcji ocieplenia zewnętrznego. Czy można kleić ten styropian bez obaw ze ściany na tym oberwą. Dodam że pomieszczenie grzane jeśli coś się w nim robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 06.12.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Czy można kleić ten styropian bez obaw ze ściany na tym oberwą. Dodam że pomieszczenie grzane jeśli coś się w nim robi. Jeśli od sąsiada który ogrzewa .. to żal izolować Inaczej, jeśli On i Ty będziecie grzać w raz, będzie ok. Jeśli on będzie tylko grzał, też będzie ok. Jeśli Ty będziesz grzał a On nie .. to trzeba w tedy zrobić dokładnie i szczelnie, aby para wodna nie wchodziła miedzy izolację, a mur.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinek_189 06.12.2014 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Pisząc od sąsiada miałem na myśli ze budynek stoi po granicy i nic do niego nie jest dobudowane. Okey to przyjmując opcję że robię cała ścianę styropianem nic się ścianie nie stanie? Temperatura w budynku rożna w dzień się przepala jak się robi po mroźnej nocy potrafi zamarznąć woda w środku. A nie chce żeby mi potem mury pękały lub bloczki się lasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts