_ANIA 15.07.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 OD SOBOTY MIESZKAMY!!! Trochę na wariata, bo połowa domu nie pomalowana i kominek właśnie rozbierają, ale przeprowadziliśmy się To było silniejsze od nas W sobotę przewaliło się przez dom ponad 40 osób - parapetówa udała się wyśmienicie. Tylko my już w okolicach 2-3 nad ranem to zdychaliśmy niestety Sorki że się tak chwalę, ale jesteśmy szczęśliwi. Netu, oczywiście nie mamy, więc tylko szybko piszę z pracy. W ogóle przez ostatnie tygodnie rzadko miałam czas zajrzeć... Ale się poprawię Jeszcze trochę rzeczy do wykończenia zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 15.07.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 cześć ANIU, Gratuluję! Moge sobie wyobrazic Waszą radość My pewnie przeprowadzimy sie w październiku, chemy wykończyć praktycznie wszystko (np, moze poza garażem) bo jakoś mam wrażenie, że potem energii nie starczy na dokonczenie prac... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 15.07.2008 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Tusiekdit,Dziękuję bardzo za informację.Ania - gratulacje i wszystkiego dobrego na nowym miejscu. My przeprowadzamy się w sierpniu. Od września moja latorośl idzie do pierwszej klasy już w Izabelinie.Pozdrawiam serdeczniejj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosomaki 15.07.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 TUSIEKDIT! bardzo dziękuję na namiar na pana od ziemi:-) brzmi nadzwyczaj normalnie, chce przywieźć worek ziemi na próbkę (!) dobrze Cię wspomina, bo na hasło Izabelin sam skojarzył że pewnie mam namiar "od tego Pana od karp" szambo za 150 brzmi dobrze, my płacimy 180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 15.07.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Czesc, Dawno tu nie zagladalam bo w naszym zyciu wielkie - male zmiany. Dolaczyl do nas Igor i namieszal troche, ale chyba juz sie przyzwyczailismy i zycie wrocilo (prawie) do normy Klememi - dzisiaj wielki dzien? Trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo sprawnie! Aniu - a Ty juz po przeprowadzce? No to mnie zaskoczylas! W ogole za kilka tygodni wszyscy juz bedziecie mieszkac w nowych domach i forum straci ekipe specjalistow budowlanych, zal I to akurat wtedy, gdy zaczelismy budowe... Bo zaczelismy: mamy juz pidlaczone wszystkie media, sciagniety humus, w piatek przychodzi geodeta wytyczyc dom, a w poniedzialek wbijamy lopate! Oczywiscie nie obylo sie bez opoznienia - nasi budowlancy spoznili sie o tydzien (mam nadzieje, ze 21 to ostateczny termin!). I jeszcze news: namierzylam w koncu dewelopera, ktory buduje przy Fedorowicza (a wlasciwie to on mnie namierzyl bo bedzie bral od nas prad budowlany!). Dla zainteresowanych podaje link do strony z wizualizacja budowanego osiedla - fajnie to wyglada (najtanszy dom 3 mln PLN w stanie surowym!) http://www.abitania.pl Pozdrowienia, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 15.07.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Fa, Dzięki za niusa. Wizualizacja wyglada oryginalnie, choc trochę mnie smieszy miasto Izabelin A jeśli chodzi o "wielkie-małe" zmiany, to uwierz, zycie juz nigdy nie będzie wygladało tak, jak poprzednio Gratuluję oczywiście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 15.07.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 TUSIEKDIT! bardzo dziękuję na namiar na pana od ziemi:-) brzmi nadzwyczaj normalnie, chce przywieźć worek ziemi na próbkę (!) dobrze Cię wspomina, bo na hasło Izabelin sam skojarzył że pewnie mam namiar "od tego Pana od karp" szambo za 150 brzmi dobrze, my płacimy 180 To się ciesze że pomogłem, bo ten Pan jest normalny jak na branżę około budowlaną. Ja planuję ruszyć z budową 1 Sierpnia więc to wszystko przed mną Mam też sprytnego chłopaka od pielęgnacji drzew również metodą wspinaczkową, wycina drzewa i gałęzie nie demolując wszystkiego nadmiernie wokoło a robi inne prace ogrodowo-porządkowe jeśli chcesz podam namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 15.07.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Margaret Róbcie ile się da z biegu po potem się ślimaczy i ciągle są wymówki ze może potem może inna koncepcja itp itd. My w obecnym domu mieszkamy od 10 lat wprowadzaliśmy się na szybko aby tylko zamieszkać a np. dopiero w zeszłym roku zrobiliśmy druga łazienkę, nic szczególnie w środku nie odkładać na potem bo potem to jest masakra, roboty w czasie mieszkania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 16.07.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam Jestem całkowicie nowy na forum więc i pytanie jak od nowicjusza;)Zamierzam kupić projekt domu APIS 3. Widzę że projekt jest w miarę popularny. Chciałbym również zobaczyć wykonany projekt na włsne oczy. Jak rónież podyskutować z budowniczymi. Czy jest w grupie ktoś kto powyższy projekt buduje lub zbudował?Proszę o kontakt Liseczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 16.07.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Dzięki za niusa. Wizualizacja wyglada oryginalnie, choc trochę mnie smieszy miasto Izabelin Gosiu jestes bardzo wyrozumiala, jesli MIASTO smieszy Cie tylko troszeczke... no i jaki to Izabelin? Przeciez adres bedzie w Hornowku... A jeśli chodzi o "wielkie-małe" zmiany, to uwierz, zycie juz nigdy nie będzie wygladało tak, jak poprzednio Oj nie wyglada, nie wyglada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricardo1 16.07.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 justa, z tego samego zrodla -od Zbycha . Tomasz Pietras, tel. 698347775 oraz p. Janusz Wrona, tel. 602595828 Obaj wykonują standardowe zabudowy z płyt GK, ale rónież potrafia tworzyć cuda z tego materiału p. Janusz Wrona, tel. 602595828 - a ja tego pana NIE POLECAM i PRZESTRZEGAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 16.07.2008 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 tusiekdit, Czy mogłabym poprosić namiar na chłopaka od prac ogrodowo-porządkowych? Czy sądzisz, że ręczne rozrzucenie humusu po działce wchodziłoby w grę? Maszyny nie wjadą ze względu na drzewa. Z góry dziękuję jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavel1719501302 16.07.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Sprzedam barak budowlany - okolice Błonia: http://allegro.pl/item401497963_barak_budowlany.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosomaki 16.07.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 tusiekdit - ja tego chłopaka też poprosze na priv; a tak w ogóle powodzenia w budowie, i gdybys potrzebował coś wiedzieć, to pytaj (=czasami zdarzyła mi sie równeiż jakaś godna polecenia ekipa..) jj - jakby chłopak do rozplantowania nie wypalił, albo dla porównania ceny -mam teraz gości, ktorzy mi rozwożą ziemię taczkami między drzewami itp. przygotowania, ceny konkurencyjne do gości którzy określają siebie Ogrodnikami i robią to samo wynajmując takich własnie panów rozwożących taczkami.. (bynajmniej nie mam nic do prawdziwych ogrodników, po prostu pechowo trafilam na dwóch;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 17.07.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Dzień dobry, Czy ktoś interesował się tematem wywozu szamba i mógłby podać namiary na firmę, która się tym zajmuje? jj Toblysk bierze 14zl/m3 i to chyba w miare dobra cena (Sita 30zl/m3). Wywoz smieci z Toblysku tez wychodzi korzystnie i my sie na nich decydujemy. tel. 22 722 78 35. Namiary na inne firmy podaja w gminie telefonicznie, trzeba dzwonic do dzialu gospodarki komunalnej. Fa, gratulacje! Tak myslalam ze juz ktos nowy do Was dolaczysz bo dlugo sie nie odzywalas. A my tez juz na stale w domku, na razie troche partyzantka bo nie ma mebli, ale lazienki sa, kuchnia jest, okna umyte to mozna mieszkac. Kotom sie najbardziej podoba garaz bo jest ciemno i brudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 18.07.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Tusiekdit poprosze o namiary na "Twojego" chlopaka, a Rosomaki o namiary na "gosci od taczek". Wielkie dzieki Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 19.07.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Fa, gratuluję!!! No to mamy tu trochę młodych mam Trzebaby kiedyś zrobić zlot Acha - jak tam, dogadaliście się z moim kierownikiem budowy? Klememi, Tobie też!!! U nas też partyzantka, ale co tam... A macie już pomalowane? Bo my nie bardzo Miałam Ci jeszcze kiedyś napisać, że to drewno dodało dużego uroku Waszej elewacji.. I zazdroszczę podjazdu... Margaret, co macie dookoła drzwi wejściowych? Netu nie ma, w pracy poczta zablokowana a od jutra jestem na urlopie "Do zobaczenia" w sierpniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 19.07.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 jj, Rosomaki, Fa, et.al.- ewentualnie zainteresowani Wysłałem namiary wszystkim którzy prosili na priva ale podaje tutaj bo może ktoś jeszcze skorzysta Mam dwa namiary, student z Lasek, niejaki Lukasz tel 0510-791836 jak nie odbiera trzeba mu wyslac Smsa to sie odezwie, a drugi to Arek on pielęgnuje ogrody, drzewa tez alpinistycznie etc, tel 0515-915518 . możecie powoływać się na Darka z Izabelina Siemiradzkiego, ten od karp Ja też jeśli sprawa nie jest bardzo pilna mogę w miarę wolnego czasu komuś wyciąć jakieś drzewa, (takie hobby ) jak są trudniejsze sprawy alpinistyczne wtedy wchodzi do akcji Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 20.07.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 ANIA,Zazdroszczę urlopu:) A na części elewacji mamy tynk mozaikowy. Szukaliśmy płytek klinkierowych, ale nie znaleźliśmy zadowalających. Zdecydowanie większy wybór jest cegieł klinkierowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 21.07.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Klememi, Tobie też!!! U nas też partyzantka, ale co tam... A macie już pomalowane? Bo my nie bardzo Miałam Ci jeszcze kiedyś napisać, że to drewno dodało dużego uroku Waszej elewacji.. I zazdroszczę podjazdu... Mamy pomalowana calosc z wyjatkiem gabinetu, spizarni i garazu. Na razie trzymamy tam kartony ktorych jeszcze nie rozpakowalismy, resztki farb, plytki itp. Trzeba powoli porzadkowac i mysle ze za 2 tyg bedzie wszedzie czysto. Mimo naszego wielkiego zapalu, wlasnorecznie pomalowalismy tylko pietro, reszte zrobila ekipa. A podjazd dobra sprawa, wreszcie moge chodzic na obcasach a nie tylko w trampkach do kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts