janpolak 06.12.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Witam,mam dość dziwny problem z drzwiami,polega on na tym ze od pewnego czasu podczas otwierania w pewnym momencie w drzwiach cos glosnio chrupie,Nie wiem nawet do czego to porownać tarcie pianki o pianke, Spotkał sie ktos z takimi chałasami w drzwiach pcv,I moze wie co zrobic z takim chałasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.12.2014 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Przesmarowac okucia. A jak chcesz wiedziec dlaczego chrupie to pewnie przylozenie poziomicy pokaze powod.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janpolak 07.12.2014 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Ja ich nie montowałem,,tylko firma ,na poczatku bylo cicho dopiero po jakims czasie zaczely halasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.12.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Domyslam sie ze nie Ty je sobie wstawiales, ale na podstawie informacj "cos chrupie" trudno zgadnąć co moze byc przyczyną. Przyłożenie poziomicy 2m objawi byc moze problem. np. krzywizny. A moze drzwi opadłyy i obcierają gdzieś progiem, okuciem itp. Powodów moze byc na prawde duzo i czasem wystarczy regulacja. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janpolak 08.12.2014 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Na długiej poziomicy pokazuje ze rama drzwi jest zamontowana w miare w pionie,,ale skrzydło drzwiowe jest dosc wypaczore od strony zamka,,odstrony zawiasow jest proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.12.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Bardziej obstawiałem że to krzywizna przy zawiasach tak je nagina i powoduje te dźwięki Ale juz widzisz, że masz podstawę by zgłosić sprawę sprzedawcy i poprosić go o pomoc w tym temacie.. Pamiętaj że w razie niechęci drugiej strony usłyszysz o normie ugięcie na 4mm, ale tego wiedziec nie musisz i nie wyobrażam sobie by sprzedawca nie wykazal chęci pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janpolak 08.12.2014 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 A powiem ci że jeszcze raz sprawdziłem ale 120cm poziomica bo 200 byla taka na styk ze ledwo ja wcisnelem i mowie sobie a moze mnie oklamala.i wyszło mi ze rama od strony zamka namalej poziomicy jest jakies 7mm nie w pionie ale od strony zawiasow jest ideal na tej i na tak poziomicy,,,ne wiem moze poziomica mala klamie..A co do sklepu mysłe że mi pomoga tym bardziej ze wymienili mi w jednej czesci domu okna i na wiosne mieli robic od drugiej strony wymiane okien,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 08.12.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 obróć poziomicę i będziesz wiedział czy oszukuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janpolak 08.12.2014 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Niby dobrze pokazuje,,ale podjade do sklepu,i poprosze o przyjazd goscia co montował mam nadzieje ze mnie nie oleja , Jak ktoś przyjedzie to powiem zeby swoja przyłozyl,zeby nie bylo ze cos mu wmawiam .Ale też nie wiem co on wykombinuje z tym,,drzwi od zewnatrz obrobione na gotowo od srodka też,co to bedzie co to bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts