Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

izolacja pozioma

peter 7474

Recommended Posts

Witam,

Bardzo proszę o sugestie co położyć jako izolacje poziomą pomiędzy ścianę fundamentową a ścianę z ceramiki (max).

przeczytałem chyba wszystko co w necie i nadal nie bardzo wiem co zastosować żeby było dobrze i nie drogo.W projekcie jest 2x papa na lepiku i tak tez zamierzam zrobić ale w takim razie lepik na gorąco czy na zimno jaka papa do tego a może , jakaś termozgrzewalna tylko że już pomalowałem górę ściany dysperbitem i teraz nie bardzo można palnikiem po tym dawać.jest jeszcze icopal sbs ale troszeczke drogawo wychodzi.

Jeżeli ktoś zechce doradzić to proszę o podanie nazwy papy jaką zastosować bo ja sie już w tym pogubiłem.

pozdrawiam.

Cierpliwie czekam na porady :D i studiuje internet, a może coś takiego ,o połowę tańsze od icopala a dosyć grube i wg opisu wynika że nadaje się na izolacje poziomą fundamentu

http://www.izolacja-jarocin.pl/JARPLAST-MONO-PYE-PV250-S52.html

Ja na ścianę fundamentową kupowałam tę folię 40cm, grubość 1,2mm, przywiózł kurier na palecie. Ta folia o szer metra też jest kupiona na cały parter do położenia na chudziaku przed wylewką. Mój szef ekipy zażyczył sobie tej folii, bo inaczej schodzi z budowy i nie będzie odpowiadał za gwarancję swojej pracy. Nadmieniam, że gwarancja na elementy konstrukcyjne wynosi 10lat!!

http://www.izokpol.net.pl/cennik.html

Uważam, że powinno być 50cm, bo nie zakryła ocieplenia ściany fundamentowej ze styroduru.

W żółtym wiaderku jest klej aby sklejać tę folię z izolacji poziomej pod murami z izolacją na chudziaku.

Tę folię moje Mróweczki kładły także pod murłaty.

P8130017.jpg

P8130019.jpg

Edytowane przez GraMar

Wydaje mi się, ze lepik jest zabrobiony do wewnatrz.

W Karcie Technicznej folii jest wzmianka o zakazie kontaktu z roznymi substancjami, moze chodzic tez i pape.nie moge byc na budowie na razie, bo wymknelam sie grabarzom...

Nie wiem, jak Ci pomóc-jest duzy watek o izolacji na gruncie-moze tam sie podszkolisz, sa tam rysunki techniczne.-powodzenia