Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkim ...mam pytanie do Piwka

czy za te 300zl jakie zaplaciles za zmiany, to w ramach tej ceny mialeś wprowadzone zmiany rowniez w zakresie instalacji sanitarnych ( C.O.) i elektrycznych?? ..czy tylko projektant adaptujacy zmienil samą architekturę???

Pytam ..poniewaz sam wypytuje o ceny zmian tyle ze w innych projektach, i zazwyczaj ne schodzą 1000zl... no! raz dostałem wycenę na 300zl, jak zawężylem zmiany do wnętrza budynku -( ścianki dzialowe + zmiana wielkosci okien i drzwi).

W instalacjach wewnetrznych niczego nie zmieniałe. Zasadniczo takie elementy uzgadnia się z instalatorem lub przygotowuje osobny projekt instalacji. Do uzyskania pozwolenia na budowę w zakresie instalacji niczego nie musisz zmieniać.

W ramach adaptacji - 300 zł - wprowadzono zmiany o których pisałem w poście powyzej.

Dodatkowo 1300 zł kosztował mnie projekt zagospodarowania działki, oraz wszystkie papiery aż do pozwolenia na budowę, które odbierałem bezpośrednio u architekta.

Przekopiowałem opis ze strony biura.

Chyba dostałeś dane dot. innego projektu.

LMP 60

POWIERZCHNIA NETTO: 144.3 m2

POWIERZCHNIA UŻYTKOWA: 107.6 m2

POWIERZCHNIA ZABUDOWY: 136.6 m2

KUBATURA: 710 m3

MIN. SZEROKOŚĆ DZIAŁKI: 19.0 m

Prosty dom z gankiem i zadaszonym tarasem ogrodowym idealny dla czteroosobowej rodziny. Obszerny wiatrołap wyposażony jest w szafy garderobiane. W dużym salonie, z którego jest wyjście na taras ogrodowy, umieszczony jest narożnikowy kominek. Zadaszenie tarasu umożliwia korzystanie z uroków ogrodu również przy mniej sprzyjających warunkach pogodowych. Kuchnia, połączona jest ze spiżarką a poprzez kotłownię zaprojektowane jest gospodarcze wyjście na ogród. Oświetlone schody prowadzą na poddasze, gdzie znajdują się trzy spore sypialnie i łazienka. Pomieszczenia na poddaszu doświetlane są poprzez okna połaciowe. Nad garażem jest dodatkowe pom. gospodarcze, dostępne przez składane schody.

wysokość kalenicy: 8,1 m dach: 35°