surgi22 07.01.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Mam już 2 lata i jakoś styro nie wyparował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 08.01.2015 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, Bardzo proszę o sugestie co położyć jako izolacje poziomą pomiędzy ścianę fundamentową a ścianę z ceramiki (max). przeczytałem chyba wszystko co w necie i nadal nie bardzo wiem co zastosować żeby było dobrze i nie drogo.W projekcie jest 2x papa na lepiku i tak tez zamierzam zrobić ale w takim razie lepik na gorąco czy na zimno jaka papa do tego a może , jakaś termozgrzewalna tylko że już pomalowałem górę ściany dysperbitem i teraz nie bardzo można palnikiem po tym dawać.jest jeszcze icopal sbs ale troszeczke drogawo wychodzi. Jeżeli ktoś zechce doradzić to proszę o podanie nazwy papy jaką zastosować bo ja sie już w tym pogubiłem. pozdrawiam. Cierpliwie czekam na porady i studiuje internet, a może coś takiego ,o połowę tańsze od icopala a dosyć grube i wg opisu wynika że nadaje się na izolacje poziomą fundamentu http://www.izolacja-jarocin.pl/JARPLAST-MONO-PYE-PV250-S52.html Ja na ścianę fundamentową kupowałam tę folię 40cm, grubość 1,2mm, przywiózł kurier na palecie. Ta folia o szer metra też jest kupiona na cały parter do położenia na chudziaku przed wylewką. Mój szef ekipy zażyczył sobie tej folii, bo inaczej schodzi z budowy i nie będzie odpowiadał za gwarancję swojej pracy. Nadmieniam, że gwarancja na elementy konstrukcyjne wynosi 10lat!! http://www.izokpol.net.pl/cennik.html Uważam, że powinno być 50cm, bo nie zakryła ocieplenia ściany fundamentowej ze styroduru. W żółtym wiaderku jest klej aby sklejać tę folię z izolacji poziomej pod murami z izolacją na chudziaku. Tę folię moje Mróweczki kładły także pod murłaty. Edytowane 8 Stycznia 2015 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 09.01.2015 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Dzięki wszystkim za pomoc ,a co sądzicie jeżeli położył bym folie tak jak GraMar następnie folie posmarował bym np lepikiem i dał pape na szerokość ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 12.01.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Wydaje mi się, ze lepik jest zabrobiony do wewnatrz.W Karcie Technicznej folii jest wzmianka o zakazie kontaktu z roznymi substancjami, moze chodzic tez i pape.nie moge byc na budowie na razie, bo wymknelam sie grabarzom...Nie wiem, jak Ci pomóc-jest duzy watek o izolacji na gruncie-moze tam sie podszkolisz, sa tam rysunki techniczne.-powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 14.01.2015 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Co się stało/:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts