mrtn 15.06.2004 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Wydaje mi się, że to idelany dom na wąską działkę z wjazdem od węższej strony. link do projektu Chyba ma wszystko co potrzeba (no może po za podwójnym garażem ale skąd taki na wąskiej działce) ... mam poradzić znajomemu (bo ja to parterówka - wiadomo), i coś chiałbym się przyczepić ... może ktoś mieszka w czymś podobnym i zna mankamenty - ja znalazłem, ale dotyczą tylko powierzchni - a dla znajomego ten i tak jest już na granicy wielkości i pewnie możliwości . działkę ma mikrospopijną (nieco ponad 500 m2) wymiary coś koło 18*30 - czyli dłuuga ale ciasna ... wydaje mi się, że Księżyc będzie ok, ale wolałbym jescze zapytać się Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 15.06.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Faktycznie te 18 m szerokosci to tak na full wpasowany budynek - nie wiem czy to bedzie wygdne mieszkanie, bo 4 metry do ogrodzenia po obu stronach to naprawde malo. Poza tym mnie sie nie podobaja dwa balkony, ale moze ktos lubi. Poza tym bryla w miare ladna, bez tych skosow przy sicanie garazowej ale na prosto. Troche polaczenie wiatrolapu z garazem zawiera zmarnowanej przestrzeni. Co do pietra, nie ma podanej kubatury budynku wiec niewiadomo zbytnio jakie te pomieszczenia na gorze sa, bo trzeba o skosach pamietac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 15.06.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Okno balkonowe w łazience wydaje mi się nieporozumieniem(chyba nikt nie będzie suszył prania nad drzwiami frontowymi).Ze względu na wejście wykorzystanie balkonu przy sypialni też wydaje mi się mocno ograniczone - bo ani wystawić pościeli ani gwiazd w piżamie oglądać się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 15.06.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 a jak się układają strony swiata na tej działce? czy północ wypada właśnie na strone wjazdową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtn 15.06.2004 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Północ niestety nie jest dokładnie od strony wjazdowej - wjazd byłby od kierunku: zachodnio-pólnocnego. a ten balkonik przy łazience - akurat mi się podoba - w szlafroku co prawda na niego się nie wyjdzie - ale to nie jest główna ulica więc spokojnie można sobie tam poprzebywać bez wdychania spalin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 17.06.2004 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Oryginalne wejście do pokoju 1/5 Co do rzutu to jest ok, ale nie wiem czy będzie pasował do wąskiej działki i okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 31.01.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 ja będę budował ten domek. W najbliższym czasie kupuję projekt. Zastanawiam się czy nie podnieśc ścianki kolankowej. Na pewno w salonie dodam 1 okno. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 01.02.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Wydaje mi się, że to idelany dom na wąską działkę z wjazdem od węższej strony. link do projektu Chyba ma wszystko co potrzeba (no może po za podwójnym garażem ale skąd taki na wąskiej działce) ... mam poradzić znajomemu (bo ja to parterówka - wiadomo), i coś chiałbym się przyczepić ... może ktoś mieszka w czymś podobnym i zna mankamenty - ja znalazłem, ale dotyczą tylko powierzchni - a dla znajomego ten i tak jest już na granicy wielkości i pewnie możliwości . działkę ma mikrospopijną (nieco ponad 500 m2) wymiary coś koło 18*30 - czyli dłuuga ale ciasna ... wydaje mi się, że Księżyc będzie ok, ale wolałbym jescze zapytać się Was. jasne, że to jest projekt na wąską dzialkę bardzo ładny zresztą niestey nie jest na tak wąską jak moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 01.02.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Projekt nie jest najgorszy ale....... przy długości działki ok. 30 m to ogrodu z tyłu nie będzie żadnego. Mam podobną działkę - 19 m front i długa na 30 m. Długo poszukiwaliśmy odpowiedzniego projektu i ostatecznie zdecydowalismy się na LMP 60 z pracowni Lipińskich. Myślę, że jeżeli zlikwidujesz okna w garażu i w pomiesczeniu nad garażem to zmiesci sie także na twojej działce, a będziesz miał także jakiś pożytek z ogrodu za domem. Poza tym w pomieszczeniu nad garażem mozna zrobić dodatkowy pokój z oknami połaciowymi i wejściem przez pokój sąsiedni. Powierzchniowo oba projekty są porównywalne. W Księżycu trochę jest na mój gust za duzo balkonów. Projekt wydaje się trochę udziwniony i może byc droki w realizacji. Inne projekty na wąską działkę są na stronie http://www.studioarcis.pl (nawet z podwójnym garażem ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 01.02.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 w jaki sposob chcialbys zrobic ten dodatkowy pokoj nad garazem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 01.02.2005 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 piwkoo,nad garażem to chyba tylko strych ala suszarnia z wejściem w łazience, bo nie bardzo wiem jak chcesz zrobić tam pokój z wejściem od sąsiedniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 01.02.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 a z łazienki to niby jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 02.02.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 W projekcie mam tak:- zmieniamstrop w pomiesczeniu nad garażem na ceramiczny - tak jak w reszcie budynku- robię drzwi w ścianie z pokoju obok- ocieplam strop- poszerzyłem garaż o 1 metr, wiec pomieszcenie nad garażem jast także szersze Takie rozwiązanie już zostało zrealizowane przez jednego z forumowiczów - dariusz kosk Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 02.02.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 piwkoo,ale w ten sposób to znacząco zmieniasz wygląd domu i nie są to zmiany rozwiązań wewnetrznych tylko zewnętrznych - zmienia się linia fundamentów, rzut dachu, konstrukcja więźby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 02.02.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 gdzie budujesz ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 02.02.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Wszystko się zgadza. Zmiany zostały wprowadzone na etapie adaptacji projektu. Nie są to zbyt skomplikowane modyfikacje - zapłaciłem za nie 300 zł Będę budował pod Poznaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 02.02.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 czy moglbys podeslac mi mailem rysunek ze zmianami?kiedy zaczynasz budowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 02.02.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Budowę planuję zacząć na jesieni br. Niestety nie posiadam skanu wprowadzonych zmian, ale postaram się coś wykombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 02.02.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 02.02.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 a jak wysoka robisz scianke kolankawa?w projekcie jest bodajze 70 cm - czy to nie za malo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts