KozAnka 26.03.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Budujecie sie moze na Szkolenej? Dzis tamtedy przejezdzalam i widzialam na jednej dzialce geodete a na drugiej wykopy w wodzie. To pewnie Wasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 26.03.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 nasze . nasze Margaret jest w lepszej systuacji - wytycza budynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 26.03.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 co do kanalizacji na Szkolnej wiesci z dzisiaj, ale nie takie jakiich oczekujemy niestety Okazuje sie ze projekt jeszcze nie jest zatwierdzony do konca . Firma, ktora to robila zrezygnowala z geodety, wiec uzgodnienia z ZUD i sam projekt jeszcze trwaja. Pieniadze beda z Unii, ale wnioski na 2007 i 2008 rok na dofinansowanie jeszcze nie dodarly do gminy Na planach, ktore ogladalem nie ma jeszcze rzednych !!!. Generalnie kanalizacja bedzie szla od ulicy Krotkiej w strone Kurowskiego , druga czesc -od 3 Maja do Krotkiej. Co do terminu- w planach - 2008-2010. Piekny dzien dzisiaj , nie ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 26.03.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Thomasso, Trzymasz rękę na pulsie, nie ma co Geodeta był, ale wykopki zawieszone do środy. Mam nadzieję, że ta woda opadnie! Najgorsze, że wodociag jest strasznie głęboko i nie da się wody podłączyć A jesli chodzi o kanalizację, co z pomysłem, żebyśmy się sami podłączyli do Kurowskiego? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 26.03.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Margaret, odradzil kierownik inwestycji z gminy - stwierdzil ze nia ma sensu na razie, skoro nie sa gotowi. Nawet nie mogl stwierdzic od ktorej strony zaczna Najpierw jak zwykle przetarg Woda opada okolo 2 cm/ dzien- zrobilem pseudo-miarke, najgorsze ze nie mozna kopac glebiej niz na 60-80 cm bo zaraz podchodzi Ale sloneczko grzeje , jak tak bedzie kilka dni to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 29.03.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 widac postepy W opadaniu wody tez Az milo popatrzec na krzatajacych sie na budowie u Margaret panow od "skrecaczy" zbrojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 29.03.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Thomasso, trzymasz rękę na pulsie, nie ma co! Własnie się dowiedziałam, że dziś skończą kopać u nas fundamety, a jutro będą wylewać beton z gruszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 29.03.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Margaret, a jak u Ciebie z poziomem wody? Nie podchodzi w wykopach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 29.03.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Thomasso,Nie widziałam wykopów, ale chyba woda nie podchodzi. U nas ławy fundamentowe nie sa bardzo głębokie, teren jest trochę wyżej niż u Ciebie. I dodatkowo panowie budowlańcy wykopali dołki odwadniające w obrębie fundamentów - tak aby ściąnąć wodę z obszaru wykopu. Ale to jest za mało na zrobienie przyłacza wodociągowego... A jak u Ciebie z poziomem wody? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 29.03.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 woda ciagle opada Mam nadzieje ze dzisiaj bedzie tylko male blotko. A najciekawsze jest to ze na glebokosci 80-90 cm jest mokro, glebiej juz jest ok. Chcemy zaczac w poniedzialek, wiec juz powinno byc sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.04.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam Ktoś prosił o namiar na tynkarza tynków cementowo-wapiennych. U mnie robił pan Zdzisław Polkowski 0694758191 jesteśmy / byliśmy zadowoleni. A byliśmy zadowoleni dlatego, że robota jest zrobiona dobrze, natomiast umawiał się z nami na ocieplenie poddasza na marzec - kwiecień i nas wystawił, może przyjechać ale dopiero w połowie lipca Ale z tego co wiem, to do jesieni ma zajęte terminy, ale można próbować. pozdrawiam justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 02.04.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 justa, czy znalazlas innych ociepleniowcow, czy bedziesz czekala na swojego?Pytalam tych co robili u mnie, ale tez maja pozajmowane terminy na dluzszy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 02.04.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Nie myslalam, ze ja w tym roku tez bede czekala az opadnie woda. Przyjechali panowie z elektrowni robic przylacze. Wykopali row i niestety ... woda. Ale i tak jestem zaskoczona, ze juz przyjechali, bo 2-letni termin mija dopiero w listopadzie. Czyli nie jest tak zle, ze trzeba czekac az 2 lata. No chyba, ze ... woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.04.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 KozAnka Chyba nie mam wyjścia, muszę czekać, bo nie mogę znaleźć nikogo Dziękuję za pamięć. A może ktoś ma 2 płyty styropianu 5 cm (wymiar standard 100x50). Muszę komuś oddać, a nie chcę kupować całej paczki, może komuś został, chętnie odkupię. pozdrawiam justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 03.04.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 u nas wczoraj "powstala" wielka dziura po pracy koparki, wiec ruszylo . troche wody jedank jest, ale nie powinno byc problemow- beda odsaczac Mam nadzieje ze do swiat nie bedzie padac i roboty pojda teraz szybko Margaret ( i wlasciwie Robert jak czytasz ) dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 03.04.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Thomasso, a kiedy bedziesz mial swoj prad? Z tego drugiego slupa? Mnie nasz elektryk na razie zbywa, ma podobno duzo pracy. W sobote nie przyjechal na umowione spotkanie, dzis nie odbiera telefonu. Musze go przycisnac. A moze Ty juz cos wiesz donosnie daty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 03.04.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 klememi,sprawa pradu -do wyajasnienia. Jak sie spotkamy to opowiem.Bede dzisiaj na dzialce ,jak bedziesz w okolicy -to zajrzyj. Na razie jestesmy w punkciie poczatkowym - czyli nic sie nie zmienilo od zeszlego tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 03.04.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 No niestety do czwartku nie mam samochodu, a w czw zaraz po pracy wyjezdzam na swieta, wiec pojawie sie dopiero w przyszlym tyg. pzdr, e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 03.04.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 KozAnka Chyba nie mam wyjścia, muszę czekać, bo nie mogę znaleźć nikogo Dziękuję za pamięć. A może ktoś ma 2 płyty styropianu 5 cm (wymiar standard 100x50). Muszę komuś oddać, a nie chcę kupować całej paczki, może komuś został, chętnie odkupię. pozdrawiam justa justa, u nas zostaly jakies resztki styropianu, ale nie wiem, czy akurat 5 cm. Postaram sie dzisiaj podjechac i sprawdzic. Chetnie sie pozbede. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.04.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Dzięki, czekam na wiadomośćpozdrawiamjusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts