jj 01.06.2006 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Dzięki Jerzysio, Na razie zgłosiłam pod 9393. W ciągu tygodnia mają dać odpowiedź co do możliwości technicznych. Mam już podpisaną umowę z gazownią na gazociąg i przyłącze na 5.09.06. Szukam teraz wykonawcy instalacji wewnętrznej. Macie może kogoś pewnego i sensownego cenowo? Filipek, Jak oceniasz Twojego gazownika? Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 01.06.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Filipek, Jak oceniasz Twojego gazownika? Pozdrawiam jj Na razie pozytywnie. Tylko raz się z nim spotkałem w celu przekazania danych i określenia gdzie skrzynka, gdzie wejście do budynku (dwa jedno do kotłowni, drugie do kuchni) i tyle. Miły, nie chciał zaliczki. Na temat wykonania instalacji wewnętrznej nie rozmawiałem. pozdrawiam filipek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 01.06.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Czesc! Do zgloszenia plotu potrzeba zlozyc odpowiedni wniosek, oswiadczenie o prawie do nieruchomosci, opis plotu, mapke z wrysowana brama i furtka i smietnikiem. I tu powstal problem, bo ja nie chce miec smietnika w lini plotu i pani tego pojac nie mogla . Wole miec kontener obok garazu i w dzien wywozenia smieci wystawiac go przed brame. Na szczescie okazalo sie, ze garaz jest 4 m od sasiada, wiec moge narysowac smietnik tam i w ten sposob problem zostal rozwiazany . Telefon skladal sasiad hurtem za wszystkich, nie wiem gdzie, wiec musze sie upewnic, ze to naprawde zostalo zlozone. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 05.06.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Moi Drodzy, jak zwykle pisze do Was tylko w potrzebie, ale za to dzielnie czytam co piszecie. Problem w tym, ze ja na razie robie pielegnacje na mojej dzialce, a Wy juz domy postawiliscie Mam nadzieje, ze nadejdzie dzien, w ktorym i mnie sie to przydazy... Tymczasem... PLOT. Czy na postawienie plotu tymczasowego trzeba miec jakies papiery z gminy? A jesli nie tymczasowy tylko juz taki na stale, to czy macie zaufana firme/pana Kazia, ktora/y zajmuje sie takimi rzeczami? Dzieki za pomoc. Pozdrawiam, Ola p.s. Czy wsrod Forumowiczow sa ludzie z Bajkowej z Hornowka? Szukam sasiadow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 05.06.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Ola! Na postawienie plotu tymczasowego nie potrzebujesz zadnych papierow. Jesli chcesz postawic plot docelowy z przodu musisz to zglosic miesiac przed planowanym rozpoczeciem robot w starostwie w Ozarowie. Jutro jestem umowiona z firma Kambis w sprawie plotu i jesli sie zdecyduje i bede zadowolona to dam znac. A co do sasiadow, to my co prawda nie bedziemy mieszkac na Bajkowej tylko na Łącznej, ale to nie daleko, wiec moze na sasiadow sie nadajemy . Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 06.06.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Iwona, no jesli na Lacznej (gdziekolwiek to jest - nie bardzo potrafie umiejscowic te ulice) to oczywiscie bedziecie super sasiadami! Ogladalam zdjecia Waszego domku - juz bardzo duzy... chyba niedlugo konczycie? Czekam na wiesci o plocie. Pozdrawiam, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 06.06.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Łączna to na razie taka ulica widmo . Do nas dojezdza sie XII Poprzeczna i skreca w prawo. Dom latwo znalezc - nowoczesny i oblozony klinkierem. Do wprowadzenia zostalo nam jeszcze troche - wersja optymistyczna i w miare realistyczna to kwiecien przyszlego roku. Na razie robimy elektryke, potem okna, tynki etc. Wlasciwe wykanczanie planujemy zima. Firma od plotu wydaje sie ok, ale na razie czekam na wycene . Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 07.06.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Czesc Fa,my mamy dzialka na Szkolnej i planujemy rozpoczac budowa na wiosny.Szkolna jest rownolegla do Bajkowej tak s 400m w gory...Jestesmy na etapie papirkologji..ale mam nadzeje ze nie dlugo sie skonci i w tym miesiacu, zlozymy papiery o pozwolenie na budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.06.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 witam U mnie roboty w toku, fundamenty już są, wczoraj zaczęli stawiać mury Strop będzie lany więc potrzebuję ok. 150 szt. stempli i chyba trochę desek zabraknie - może ktoś z Was ma już niepotrzebne i chce sprzedać? Bede wdzięczna za pilną odpowiedż, bo sprawa pilna. pozdrawiam justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 09.06.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 gdzie zamawialiscie drewno do kominka? i w jakich cenach?Mam prosbe o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 09.06.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Sprawdzony towar, dębina pali się b. dobrze, facet słowny, może przywieźć 3-4 m3 ( ale i więcej ) na telefon.Płaciłem po 160,- kolejny raz było już po 150,-tel. 606 852 706 imienia nie pamiętam.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon_1973 10.06.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Witam,czy posiada ktoś i rozpoczął budowę wg projektu Alabaster prac. Krajobrazy ?Proszę o jakiekolwiek informacje.Za ok. 2-3 tyg. rozpoczynam budowę Alabastra 2G i być może jest coś co jeszcze moglbym zmienić.PozdrawiamSimon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.06.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 ,,Przymierzałam się" do Alabastra, ale wg mnie schody są za wąskie i mogą być niewygodne (np. wnoszenie mebli na górę). Poza tym jest super.pozdrawiamjusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.06.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 ,,Przymierzałam się" do Alabastra, ale wg mnie schody są za wąskie i mogą być niewygodne (np. wnoszenie mebli na górę). Poza tym jest super.pozdrawiamjusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 12.06.2006 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Dzień dobry, A ja tak dzisiaj zupełnie z innej beczki. Znalazłam oryginalny sposób na oświetlenie wnętrza i tak jestem z tego zadowolona, że postanowiłam przekazać go dalej. Wiadomo, iż dominują sufity podwieszane z wbudowanymi halogenkami i ukrytymi świetlówkami, lub tradycyjnie - żyrandole i kinkiety. Wymyśliłam sobie, że umieszczę świetlówki pod sufitem ukryte za gzymsem gipsowym. I otóż okazuje się, że już ktoś wpadł wcześniej na podobny pomysł i można dostać gzymsy specjalnie przystosowane do świetlówek. Gzymsy mają różne profile. Całkiem proste będą pasowały do wnętrz nowoczesnych lub rzeźbione jeśli ktoś lubi późne rokokoko Zobaczyć to można np tu: http://www.rafael-decoration.pl (pod fasety oświetleniowe). Jeśli ktoś ma jakieś fajne pomysły na oświetlenie to chętnie przyjmę. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 18.06.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 JJ dzieki za namiary za pana od prądu. Moze wreszcie bedziemy miec wlasny prad. Teraz musze zaczac zalatwiac gaz, no i pozwolenie na ogrodzenie. Okna wybralismy w koncu aluminiowe i znalezlismy bardzo fajna firme i to z okolicy tzn Lubiczów . Wyglada na to, ze znaja sie na tym co robia i nie boja sie nietypowych rozwiazan. Prawde mowiac bardzo mnie to cieszy, bo mialam juz dosyc uciekajacych panow od okien. Pozdrawiam Peilin: Masz już te okna? Podaj namiary na firmę jeśli jesteś zadowolona/ny, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opall 22.06.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Wpadam po sąsiedzku z pytaniem, czy ktoś może ma namiary na niedrogą kostkę brukową z ułożeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pankracy11 23.06.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam wszystkich przyszłych sąsiadów! Niedługo mam nadzieję zacząć budowę, a na razie muszę prowizorycznie ogrodzić działkę. Może akurat ktoś z Państwa demontuje ogrodzenie i nie wie co zrobić ze słupkami i siatką? Chętnie odkupię, potrzebuję ogrodzić jedynie od ulicy, jakieś 24 metry, Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 24.06.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 My mamy starą siatkę, właśnie zdemontowaną - była prowizorycznym ogrodzeniem. Słupków nie mamy. Jeśli chcesz samą siatkę, to daj znać na priva. Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pankracy11 24.06.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Witam, Dziękuję za propozycję, chętnie skorzystam z siatki; jeśli można to proszę o kontakt, mój numer 601 353 005, lub proszę o podesłanie Twojego numeru telefonu, Pozdrawiam, Wojtek KorszyńskiPankracy11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts