peter 7474 06.12.2014 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, Bardzo proszę o sugestie co położyć jako izolacje poziomą pomiędzy ścianę fundamentową a ścianę z ceramiki (max). przeczytałem chyba wszystko co w necie i nadal nie bardzo wiem co zastosować żeby było dobrze i nie drogo.W projekcie jest 2x papa na lepiku i tak tez zamierzam zrobić ale w takim razie lepik na gorąco czy na zimno jaka papa do tego a może , jakaś termozgrzewalna tylko że już pomalowałem górę ściany dysperbitem i teraz nie bardzo można palnikiem po tym dawać.jest jeszcze icopal sbs ale troszeczke drogawo wychodzi. Jeżeli ktoś zechce doradzić to proszę o podanie nazwy papy jaką zastosować bo ja sie już w tym pogubiłem. pozdrawiam. Cierpliwie czekam na porady i studiuje internet, a może coś takiego ,o połowę tańsze od icopala a dosyć grube i wg opisu wynika że nadaje się na izolacje poziomą fundamentu http://www.izolacja-jarocin.pl/JARPLAST-MONO-PYE-PV250-S52.html Edytowane 7 Grudnia 2014 przez peter 7474 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smigloxxx 10.12.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Opal Palnikiem dysperit pozrywaj płaty które nie odpadną i przyklej papę termozgrzewalną tylko dobrze ją podgrzej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 10.12.2014 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Papa może być ta co w linku podałem?Czy mogę na tą papę położyć jeszcze folie i wystawić ja poza fundament do środka w celu ochrony papy , tz. tego fragmentu który będzie zgrzewany z papą na chudziaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 19.12.2014 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Witam ponownie i prosze wybaczyć że przynudzam.Więc tak pape zakupie taką jak podałem w linku czyli z Jarocina,albo Icopala to zależy od ilości jaką bedę potrzebował.szerokość ściany to 30 cm ,pape przetne na pół 10 cm od zewnątrz wywine na ściane fundamentową drugie dziesięć połącze z izolacją podogi na gruncie .Tylko teraz przeczytałem wiele na tym forum i zdania są podzielone co do papy jako izolacji podłogi na gruncie , bo żadna nie jest przewidziana do stosowania w wewnątrz,niektóre wpisy w ogóle nie "zalecają " dawania tam izolacji że podobno wilgoć która sie tam wytwarza jest pochłaniana przez beton.Jeżeli nie będzie papy na podłodze to to nie musze mieć tej pod ścianą szeroką na 50 cm wystarczy 30 cm ,wtedy rolke tne na trzy pasy i moge kupić np ikopala po podobno najlepsza.prosze doradźcie jak wykonać izolacje poziomą żeby było dobrze i wmiare tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 23.12.2014 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Wiem że namieszałem ale może ktoś potrudzi sie i przeczyta i podpowie jak prawidłowo wykonać tą izolacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atelega 26.12.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Opal Palnikiem dysperit pozrywaj płaty które nie odpadną i przyklej papę termozgrzewalną tylko dobrze ją podgrzej . Dlaczego dysperbit po podgrzaniu ma odpadać? Więkrzość dysperbit'ów nadaje się do gruntowania podłoża pod dalsze hydroizolacje w tym pod papę termozgrzewalna. Jeżeli chodzi o wykonanie tej izolacji to kup dobrą papę termozgrzewalną podkładową najlepiej SBS potnij na kawałki szerokość muru + 10cm i pozgrzewaj na zakładach. Nie ma konieczności przygrzewania całej powierzchni papy ponieważ odrazu na niej będziesz murował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 27.12.2014 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 wielkie dzięki atelega ,te 10 cm to wysunąć do środka czy na zewnątrz czy po 5 z każdej strony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atelega 27.12.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 wielkie dzięki atelega ,te 10 cm to wysunąć do środka czy na zewnątrz czy po 5 z każdej strony . wysuń z każdej strony i możesz dogrzać do ściany fundamentowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 27.12.2014 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Rolke przetne na pól czyli będą kawałki szerokości 50 cm .15 cm na zewnątrz wywine na ściane fundam. i na to styropian.a drugie 15 do środka ,czy obcić równo z murem bo na podłoge raczej dam folie więc nie połącze jej z papą . A możę przeciąć rolke na trzy części i położyć tylko pod ściane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 28.12.2014 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Sorki to jak szeroki masz fundament 17cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 30.12.2014 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Nie, ściana szerokości 30 cm,chodzi mi o to czy jeżeli nie będzie papy jako izolacja pozioma podłogi więc czy jest sens wystawiać to 10 cm papy do środka skoro i tak nie będzie do niej nic zgrzewane.Może wystarczy tylko dać pape pod sam mur tz.30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 31.12.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Jest sens wysunięcia do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 31.12.2014 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 tzn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 06.01.2015 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 surgi22 prosze wytłumacz jak zrobić tą izolacje bez papy na "chudziaku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atelega 06.01.2015 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Pod posadzkę papy nie dajesz ale jakąś folie chyba tak?Jeżeli tak to sklejasz na zakład papę spod ściany i folię pod posadzki i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 06.01.2015 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Tak folies mamzamiar położyć chociaż woslałbym pape ale nie ma takich do wewnątrz, więc jak Twoim zdaniem szczelnie połączyć f/olie z papą,a może nie dawać izolacji na beton bo takie opinie też pojawiały się na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.01.2015 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Wywiń folię na ścianę - tylko szczelnie i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 07.01.2015 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Mam pytanko, czy położona jako izolacja termozgrzewalna papa nie ma jakiegoś niekorzystnego wpływu na styropian (i XPS) z którymi może mieć kontakt - izolacja fundamentu i izolacja podłogi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian78 07.01.2015 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 peyter , nie da się zrobić dobrze i wmiarę tanio ,te dwie rzeczy są sprzeczne , nie oszczedzaj już teraz bo strach myśleć co będzie później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian78 07.01.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 a w czym masz problem? bo nie kumam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts