Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zewnetrzne pcv

Recommended Posts

Domyslam sie ze nie Ty je sobie wstawiales, ale na podstawie informacj "cos chrupie" trudno zgadnąć co moze byc przyczyną. Przyłożenie poziomicy 2m objawi byc moze problem. np. krzywizny.

A moze drzwi opadłyy i obcierają gdzieś progiem, okuciem itp. Powodów moze byc na prawde duzo i czasem wystarczy regulacja. .

Bardziej obstawiałem że to krzywizna przy zawiasach tak je nagina i powoduje te dźwięki :)

Ale juz widzisz, że masz podstawę by zgłosić sprawę sprzedawcy i poprosić go o pomoc w tym temacie..

Pamiętaj że w razie niechęci drugiej strony usłyszysz o normie ugięcie na 4mm, ale tego wiedziec nie musisz i nie wyobrażam sobie by sprzedawca nie wykazal chęci pomocy.

A powiem ci że jeszcze raz sprawdziłem ale 120cm poziomica bo 200 byla taka na styk ze ledwo ja wcisnelem i mowie sobie a moze mnie oklamala.i wyszło mi ze rama od strony zamka namalej poziomicy jest jakies 7mm nie w pionie ale od strony zawiasow jest ideal na tej i na tak poziomicy,,,ne wiem moze poziomica mala klamie..A co do sklepu mysłe że mi pomoga tym bardziej ze wymienili mi w jednej czesci domu okna i na wiosne mieli robic od drugiej strony wymiane okien,,

Niby dobrze pokazuje,,ale podjade do sklepu,i poprosze o przyjazd goscia co montował mam nadzieje ze mnie nie oleja , Jak ktoś przyjedzie to powiem zeby swoja przyłozyl,zeby nie bylo ze cos mu wmawiam .Ale też nie wiem co on wykombinuje z tym,,drzwi od zewnatrz obrobione na gotowo od srodka też,co to bedzie co to bedzie?