druss 07.12.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Witam, To mój pierwszy temat na tym forum, więc witam wszystkich. Piszę do Was z problemem który powstał praktycznie na dniach. Z narzeczoną kupiliśmy segment. Jesteśmy w częsci środkowej. Sąsiad obok po lewej ma odbicie lustrzane naszego wnętrza i "sąsiadujemy" w tym samym miejscu z kominkiem. Kominy pod kominkami są 2 - dla mnie i dla niego. Teraz sąsiad zaczął palić w kozie ( tak w kozie-wsadził ją do kominka bo wynajmuje i nieopłaca mu się zakładać drzwiczek itp. ) a u mnie w domu czuć i widać jego dym. Zlokalizowałem skąd dym wchodzi do naszego domu. Przed komin tudzież przez kominek. Tak jakby powrotny cug. Możecie mi przyblizyć jakie są wyjścia z tej sytuacji ? Co mozna by było zrobić, jak sprawdzić ? Od poniedziałku będę dzwonił do kominiarza żeby podjechał i sprawdził ale niechce też żeby nabił mnie w butelkę i wziął kasę za nic. To jest pierwszy nasz dom więc proszę o wyrozmiałość i tłumaczenie jak krowie na rowie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.12.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Sąsiad musi przedłużyć swój komin o kilkadziesiąt cm. Możesz też popracować nad wentylacją swojego mieszkania, ale mimo to, problem będzie wracał. Kominiarz to dobry pomysł, rozpozna problem w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 07.12.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Przedłużanie komina u sąsiada to leczenie syfa pudrem. Należy zrównoważyć wentylację w całym domu, czyli wprowadzić tyle powietrza, ile wentylacja grawitacyjna "wyciąga". Drugi sposób leczenia syfa: to nagrzać kanał dymowy, (rozpalić w kominku) co spowoduj, że inny kanał wentylacyjny będzie napowietrzał Twój dom. Będzie wdmuchiwał zimne powietrze, ale przynajmniej czyste, bez dymu od sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.12.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Doskonały pomysł, tylko potrzebny do niego kalendarz palenia sąsiada:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leonsjo 12.12.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 eniu - sluzy fachową pomoca.... o zgrozo... ja sie dziwie ze Ty człowieku nie masz bana na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 12.12.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 rozszczelnij okna - problem pewnie zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.12.2014 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 eniu - sluzy fachową pomoca.... o zgrozo... ja sie dziwie ze Ty człowieku nie masz bana na tym forum. Jak to nie ma???Ma, tylko go nie odebrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.12.2014 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Ten nade mną ma częściową racje od której także bym zaczął jeśli jako autor tego wątku wiesz co to jest rozszczelnić okna w problemie który na Was spada.Nie wycinamy uszczelek w oknach no chyba ,że nie ma w nich oryginalnych cięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts