agatja 20.09.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 odbieram , odbieram, nawet odpisuje:))) mam nadzieje ze doszlao za raz napisze raz jeszcze taak, ekipe mamy super - tfu, tfu zeby nie zapeszyc my juz myslelismy ze wybralismy dachowke a tu doopa, wlasnie podwazono nam jakosc Creatona i sugeruja RuppCeramike - chodzi o karpiowke, moze ktos sie wypowie w tej kwestji kominak wybrany KFD piec tez - chyba jednak AC nie Vaillant ja juz tez o ogrodku mysle patrzac na ten syf - hehe w tym tyg z reszta umowilam sie na rozmowe z firma arch. zieleni, jak beda oki dam Ci namiar ) no i caly czas kwestia okien i kiedy je wstawic..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Karzyński 20.09.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Mam na zbyciu po budowie kilka przęseł ogrodzeniowych z siatką metalową w solidnej ramie oraz parę zbitych z desek części ogrodzenia (w tym bramę). Oczywiście do ogrodzenia tymczasowego. Cena do uzgodnienia. Transport własny.Miejsce: Borzęcin Mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maka_p 20.09.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 agatja- byłam dziś w Izabelinie ( niespodziewanie zresztą - pierwsze komplikacje na placu boju ) i zajrzałam na Twoja ulicę : już wreszcie wiem, gdzie jest Wasza działka... wreszcie dotarło do mnie, że Prądzyńskiego zaczyna sie od ulicy Planty, a nie od Chodkiewicza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radkoz 20.09.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Kibelek chętnie zabiorę jak komuś na budowie już przeszkadza. PILNIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 21.09.2007 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Dzień dobry,Czy Radiowa przez las jest już otwarta czy nadal jest objazd? Ktoś ma świeże informacje?jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maka_p 21.09.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 jj- wydaje mi się, że nie... tydzien temu na pewno była zamknięta, a wczoraj jak jechałam do Izabelina Arkuszową, to dalej były tablice z objazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 21.09.2007 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 maka_pDziękuję bardzo za informację. Już nie mogę tej Warszawskiej. Dziura na dziurze. Czekam z utęsknieniem na otwarcie Radiowej.jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maka_p 24.09.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 jj- proszę bardzo , a swoją drogą, to ciekawe jak długo potrwa ten remont ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatja 24.09.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Wiatam wszystkich pogoda piekna od 8 rano 30m3 betonu sie wylewa dzieki bogu ze tak dzis ladnie no i juz powoli ku koncowi na ten rok, jeszcze tylko pietro - ktorego wiekszosc stanowi dach szukam wykonawcy dobrego do mansardy w karpiowce na listopad Maka p - bylismy w sobote na Waszej ulicy - wy na przeciwko tego nowowybudowanego z plaskim dachem??- ciekawe jak mu pozwolili taki dach w Izabelinie C zrobic, hmm..) oj dzieje sie u Was, i chyba duzy dom bedzie??? pozdrawiam wszystkich Muci - szprosymacie miedzy szybami ??? jakiej firmy okna??(profile) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maka_p 24.09.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 agatja- nie, na szczęście nasza budowa nie jest na przeciwko tego z domu z płaskim dachem - . My jesteśmy po tej samej stronie co ten "płaściuch" tylko 2 działki dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatja 24.09.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 aa no to tez wiem gdzie, kopareczka pracowala w sobote ) piekne miejsce w fajnym zakatku tam to na prawde macie las miejmy nadzieje ze juz dalej puszczy nie beda wyprzedawac... choc z roku na rok... Izabelin C co raz glebiej w las wchodzi, no niby juz jest ul. koncowa hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 24.09.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Agatja,u nas okna drewniane, szprosy wiedenskie (retro)- naklejany na szyby, a w srodku pomiedzy szybamy sa specialnie maskownicy. Okna firma bildau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 25.09.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 agatja- nie, na szczęście nasza budowa nie jest na przeciwko tego z domu z płaskim dachem - . My jesteśmy po tej samej stronie co ten "płaściuch" tylko 2 działki dalej. Dlaczego tak sie czepiacie plaskich dachow? W gminie Izabelin plan zagosp nic nie mowi o kacie nachylenia dachu wiec kazdy ma prawo budowac co mu sie podoba. Ja dla odmiany jestem przeciwnikiem skosnych dachow. Ubostwiam architekture stricte nowoczesna i nie lubie skosow we wnetrzach. A moze w ogole nakazac wszystkim w obrebie jednej ulicy robic dachowke w jednym kolorze i i ten sam kat nachylenia dachu, a moze do tego jeszcze tak uwielbiany przez inwestorow kolor okien zloty braz??? Wtedy moze sensownie by to wygladalo - wszyscy rowno i z glowy! A teraz - i tak jest meksyk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maka_p 25.09.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 klememi- dlaczego tak się zdenerwowałaś . Mnie również podoba się nowoczesna architektura, sęk w tym, ze nie każdy budynek z płaskim dachem jest ładny i dobrze wpasowany w otoczenie. Ten z sąsiedztwa pięknie wyglądałby nad morzem, na dużej otwartej przestrzeni, ale w lesie, no nie bardzo mi pasuje- jest to oczywiście jak najbardziej moja subiektywna opinia A jeśli chodzi o plan zagospodarowania przestrzennego dla Izabelina C, to na pewno są tam zalecenia co do kąta nachylenia dachu, tyle że zapewne zalecenie nie równa się nakazowi A meksyk architektoniczny to odrębny temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 25.09.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Klemeni, musis przyznac ze te nasze 4 domy jeden obok drugi sa indiwidualnoscia:, kazdy zrobil to ca lubi. 3 skosny dachy -3 rozne kolory, a u ciebie jest plaski na odmiana. Jedyna wspolna rzec to garaz na 2-samochody..) W tej sytuacji, jestem pewna ze kazdy bedzie mial tez inny kolor okna..) Cziekawa jestem jak bedzie s koloru elewacji..) Masz moze informacje na temat kanalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 25.09.2007 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Nie lubię architektury nowoczesnej (czynnik subiektywny), nie wpisuje się ona ładnie w las (czynnik obiektywny). Obok siebie mam nowoczesny dom wielkości dwóch całkiem sporych i nie napawam się specjalnie widokiem. Uważam, że dominuje nad otoczenie a to w architekturze błąd. Chociaż dom ma skośny dach.W izabelinie jest taki nowoczesny dom z płaskim dachem opisywany w Muratorze. Co z tego skoro po kilku latach dach cieknie i właściciel zastanawia się nad budową skośnego dachu. Nowa więźba i nowe pokrycie. A igły lecą i śnieg w lesie długo leży.jjPS Uchwała Nr IX/53/2003 Rady Gminy Izabelin z dn.25.06.2003r. w sprawie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego terenu wsi Izabelin Północny:Rozdział 3. par.9 pkt 2, podpunkt 2) i par.10 pkt3, podpunkt 2) Zalecenie stosowania dachów dwu i wielospadowych o kącie nachylenia połaci około 30-45 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 25.09.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 PS Uchwała Nr IX/53/2003 Rady Gminy Izabelin z dn.25.06.2003r. w sprawie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego terenu wsi Izabelin Północny: Rozdział 3. par.9 pkt 2, podpunkt 2) i par.10 pkt3, podpunkt 2) Zalecenie stosowania dachów dwu i wielospadowych o kącie nachylenia połaci około 30-45 stopni. My nie mieszkamy w lesie, dzialka jest kompletnie lysa. Jak masz skosny dach to z iglami tez jest problem - zalegaja w rynnach Problem przeciekania dachu nie istnieje w konstrukcji dachu odwroconego - na styrodurze pokrytem zwirem nawet woda moze stac i nic sie nie stanie. Poza tym rozprowadza sie kabelki podgrzewajace takie jak na podjezdzie i po sniegu. Odnosnie uchwaly - "zalecenie" nie jest rownoznaczne z nakazem. Ale tak naprawde nawet nakaz mozna obejsc budujac dom bez dachu czyli z ogrodem zamiast dachu. W praktyce masz dach plaski, wg przepisow jest to dom bez dachu czyli nie dotycza go przepisy o kacie nachylenia. Muci, sprawa wyglada tak: my nie mozemy pokryc kosztow inwestycji, gmina chce to zrobic z wlasnych srodkow. Zamykaja wlasnie kosztorys, ale jakas kobieta z Mokrych Łak jest juz chyba od 2 tyg na chorobowym, a czas leci. Dzwonie do nich srednio co 2 dni, wiec trzymam reke na pulsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 25.09.2007 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 No dobrze ale dom z dachem odwróconym nie jest monolityczną konstrukcją bez słabszych punktów, którymi woda mogłaby się przedostać do środka. Gdzieś istnieje styk dachu ze ścianami a i sama konstrukcja dachu zapewne musi być bardzo starannie wykonana żeby uwzględnić dodatkowe zaleganie wody. Mata grzejna na 150-200m kw dachu - dodatkowe spore koszty eksploatacji. Powiem tak - po co na starcie komplikować sobie życie i generować kłopoty w przyszłości.jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 25.09.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Ja akurat maty stosowac nie zamierzam. Zakladam starannosc wykonania mojego dachu, naprawde nie jest to wielka filozofia. Przeciekajace plaskie dachy to cecha "szescianow polskich" z lat 60-70-tych. Od pewnego czasu sa juz inne technologie, ale to nie forum na ten temat wiec nie bede zasmiecac. Skosne dachy tez przeciekaja jesli sie je zle zrobi. Dlaczego od razu mamy zakladac, ze cos bedzie nie tak? Dom tez moze sie zawalic jesli sie go zle wykona. Poza tym jesli nawet ktos zdecyduje sie na mate, to wlacza sie ja np na godzine mysle ze max 20 razy w roku - faktycznie bardzo wysokie koszty! Poza tym o gustach sie nie dyskutuje wiec nie ma ta wymiana postow najmniejszego sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 25.09.2007 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 No dobrze. Dach odwrócony - jaka izolacja? 2xpapa na lepiku + folia? Masy hydroizolacyjne - Sika Bond T8, Sopro 423? Za dach wielkości 150m Sika Bond będzie kosztowała jakieś 12 000 zł. Na to polistyren ekstrudowany i żwir. Jeśli Będzie przeciekało trzeba zdjąć wszystkie warstwy po kolei. Pewnie, że nie na całym dachu tylko tam gdzie plama. Przy dachu skośnym najwyżej do poprawek są obróbki blacharskie przy kominie. Trzeba rozważyć za i przeciw. jj Nic personalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts