Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA IZABELIN

jj

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Badi,

Ja zagladam :D . Tyle, ze na razie przestoj na budowie i nie ma o czym pisac. Na poniedzialek architekt ma mi przygotowac wykaz okien. Ciekawa jestem na ile beda ich wyceny. Obawiam sie, ze sporo beda kosztowac, ale jak chcialam duzo okien to teraz mam za swoje :-? .

Z klinkierem ruszamy najprawdopodobniej w czerwcu. Przeprowadzka i tak najwczesniej pod koniec 2006, wiec sie nie spieszymy.

Mysle, ze grupa sie ozywi jak jj i monis zaczna budowac, a to chyba juz niedlugo.

Pozdrawiam

Peilin oj ja znam bol duzych okien i ich ceny!!!!!!!! :o :o Ale za to jaki efekt i komfort mieszkania :D :D

A ja dzis odebralam POZWOLENIE NA BUDOWE Strasznie sie ciesze, ze te papierologie mamy juz za soba - ciezko :wink: bylo ale sie udalo!!!!! :p :p :p

Moniś,

A ten VAT 7% to z czego wynika - kupujesz materiał z usługą czy na firmę?

Pozdrawiam

jj

JJ wynika to z naszych idiotycznych przepisow, ze jesli kupujesz okna to z 22% VATem, jesli okna z usluga montazu to z 7%. Dlatego my bierzemy z montazem.

Zgodnie z sugestiami Mibudu do okien wezmiemy inna ekipe. Okna mamy plastykowe i planuje poprosic o wycene forumowego guru Jareko. Jezeli mozecie polecic jeszcze jakas sprawdzona ekipe to prosze o namiary.

Monis,

gratuluje zakonczenia wstepnej papierologii.

pozdrawiam

Peilin jesli chodzi o oka, to polecam jeszcze Starego z naszego forum. Strasznie sympatyczny i nam dal bardzo rozsadna wycene na okna. :p :p

Moniś,

Ja też przymierzam się do drewnianych.

Iwona,

Dobrze, że bierzecie innego wykonawcę bo Mibud najwyraźniej się na tym nie zna. Dobrze przynajmniej, że się do tego przyznali. Nam proponowali montaż z mostkami termicznymi. :evil:

Pozdrawiam

jj