Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA IZABELIN

jj

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Danka,

Co oznacza "wykonawca uciekl z budowy"? Prosze nie strasz mnie!

Bylismy w ubieglym tygodniu na dzialce i podziwialismy Wasze prace - wszystko wyglada na razie jak pole bitwy, albo raczej jak podklad pod pas startowy na lotnisku - strasznie duzy teren zgospodarowaliscie. Budujecie taki duzy dom, czy wyrownaliscie juz teren pod podjazdy?

Odezwij sie jak wrocicie z urlopu - moze uda nam sie w koncu umowic.

Ola

P.S. A my juz mamy prad i gaz "w ulicy" - niesamowite, prawda? Zaczynamy budowe w przyszlym roku!!!!

Klememi, dzięki za namiar, mam nadzieję, że moi się sprawdzą... A cena chyba Ci wyszła całkiem niezła! Na ilu metrach była woda? A te 8tys to spoooora przesada!!! :-? :roll: Miłego urlopu! Na domek popatrzymy :D

quote]

Tak, cena niezla, ale u mnie wiercili abisynke. Woda byla juz na 6 metrach, ale "zapuscili sie" do 9m tak na wszelki wypadek.

Witam,

czy ktos z Was moze mi polecic architekta, ktory zrobi projekt indywidualny, bedzie mial dobre, praktyczne pomysly i nie zedrze z nas skory?

Pozdrowienia,

Ola

Namiary poszly na priva. U nas architekt sie spisal, robi projekty nowoczesne i tradycyjne, ma duze doswiadczenie. W przyszlym tygodniu bedzie u nas na dzialce wiec nawet mozesz sie z nim spotkac, bo jest z Bialegostoku. Nawiasem mowiac, sama zobacze go po raz pierwszy :lol:

Wzielam sie do budowania? Nawet palcem nie kiwnelam! Ale powiedzialam wczoraj murarzom ze maja mnie przyuczyc bo chce kilka cegiel wmurowac osobiscie. W zeszlym tyg cala ekipa byla na urlopie i nawet dobrze sie zlozylo z moim urlopem. Ale teraz faktycznie, cos sie dzieje, wrocili w powiekszonym skladzie i w przyszlym tyg zaczynaja robic strop.

Odnosnie kanalizacji wiesci bede miala 27go, dopiero :-? Ale sprawa jest w toku.

Witam sąsiadów :wink:

Po budowie zostało mi około 400 szt pustaka CB-3 (K-3) z Plecewic. Jedna paleta w pełni zafoliowana, jedna z uszkodzoną podczas rozładunku folią i pół paletki.

Nie wiem jak teraz cenowo stoją te pustaki więc czekam na propozycje (postaram się podzwonić jeszcze po składach i zapytać o ceny). Cena będzie napewno konkurencyjna :wink: .

Odbiór własny z Zielonek Parceli gm Stare Babice (400 m od ul. Warszawskiej).

Zainteresowanych zapraszam na priv.

Witam serdecznie :D

Od pewnego czasu podczytuję Wasze forum i muszę powiedzieć, że Wasze posty to prawdziwa skarbnica wiedzy :wink:

_ANIA - Mam prośbę o przesłanie namiarów na sprawdzonych studniarzy, bo chyba jestescie z nich zadowoleni, prawda? ( byłabym też wdzięczna za parę szczegółow- jak głęboka jest ta studnia, ile kosztowała...)

Z góry serdecznie dziękuje!

Witajcie. My już po Zakopcu. No i co? Wracom Ci jo i co przychodzi listem poleconym zaraz w poniedziałek? Zawiadomienie o tym, że jeszcze 4 papiery pani w Ożarowie trzeba donieść :evil: :evil: :evil: Niektóre takie, że po prostu brak mi słów i zastanawiam się, czy oni tam przypadkiem nie biorą sobie za punkt honoru każdemu Inwestorowi coś wytknąć??????

Fa, jeśli nie masz jeszcze pozwolenia na budowę, to zacznij może biegać za papierami... Trochę to trwa :evil:

Klememi, no to z ceną za studnię bardziej teraz rozumiem. Bardzo płyciutka w porównaniu z moją. My juz mamy naszą skończoną. Jest pompa, kręgi, dekiel z kłódeczką i wyprowadzenie rurą na zewnątrz. Wszystko gra :) :D :D

agatja, cieszę się, że robota wreszcie idzie!

maka_p, poszło na PW.

Witam,

czy ktos slyszal o oknach firmy Fair Basse?

Maluja farbami firmy Sikkens, szyby Press-Glas, okucia obwiedniowe Maco.

Jest to jedyna firma ktora podjela sie wykonania moich okien w drewnie meranti (jedna witryna ma dosc nietypowe wymiary :-? ). Cena za szutke porownywalna do innych firm raczej z gornej polki wiec nie jest to podejrzane.

Bardzo prosze o szybka odpowiedz, po najpozniej w przyszlym tyg. musze zamawiac okna.

Pozdrawiam

Ania- wielkie dzięki , doszło :D . Co do Ożarowa, to my mieliśmy więcej szczęścia. Od razu przy składaniu wniosku pewna skrupulatna pani przejrzała nasz projekt i zaznaczyła rzeczy do poprawki i uzupełnienia. Jak się okazało ,to nie było wszystko, ale ja tam dość często dzwoniłam i zanim dostaliśmy list polecony o konieczności uzupełnienia informacji, już o tym wiedziałam. I takim sposobem , przy naszej pomocy, urząd wyrobił się w terminie 60dni... :wink:

klememi - okna to jeszcze nie nasz etap...nie potrafię pomóc

Mam jeszcze jedną prośbę: czy ktoś ma namiary na ekipę od wycinki drzew, działającą w rejonie Izabelina? Przeglądałam forum, ale nie trafiłam. Niestety musimy pozbyć się paru sosen ( z bólem serca :( ) no i przy okazji zrobić wycinkę pielęgnacyjną. Z góry dziekuję!