tofel3 07.12.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Witam.Szukałem informacji na temat okien do domów Pasywnych i Energooszczędnych, najlepszym wyborem wydawały by się okna Okonplast Winergetic Premium Passive.Ale czy tak jest naprawdę ?Czy może są inne okna o podobnych parametrach i są tańsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 07.12.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Witam. Szukałem informacji na temat okien do domów Pasywnych i Energooszczędnych, najlepszym wyborem wydawały by się okna Okonplast Winergetic Premium Passive. Ale czy tak jest naprawdę ? Czy może są inne okna o podobnych parametrach i są tańsze ? sprawdź sobie ofertę firmy adams modele passivlien plus i passivline ultra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofel3 07.12.2014 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Parametry bardzo zbliżone, a orientujesz się jak z ceną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 07.12.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Parametry bardzo zbliżone, a orientujesz się jak z ceną ? Złóż zapytanie - poznasz ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 07.12.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 MS mają w swojej ofercie również okna "pasywne" . Model Ms EVOLUTION /pasywne/http://www.ms.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofel3 07.12.2014 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Zrobiłem sobie wstępną wycenę w MS i powiem szczerze że nie spodziewałem się że AŻ TYLE kosztuje takie okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 07.12.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Warto powysyłać zapytania ofertowe do kilku różnych salonów danego producenta. Gdy my wycenialiśmy, ceny w różnych salonach na identyczne okna różniły się o jakieś 2 -3 tyś. na całość. Edytowane 7 Grudnia 2014 przez Schatje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 07.12.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Warto powysyłać zapytania ofertowe do kilku salonów. Gdy my wycenialiśmy, ceny w różnych salonach na identyczne okna różniły się o 2 -3 tyś. na całość. Najlepiej do wszystkich jakie są, później cisnąc na obniżenie ceny i modlić się, że ekipa montażowa zna się na rzeczy tofel3 najpierw oceń czy naprawdę potrzebujesz okna "pasywne" Nie ma co ukrywać, że jest to jedna z najdroższych propozycji w asortymencie tych którzy takie produkują. Nie oczekuj jakiś ogromnych różnicy w cenie. Podejrzewam, że PassivLine od Adamsa będzie kosztował podobnie. Po prostu taka kasa i tyle. Skup się prędzej na tym, by Ci te okna zamontowano prawidłowo, przypilnuj murarzy by wymurowali równe i wykończone otwory, zainwestuj w montaż warstwowy (ciepły), pomyśl nad ciepłym parapetem który ustrzeże Cię przed późniejszymi błędami kolejnych ekip które cała idee takiego montażu rozpierniczą w jednej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 07.12.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Dokładnie jak pisze nikt ważny jeśli chodzi o ścisłość to w standardzie pasywnym liczy się U okna wbudowanego już w przegrodę.Te rozwiązania które są, nie gwarantują sukcesu, jeśli montował by to ktoś pokroju Kolegi wyżej to jest pewne że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 07.12.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 najlepszym wyborem wydawały by się okna O A dlaczego niby najlepszym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 07.12.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Najlepiej do wszystkich jakie są, później cisnąc na obniżenie ceny i modlić się, że ekipa montażowa zna się na rzeczy . Do wszystkich nie ale do kilku napewno warto I oczywiście profesjonalny montaż /warstwowy/ to podstawa ! Nawet najlepsze, najdroższe okna i drzwi, nie spełnią swojego zadania jeśli będą nieprofesjonalnie zamontowane. Tak samo w drugą stronę... Zgodzę się, że warto rozważyć "ciepłe parapety". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 07.12.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 A dlaczego niby najlepszym wyborem?bo mają piękne reklamy i sponsorują zagraniczny klub sportowy Ale od O lepszy jest D - jest go więcej w TV a i lepsi piłkarze reklamują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 07.12.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Zrobiłem sobie wstępną wycenę w MS i powiem szczerze że nie spodziewałem się że AŻ TYLE kosztuje takie okno. Jeżeli robiłeś wycenę sam na stronie internetowej, to ta cena nijak nie ma się do ceny ofertowej z salonu sprzedaży jest sporo niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 07.12.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Witam. Szukałem informacji na temat okien do domów Pasywnych i Energooszczędnych. Szukasz okien z certyfikatem pasywności? czy tylko jak najbardziej ciepłych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofel3 07.12.2014 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Jak najbardziej ciepłych, bo certyfikat to tylko do dopłat potrzebny ?Czy to jest jakaś różnica ? Edytowane 7 Grudnia 2014 przez tofel3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 07.12.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Oram sam ten temat od 3 miesięcy: mam wyceny Adamsa, Vetrex, MS.Celuję w dom trzylitrowy, napewno okna czteroszybowe odpadają ze względu na dużą dopłatę i małą róźnicę U - chyba nigdy się nie zwróci róźnica...no i generalnie skrzydło 4szyby bardzo ciężkie, a profil," zawiecha" takie same jak 3szyby.Generalnie U wszędzie ciupkę mniej od 0,8 , ceny prawie identyczne +-10% max...Dla mnie wybór trudny, najłatwiej byłoby Mi z dwóch firm złożyć jedno okno....różnią się niekiedy istotnymi małymi detalami.Ja na 99% wybiorę Vetrex V90+. Ze względu na jakość/cena - przy zachowaniu Moich paramterów... nie sugerowałem się też zbytnio jakimś oknotestem, ale V90+ w nim wygrał ze sporą przewagą.Tak jak piszą Koledzy, ciepłe parapety bierz bez namysłu...Wiadomo, większość producentów ma promocje zimowe, tzn. dostajesz rabat, płacisz za okna, a montaż może być na wiosnę... Ja z tego skorzystam:D Edytowane 7 Grudnia 2014 przez Hanss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 08.12.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 nie sugerowałem się też zbytnio jakimś oknotestem, ale Zwroc uwage, ze ranking oknotestu, to nie tylko paramtery techniczne. A co do wyboru - mam podobne przemyslenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts