klememi 10.10.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Muci, jeszcze nic nie dotarlo. Ale to SUPER WIADOMOSC! Pisza cos o dacie rozpoczecia prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 10.10.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Margaret mi powiedzila, ze jest tak jak mowilam-musi byc przetarg, ma informacie z Mokrych Lak. Nie ma szans ze by bylo w tym roku. Ale jedna rzec jest dziwna w tym zawiadomiwnie. Moja dzialka, jako numer jest podana, a nie mana przyklad dzialka Huberta.Mam pytanko: Jaki masz numer dzialki? Cziiekawa jestem co to wszystko oznaca, ze my jestesmy, a sasaid nie. Muse sie wybrac do dzial inwesticji i obejrzec te plany a bylam w tamtym tygodniu w gminy..;-(( Znowu startu czasu.. a tak malo ostatnie go mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 10.10.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Poszukuję pilnie solidnego do ułożenia schodów. Może ktoś poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stronka 10.10.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam Mam do sprzedania zerdzie (stemple) odbiór w Dziekanowie Polskim. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariulo 11.10.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witam Pilnie poszukuję jakiejś sprawdzonej ekipy na dokończenie budowy w Babicach (niestety swoją musiałem wywalic, bo było więcej picia niż roboty). Jeżeli u kogoś roboty dobiegają końca lub ma jakiś kontakt to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena Lipinska 11.10.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 gdzie radzilibyście kupić drewno na więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatja 13.10.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 my kupilismy w http://www.impregnacja-drewna.pl/index.php?id=6&sub=0 jestem bardzo zadowolonadrewno b dobrej jakosci mila obsluga, mozna sie dogadac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena Lipinska 13.10.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Piękne dzięki za wskazówki. Chyba zdecyduję się na ten Nadarzyn. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 16.10.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Klememi, Muci, to pisemko o kanalizacji co Irena dostałaś, to to samo, o czym pisałam kilka tygodni temu. Może sąsiad jest na innej kartce? Bo każdy dostaje tylko fragmencik listy adresatów, u nas na ulicy też nie wszystkich znaleźliśmy. Muci, garaż widziałam że też sie już kończy tynkować. Ale fajnie! Klememi, jeżdżę tak koło tej Twojej działki i jeżdżę i wciąż się zastanawiam, co tak na tych paletach u Ciebie stoi... Bo strop już masz prawda? Skoro palety wywyndowały się na piętro? Karimar, mamy podobny "plan maksimum" Będziemy razem trzymać kciuki za pogodę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 17.10.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Klememi, Muci, to pisemko o kanalizacji co Irena dostałaś, to to samo, o czym pisałam kilka tygodni temu. Może sąsiad jest na innej kartce? Bo każdy dostaje tylko fragmencik listy adresatów, u nas na ulicy też nie wszystkich znaleźliśmy. Muci, garaż widziałam że też sie już kończy tynkować. Ale fajnie! Klememi, jeżdżę tak koło tej Twojej działki i jeżdżę i wciąż się zastanawiam, co tak na tych paletach u Ciebie stoi... Bo strop już masz prawda? Skoro palety wywyndowały się na piętro? Karimar, mamy podobny "plan maksimum" Będziemy razem trzymać kciuki za pogodę! Ania, pisemka jeszcze nie dostalam, nie wiem o co chodzi - jedni dostaja, inni nie... A pustaki sa u nas potrzebne na drugi strop - mamy plaski dach. Na szczescie sciany pietra to juz pestka - bez pelnej cegly (30% parteru), tylko 2 slupy zelbetowe (a nie kilkanascie jak na parterze) no i sciany dzialowe wszystkie szkieletowki wiec zrobi sie je pozniej. Oby tylko ekipa zdazyla zrobic stropodach przed sniegiem... Okna juz zamowione, brama i drzwi tez. Swoja droga to niezle terminy - na drzwi wejsciowe trzeba podobno czekac 14 tygodni ! Na klamki okienne tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 17.10.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Klememi, o matko, 14 tygodni W jakiej firmie??? To ja też już się zacznę może rozglądać... Ścianki piętra rosną Ci pięknie - przed chwilą widziałam Chciałabym, żeby za miesiąc i u nas tak było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 17.10.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Ania. dzisja skonczyli tynki..wyslo 647m!! bez sufitow...To duzo, ale sprawdzilam wszystko sie zgadzalo. Jesli pan od wylewek nie nawali w nastepnym tygodniu wylewany.. i juz tylko czekam na brama garazowa 6tyg!! a napoczatku wrzesnia, mi mowiili ze za 4 tyg bedzie..zaluje ze nie zamowilam w tedy..Jesli wszystko pojdzie po moich myslach 15.11 zamkne dom. Jestem wykonczona spszontanie po tynkach..a 2 dni spedzony na budowie i uzgadnianie z 3 ekip..to za duzo. Dobrze ze jutro ma przerwe.. jde do pracy odpoczac..) Ania w Naturze na wiosny sie czekalo 8tyg.. a w Urzedowski 5 miesiecy!! Poczekaj, zobzczyc moje okna..Tam jest tylko 4 tygodnie narazie..) masz czas.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 17.10.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Czy może ktoś orientował sie w cenach ziemi dokładnie w jakiej cenie jest metr ziemi w Hornówku?pozdr A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 17.10.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 aaf, zajrzyj na http://www.kampinos.com.pl Tylko nie padnij trupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karimar 18.10.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 No, Kochani, u mnie majster już muruje bloczki na ławach! W zeszły piątek mieliśmy niezły cyrk, bo przyjechał facet z pompą do betonu i ...powiedział, że tak blisko linii 110kV to on nie będzie robić. Stwierdził, że żeby rozłożyć pompę, musi ją postawić do pionu na jakieś 9m w górę, a tam czyhają na niego linie energetyczne, że powietrze wilgotne, łatwo o przebicie, a on ma dwoje dzieci w domu etc. etc. A jakby "ktoś" go zobaczył, to jakieś konsekwencje by były, strata uprawnień, mandat itd. Posłaliśmy go do wszystkich diabłów, bo nam beton w gruszce zastygał i wzięliśmy się we czwórkę (majster, jego pomocnik, moja żona[!] i ja) do roboty. Musieliśmy lać prosto z gruchy i rozgarniać łopatami. Dawno się tak nie umordowałem i na dodatek zniszczyłem nowe spodnie. Ale jak zobaczyłem te bieluśkie ławy dwa dni później, to stwierdziłem, że w sumie warto było. Dziś rano ławy były czarne - izolacja. A teraz już mają szare "koronki". Się buduje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 18.10.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Karimar,To nie jest smiesznie... ;-(( Zastanawiam sie jak dostales pozwolenie na budowa tak blizko te 110kV, ze by facet z tej pompy sie tak bal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 19.10.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Witam,mam do odsprzedania po 2 palety betonu komórkowego 24 cm i 12 cm oraz 600 szt cegły pełnej. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o info na priva bądź pod numer 600 078 223.pozdrA.P.S _ANIA dzięki za link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karimar 19.10.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Karimar, To nie jest smiesznie... ;-(( Zastanawiam sie jak dostales pozwolenie na budowa tak blizko te 110kV, ze by facet z tej pompy sie tak bal... Hmm, Muci, aby odpowiedzieć Ci na to pytanie, muszę cofnąć się pamięcią do grudnia 2006, kiedy to po raz pierwszy zwróciliśmy się do PSE-Centrum z prośbą o uzgodnienie posadowienia budynku mieszkalnego jednorodzinnego w określonym przeze mnie miejscu. No dobra, teraz będzie serio. Zgodę na budowę w odległości 16,5m od krawędzi dachu do osi linii dostaliśmy właśnie od PSE-Centrum, i to dopiero po przedstawieniu wyników pomiarów wykonanych na nasze prywatne zlecenie przez Instytut Energetyki (1600 PLN netto). Wszystko w pełni legalne, bez "smarowania". Jednak zgoda na "zaistnienie" budynku w pobliżu linii to jedno, a problem prowadzenia robót budowlanych w takim miejscu to co innego. Koleś od pompy tylko popatrzył w górę i powiedział, że nawet nie zamierza wjeżdżać. Od rana go łokieć swędział, więc coś złego się stanie. Ja tego miarką nie mierzyłem, ale według prostych obliczeń wyszło mi, że w miejscu, w którym gość miałby się "postawić do pionu" odległość od linii wynosiłaby około 6-7m. Oczywiście w poziomie "na papierze", bo ile metrów nad ziemią są te "druty", to ja nie wiem. Zabawne jest jednak w tym wszystkim to, że ja nie miałem pojęcia, że taka pompa ma tak popierniczony system rozkładania - 9m w górę (podobno są mniejsze 5-6m tzw. halówki) i jeszcze jakoś po łuku w prawo - więc nie mogłem przypuszczać, że będzie z tym jakikolwiek problem. Gdybym wiedział wcześniej, to nawet kawałek ogrodzenia bym rozebrał, żeby pompa stała dalej od tej cholernej linii. Dziś mogę się już tylko uśmiechnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 19.10.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Karimar, podziwiam i gratuluję poradzenia sobie z sytuacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 20.10.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Karimar.wszystkie pompy sie otwieraja pod kontem okolo 70 stopni. Przymnajmnej te ktory byli u mnie na budowie. To 6-7 m ot linii. to mogl bez problemu otworzyc..Podziwiam decyzji budowac dom na te 16.5m ot linii wysokiego napiecia i zapalu do pracy, tyle ilosci betonu recznie rozprowadzic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts