tusiekdit 20.10.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Mam oczywiscie pytanie do zaawansowanych Forumowiczow: gdzie mozna zamowic kontener na smieci? Ja zamawialem do wywozu w Tobłysku byly to galezie itd itp, budowlane wywozi moj wykonawca, ale warto wziac spis firm smieciowych z gminy i podzwonic, ponegocjowac, mnie chyba złupali cos ok 250PLN wiec kupilem maszyne do mielenia galezi i juz nie bede placil za ich wywóz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 20.10.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 P.S. Sasiedzi ze Szkolnej i okolic, ktorzy juz zamieszkaliscie - napiszcie, jak sie mieszka, ile czasu zajmuje Wam rano dojazd do pracy itd. Mieszka sie super, cisza i spokoj, szczegolnie wieczorem fajnie wyjsc na spacer. Oswoilam sie z kominkiem, nawet czasem samodzielnie wrzuce kawalek drewna Szkoda tylko ze nie mamy jeszcze ogrodu, widok z okien na chwasty. O dojazdach nie moge sie wypowiadac bo pracuje na bielanach wiec jade max 15 minut. Przez jakis czas byly utrudnienia bo wlaczali do ruchu metro ale od wczoraj znow jest luz i mozna spokojnie jezdzic prosto ul. Arkuszowa (na czas dzialan z metrem jezdzilam na swiatlach przy Estrady w lewo i potem Woycickiego do trasy gdanskiej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 24.10.2008 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Dzień dobry,Temat zupełnie nie budowlany. Czy ktoś może polecić dobrego pediatrę gdzieś w okolicy.Bardzo będę wdzięczna za pomoc.jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 24.10.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Dzień dobry, Temat zupełnie nie budowlany. Czy ktoś może polecić dobrego pediatrę gdzieś w okolicy. Bardzo będę wdzięczna za pomoc. jj Ja ma świetną prywatną dr pediatrę z Bemowa, od 7 lat, więc mogę śmiało polecić. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 25.10.2008 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Bardzo poproszę. Sprawa jest pilna.pozdrawiam serdeczniejj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 25.10.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Bardzo poproszę. Sprawa jest pilna. pozdrawiam serdecznie jj wysłałam na p.w. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 13.11.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witam szanownych forumowiczów Wiem że to nie miejsce działania marketingowe ale mam nadzieje ze mi wybaczycie. Po wielu latach "wyzysku", wlaśnie zaczynam biznes na własną ręke - i potrzebuje waszej pomocy )) - - branża elektryczna (sprzedaż, usługi - zwlaszcza gniazdka i kontakty )) 21.11.08 organizuję w Babicach prezentację rozwiązania inteligentnego budynku o nazwie INELS (taki czeski system - odpowiednik niemieckich produktów - Giry, Mertena, ABB, jUNGA itp. -tylko 2 razy tańszy - i ma fajne funkcje). Zainteresowanych zapraszam na priv - albo też na stronkę - www.lumiart.plJeszcze raz przepraszam za kryptoreklamę - ale może komuś się to przyda )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 14.11.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 witam sąsiadów.Czy widzieliście "wykopki" w Hornówku - na Pietkiewicza i Zielonej? Czyżby gmina ruszyła sprawę kanalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 14.11.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Może to być. Bo jak to zwykle bywa Gmina MUSI wydać DUŻĄ KASĘ na kanalizację do końca roku, bo inaczej straci kolejną DUŻĄ KASĘ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 14.11.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 witam sąsiadów. Czy widzieliście "wykopki" w Hornówku - na Pietkiewicza i Zielonej? Czyżby gmina ruszyła sprawę kanalizacji? U mnie na Siemiradzkiego tez tak było, dorwałem panów na koparce i oni powiedzieli co będzie robione , oni wiedza najlepiej, bo Pan G. (od inwestycji w Gminie) na początku udawał zaskoczonego jak go sie pytałem o harmonogram prac a potem twierdzi ze były informacje o kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 15.11.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Dzien dobry:-) Spiesze doniesc, ze wczoraj przykrylismy nasz dom (huuura!!!). Dach wyglada zupelnie inaczej niz sobie wyobrazalam, ale bede musiala sie przyzwyczaic... A teraz przerwa do wiosny. Mam nadzieje, ze bedziemy rownie skuteczni jak sasiedzi ze Szkolnej i Ania (czyli wprowadzimy sie latem). Muci, Margaret - czy Wy juz mieszkacie? Pozdrowienia, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 18.11.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Fa, gratulacje Od wiosny widzę wyzwanie Z tego co wiem, dziewczyny jeszcze nie mieszkają. Tylko Klememi. Muszę kiedyś skręcić w tę Bajkową... Tylko jakoś zawsze się spieszę... Rano to pośpiech, po południu już ciemno... Życzę powodzenia! Radzę Wam tylko wszystko dobrze zaplanować, przemyśleć gruntownie, bo wykonawcy i tak Was będą zaskakiwać pytaniami Zrobić dokładne rysunki projektowe kafelków w łazienkach, kuchni (pomierzyć wszystko co do centymetra nie zapominając uwzględnić fugi), zarezerwować sobie ze 2 miesiące na dopracowanie projektu kuchni (wybór studia i niekończące się rozmowy, decyzje...), powybierać wykonawców, dostawców... Roboty jest w bród Uzbroić się w cierpliwość, można nabyć też relanium i krople walerianowe Podręczna Babcia do opieki nad Szkrabem w czasie wycieczek po sklepach też Wam się bardzo przyda Ech... możnaby tak pisać i pisać Cieszę się niesamowicie, że jestem już "PO". Wprawdzie jeszcze trochę zostało, ale to już detale... Margaret, Muci, co tam u Was? U Muci to chyba coś powoli idzie naprzód, ale Margaret u Ciebie chyba mniejszy ruch w interesie? A my nadal grzejemy tylko kominkiem. Zobaczymy, jak długo damy radę... Na razie widzę, że ważna jest ciągłość. Jeśli nie grzeję cały dzień to temp. spada o pół stopnia. I potem przez pół dnia palenia te pół stopnia odrabia...[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 18.11.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ania, u nas idzie malymi kroczkami . Zasobow nie starcza na wiecej, wykanczenie to ciezka rzecz .U na koncza podbitke- mam nadzieje,ze to bedzie ostatnia sobota dekarzy u nas.Zostaja dwie lazienki, podlogi, schody, balustrada no i kuchnia. Na zewnatrz na razie nic nie planujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 18.11.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 My mimo ze juz mieszkamy od lipca, nadal czekamy na wanne A w zimowe wieczory chetnie bym sobie w niej posiedziala. Pech chcial ze 4 kolejne przyjechaly uszkodzone Mamy nadzieje ze ta ostatnia bedzie cud miod. Wniosek z tego taki, ze nic nie mozna planowac "na pewno". Gdybym miala liczyc sie z terminami, to wanna stalaby juz w czerwcu, a tak na kazda kolejna trzeba odczekac swoje. Poza tym powoli przyjezdzaja meble. Najbardziej ciesze sie ze jutro pozbede sie starej kanapy z salonu Fa, gratuluje dachu, musze podjechac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 18.11.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ania, a macie w tym kominku plaszcz wodny? Swoja droga to mnie przerazilas lista rzczy, ktore sie przydadza wiosna, z relanium to moze sobie poradze, ale skad ja wezme babcie na wezwanie? Przezyl Igor wyprawy do skladu i na budowe w wieku 3 tygodni, bedzie musial przezyc wycieczki po sklepach gdy skonczy pol roku! Thomasso - bylam pewna, ze wprowadzicie sie na koniec lata. Na szczescie juz nie wiele Wam zostalo - raptem 2 lazienki Klemeni - z Wasza wanna traficie do Ksiegi Rekordow Guinessa (nawet nie moge Cie pocieszyc i napisac, ze do 3 razy sztuka). Przejezdzalam kiedys Szkolna i widzialam przez Wasze wielgachne okno biala kanape - to ta stara? Wygladala bardzo fajnie Uzywasz kominka? Wy rowniez macie plaszcz wodny, prawda? Sprawdza sie? Nieustajaca sie do Ciebie wybieram, wiec spodziewaj sie w najblizszej przyszlosci jakiegos popoludniowego nalotu... Pozdrowienia, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 18.11.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Zupelnie zapomnialam: czy ktos z Was robil suche tynki z plyt gk? Prosze o Wasze opinie na ten temat? W ogle to jakie tynki macie w domach? Jakies ekipy godne polecenia? A kto Wam robil wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 18.11.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ola, zapraszam serdecznie. Kanapa ktora teraz stoi jest notorycznie brudna (wiadomo, koty robia swoje) i od ciaglego prania wyglada jakby miala sto lat, dlatego kolejna bedzie czarna, do tego 2 razy wieksza (jak wszystkie koty sie poloza to nie ma miejsca dla nas ) A ta biala idzie na gore do pokoju goscinnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 18.11.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ola, co do tynkow - sa tacy co wybieraja cem.-wap. i sa tacy co robia gipsowe. My wybralismy cem.-wap. reczna robota - w/g mne trwalsze.Na to poszla gladz gipsowa Gips ma to do siebie ze "ciagnie wode"-trzeba uwazac .Ale jak napisalem, kwestia wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 19.11.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Pamietam, ze kiedys na forum polecaliscie jakiegos dobrego fachowca od kominkow, ale nie potrafie znalezc tych postow - moglibyscie przypomniec mi namiary na tego czlowieka? Podobno sam zaklada wklady, muruje itd. I jak w koncu rozwiazaliscie problem z szambem? Macie juz kanalizacje? Jesli nie, to kto Wam robil szmbo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 19.11.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Czescz nas korzystala z BUDMARUMościska, ul. Postępu 18, tel. 022 7522154Mariusz Kucharski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts