Krzysztof III 22.07.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Czesc 4room STEMPLE - STEMPLESzukam STEMPLI3m!Dużo! Macie? Znacie? Widzieliście u sąsiada??? K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 23.07.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Bardzo budowlane pytanie: Czy ktos wie gdzie w okolicy jest bezdotykowa myjnia samochodowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 23.07.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Bardzo budowlane pytanie: Czy ktos wie gdzie w okolicy jest bezdotykowa myjnia samochodowa? pytanie rzeczywiscie bardzo budowlane - jak juz zidentyfikujesz miejsce to podziel sie koniecznie z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena Lipinska 23.07.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 mam pytanie: kto w okolicy stawia ogrodzenia? nie mogę znależć chętnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 24.07.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Bardzo budowlane pytanie: Czy ktos wie gdzie w okolicy jest bezdotykowa myjnia samochodowa? pytanie rzeczywiscie bardzo budowlane - jak juz zidentyfikujesz miejsce to podziel sie koniecznie z nami Juz wiem (dzieki forum Stare Babice): myjnia jest na stacji Lotos ul. Estrady róg Ekologicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 04.08.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Margaret, właśnie się zastanawiałam, czy to to Fajny pomysło. Zgadzam się z Tobą, że płytek klinkierowych mało. My ten tynk mozaikowy daliśmy jako opaskę domu. Jak mąż wróci z morza to zrobię kilka zdjęć naszej elewacji i wstawię. Klememi, no to jak, już się wyszykowaliście? Mieszkacie? Ja po urlopie zastałam dom w stanie takiego brudu, że się załamać można... Głównie chodzi o parter, ale nareszcie skończyli kominek!!! "Pozbyłam się" dzieci na kilka dni i będę sprzątała wieczorami. Rena, współczuję problemów z ogrodzeniem... My na wylanie fundamentu pod ogrodzenie namówiliśmy murarzy co nam robili stan surowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 05.08.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 ANIA, od 15go! Wczoraj bylo super - 3 godziny bez pradu a przedtem wichura jakich malo. To sa uroki zycia na wsi. Dzis planuje sie zaopatrzyc w swieczki i baterie do latarki zebym nastepnym razem nie musiala siedziec po ciemku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 05.08.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Wichura rzeczywiscie byla calkiem, calkiem - stracilismy kilka drzew, na szczescie minely fundamenty - sasiedzi mieli znacznie gorzej: jeden z nich stracil kawalek plotu, a drugi kawalek dachu. Zaczynam dostrzegac niebezpieczenstwa zwiazane z mieszkaniem na dzialce lesnej. Mam tylko nadzieje, ze do czasu naszej przeprowadzki wszystkie "slabe" drzewa juz padna... A skoro juz pisze to chcialam sie pochwalic: skonczylismy juz fundamenty, jutro zaczynaja murowac sciany!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 05.08.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Sciany to najprzyjemniejszy etap budowy. Z dnia na dzien przybywa domu, az milo popatrzec. Bede musiala zrobic sobie wycieczke rowerowa do Ciebie zeby popodziwiac. Ostatnio widzialam ławy. Moj kolega we wczorajszej wichurze tez stracil kilka dachowek (Łomianki). Pocieszajace jest ze w Wawie tez nie bylo pradu w kilku dzielnicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 05.08.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 a widzialas nasze ogrodzenie tymczasowe? sama bylam pod wrazeniem tego jak szybko nasza ekipa sie z nim uporala - mieli dodatkowa motywacje, bo w poprzedni weekend ktos probowal otworzyc ich przyczepe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 05.08.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Nie, jak ostatnio bylam to jeszcze nie bylo płotu. Koza nas zaczela pogonila, to jest najlepszy stroz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 05.08.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Koza jest najlepszym strozem, ale lubi skubnac sobie worek z cementem, styropian, albo inne materialy budowlane, wiec zostala skazana na banicje - ma zakaz wstepu na teren budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DLA 05.08.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Będę bardzo wdzięczna jeśli ktoś podzieli się ze mną namiarami na sprawdzonego glauzrnika i kogoś do zamontowania płyt G-K. Ps Ola Wczoraj widziałam, jak Twoje drzewko bodajże brzózka zablokowała nam dojazd do działki.U nas naszczęście nastąpił tylko mały przechył chudej sosenki. Dobrze ze koza była zamknięta, bo mogłaby stracić życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 05.08.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Wszystkie powalone drzewa juz uprzatniete - najbardziej szkoda mi wlasnie tej brzozki - robilismy projekt zagospodarowania dzialki w taki sposob by nie trzeba jej bylo wycinac Koza ma sie dobrze - objada nam deby i zlosci sie na ogrodzenie. Panowie z ekipy postanowili ja doic zeby miec swieze mleko do kawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 09.08.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Witam Chciałam przywitać całą Grupę i się przyłączyć. Planujemy zacząć budowę w przyszłym roku w Hornówku. Na razie walczymy z projektem. I właśnie architekt powiedział, że musimy zrobić badanie gruntu, żeby się nam dom nie zapdł czy złamał. Czy ktoś z Was ma może namiary na badacza gruntu, albo problemy z gruntem? Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 10.08.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Mcmagda, Witaj na forum:)Badanie gruntu wykonywał nam pan Sternicki 605390754. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 10.08.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 U nas takze grunt badal p. Sternicki - rzeczowo i tanio. Polecam Ola P.S. A namiary dostalismy chyba od Gosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 10.08.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Drodzy forumowicze Mam już fundamenty i jutro ekipa rusza ze ścianami ale muszę szybko przełożyć istniejącą linie napowietrzną (która idzie nad budowanym domem) w inne miejsce. Szukam pilnie: 1. Skrzynki RB-tki 2. Słupa drewnianego lub betonowego do podłączenia linii napowietrznej prądu Tusiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 11.08.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Czesc,Mam r-bertka z roznicowka w Hornuwku, przy Szkolnej!+ kabel okolo 100m^2 +2 slupe betponowe. Wysylam ci namiary do mnie na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 12.08.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Muci, kiedyś szukałaś tynków na Trakcie Królewskim. Jak wróciłam z urlopu, to mam wrażenie, że jeden dom się otynkował. Jest w Wojcieszynie (mam nadzieję, że tam już nie jest Klonowa a Trakt Królewski) jak byś jechała do nas to po prawej stronie taki dom z ogrodzeniem z żółtych kamieni + jasne deski. Bardzo mi się podoba i ciężko przegapić Jest teraz otynkowany (jasno żółty delikatny kolor), ale nie jestem pewna, kiedy był tynkowany. Po prostu wydaje mi się, że przed moim urlopem jeszcze nie był, a teraz już jest. Mcmagda, witaj. Badanie gruntu warto zrobić, nie dziw się. Może się np. okazać, że musisz mieć wzmocnione fundamenty albo coś takiego. Lepiej wydać teraz te pieniądze niż żeby Ci potem ściany pękały (czegi Ci oczywiście nie życzę) Przepraszam, że tak lapidarnie, ale nie mam w domu neta (no właśnie, co Wy używacie? W sumie tu jest Neostrada, to chyba najprościej... a ja nawet telefonu na razie nie będę miała..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts