rolmik 08.12.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 witamzabieram się za zbieranie gratów do nowego mieszkania a że zbliża się koniec roku i promocje prosił bym, o poradę w sprawie stelażu podtynkowego interesują mnie tak naprawdę 2 firmy geberit i ghroe ściana jest z bloczków silikatowych i 1cm tynku podłoga beton co polecacie ?patrzyłem się na ceneo i większość ma że nie można stawiać na betonie o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 08.12.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Obie firmy porównywalne, patrz na to, która ma lepsze promocje (zwłaszcza na całe zestawy, one wychodzą najkorzystniej na ogół) i które przyciski będą dla Was ładniejsze. Z tym stawianiem na betonie chodzi prawdopodobnie o sposób posadowienia dołu: na gotowej wylewce, czy też jeszcze przed wylewkami, wtedy nogi stelaża muszą być odpowiednio dłuższe, o grubość wylewki i warstw izolacyjnych pod nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 12.12.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Obecnie jest grohe w promocji - zestaw podtynkowy z przyciskiem i atrakcjami za 525 zł lub z miskami wc to i w 900 zł się chyba mieszczą - zależnie od miski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 15.12.2014 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 właśnie szukając dziś kompletu znalazłem coś takiego http://allegro.pl/6w1geberit-senso-deska-wolnoopadajaca-hit-i4863180118.html jak myslicie nada się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 20.12.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Ja posiadam u mnie w domu 2 stelaże geberita, teście mają i znajomy też. Działają bez problemu. Podejrzewam, że grohe też jest nie gorszy. W gebericie jest dobry serwis i gwarancja. Natomiast przestrzegam przed rodzimymi producentami. Po 5 latach w firmie na 8 zamontowanych 5 cieknie. Na dniach mają kłóć, masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 24.12.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Obie firmy porównywalne, patrz na to, która ma lepsze promocje (zwłaszcza na całe zestawy, one wychodzą najkorzystniej na ogół) i które przyciski będą dla Was ładniejsze. Z tym stawianiem na betonie chodzi prawdopodobnie o sposób posadowienia dołu: na gotowej wylewce, czy też jeszcze przed wylewkami, wtedy nogi stelaża muszą być odpowiednio dłuższe, o grubość wylewki i warstw izolacyjnych pod nią. Jak powinien być prawidłowo zrobiony montaż stelaża, przed czy po wylewkach? Docelowo 8cm styro i 9cm. wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 24.12.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Przed. Po też się da, ale to kopanie się z koniem, jeśli masz wybór, rób przed! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 24.12.2014 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 hanss tylko pamiętaj że stelaż musi być przystosowany do zakładania w betonie ja bym wolał po bo wtedy lepiej jest ustawić tzn możesz przesunąć lewo/prawo ustawić do pionu a w racie awarii czy wymiany na inny to tylko odkręcisz 2 śruby i po sprawie a nie będą ci wystawać 2 kikuty z podłogi itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 24.12.2014 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Niby racja, ale stelaż montowany na wylewce ma jedną, czasem poważną wadę: w typowych warunkach wylewka, leży na styropianie, od ścian jest oddylatowana i może "pracować", wykonywać względem ścian jakieś mikroruchy. Jeśli teraz dół stelaża przymocujesz do takiej wylewki, górę do ściany, a całość zabudujesz gipskartonem, to ten gipskarton na łączeniach może się potem różnie zachowywać. To oczywiście da się zrobić tak, żeby było dobrze, ale o wiele prościej jest związać stelaż ze stropem, względem którego ściany są na sztywno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 25.12.2014 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 aca w starym domu dostawiałem lptłownie i powiem cio łączenie stare-nowe nima pęknieńć a na nowym tzn ściany sufit podłoga są czyli wszystko zależy od wykonania nie ma powiedziane ze nowe nowe będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts