marimag 20.04.2017 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 A kto powiedział, że Mari lubi białe? Mari nie lubi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.04.2017 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 A kto powiedział, że Mari lubi białe? Mari nie lubi! Napisała że pięknie??? Napisała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.04.2017 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Tu jest wątek nielubienia białego Jedyny biały opad, który mogę tolerować, to taki: Choć właściwie jest "różowawy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.04.2017 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 No pięknie bo u nas białego nie ma wcale. Zielono mamy tyle, ze zimno i wieje tak, że mało łba nie urwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.04.2017 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Sobota spędzona pracowicie. Cała 3-osobowa ekipa przypłaciła wysiłek mniejszym lub większym bólem mięśni. Pojawiły się nadproża, sznurki na wełnę do ocieplenia stropu, kolejne segmenty komina i wzmocnienie ścianek osb nad wieńcem. Pojawiło się też gniazdko jakiegoś ptaszka, obstawiam kopciuszka. Gniazdo jest u szczytu wschodniej ściany szczytowej, tak że na razie zostaje ona "dziurawa", żeby ptaki mogły wlatywać. Skończyłam prace nad skrzynią na truskawki - z zewnątrz przyczepiłam membranę dachową, od wewnątrz folię, dechy powinny wytrzymać choć jeden sezon Skrzynia malowniczo wkomponowała się między aronię a jaśminowca, z przodu rośnie agrest. Korona wytrzymała przymrozki. I wisienka też Dopiero teraz przycięłam winorośl, a to i tak po parokrotnym przestudiowaniu bloga o winnnicy. Spadkowy winogron rośnie w złym miejscu, ale do czasu przeprowadzki trzeba przecież o niego jakoś zadbać. Rok temu był cichym obserwatorem produkcji zbrojenia i chyba mu się spodobało, bo pędy puścił aż na pobliską jabłoń i lilaki. No ale koniec swawoli, teraz będzie bardziej kontrolowany Zdjęcia winogronu brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.04.2017 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 My tez dopiero przycinaliśmy winogron, pogoda w tym roku taka, że da się trzymać kalendarza.Poszaleliście faktycznie i wewnątrz i na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.04.2017 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Bałam się trochę tych płaczących łóz (łozów?), ale nawet nie bardzo płyn leciał.Czytałam, że w tym roku mogę pozwolić na maksymalnie jedno grono, o ile w ogóle pojawią się kwiaty.Babcia natomiast mówi, że dawniej w ogóle nie przycinała tego winogronu a tak owocował, że sąsiedzi wiadrami sobie brali... Pusia, a jak Twoje jagody kamczackie? Na śmierć zamarzły, czy może jednak się opuszczają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.04.2017 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Nasz winogron nawet nie płakał, czyli wcale nie za późno cięty.Wiesz nasze babcie miały to "coś" czego my nie mamy .... Moje kamczackie straciły kwiaty, ale tylko te świeżo posadzone, stare kwitną jak szalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 02.05.2017 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Co tam??Jak potyczka powalona aura majowa kontra Wy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 02.05.2017 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Czytam sobie zaległości i mi kopara opadła:sick: ja myślałam, że u nas zimno i wichury jakieś. Jednak te Wasze śniegi mnie zastrzeliły.Życzę wszystkim ocieplenia i dużo słońca:) Asiu super skrzynka truskawkowa, oby rosło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.05.2017 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Pusiu, w domu robota wre, pogoda nie ma wpływu na postęp prac. Całe szczęście, że nie zaczynamy budowy w tym roku, bo stalibyśmy w miejscu. Dzisiaj na raty posadziłam truskawki w skrzyni - musiałam czekać między kolejnymi opadami deszczu. Warzywnik nietknięty Normalnie o tej porze już były posiane pierwsze warzywa a teraz czekam... i czekam.... Wejść się nie da, straszne błoto! Basiu, dziękuję a życzenia, niech się sprawdzą i to szybko! Tobie życzę tego samego:hug: W niedzielę wrzucę zdjęcia z budowy, na razie wpadłam tylko na chwilę. Generalnie dużo się dzieje, praca wre, ojciec natura szaleje jak na dopalaczach, brat natura narzeka, że mało roboty i tylko mi siły brakuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.05.2017 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Długi weekend majowy uważam za udany! Wszystkie działówki skończone, nadproża osadzone. Na poniższym zdjęciu widać też, dlaczego chcę drzwi wejściowe z dużą szybą Mój słoneczny pokój Ściana audio-video w salonie, bruzda pod kable (i tajemnicze kręgi na bloczkach ) Komin powoli rośnie na strychu Patencik ojca natury na ofasowanie przy ścianach szczytowych: blachy są tak powyginane, że zachodzą na siebie zabezpieczając belki, jednocześnie są gotowym rusztem dla podbitki (będzie systemowa z pcv). Teraz czas nakablować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 10.05.2017 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Wreszcie zdjęcia z postępami prac Asiu powiem tak :WOW:lol2: lecicie jak burza! Nim się obejrzysz, a już będziesz się wylegiwać na kanapie Drzwi z dużą szybą - zazdroszczę Będą pasować, jak ulał i pięknie doświetlą korytarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 10.05.2017 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 piękne światło w korytarzu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 15.05.2017 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Na budowie życie płynie... Na budowie życie płynie jak staremu po łysinie Przede wszystkim pojawiły się kolejne drzwi zewnętrzne, pasujące do pierwszych i utrzymane w klimacie stodoły Przyjechały deski na wykończenie ścian szczytowych, całe 35m2. Rozpoczęłam malowanie mimo kiepskiej pogody (temperatura około 15 stopni, duża wilgotność), bo bardzo byłam ciekawa koloru. Po pierwszej warstwie jestem zadowolona, szary nie jest grafitowym, znaczy jest dobrze Będą 2 warstwy impregnatu. Fajny jest, żelowy, nie śmierdzi i nie kapie. Zamontowany został elektryczny mózg, na razie jeszcze bez zwojów Padło na Hagera, ponieważ inne rozdzielnie przy badaniu organoleptycznym okazywały się być plasticzanym badziewiem. Rozdzielnia znajduje się w pomieszczeniu gospodarczym, ku mojej radości. Było ryzyko, że zawiśnie w wiatrołapie Wykuwaniem ściany zajął się mój Brat Łazienka jako pierwsza zyskuje instalację wodną, ytong jest idealny do obróbki. Całe szczęście, że już od dawna mam zaplanowane pomieszczenia, nie wyobrażam sobie, że teraz w pośpiechu miałabym decydować, gdzie będzie prysznic, gdzie umywalka a gdzie gniazdka. Oczywiście, kosmetyczne zmiany wciąż zachodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 15.05.2017 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Doprowadzenie wody do prysznica Ojciec natura nie chce kabiny z brodzikiem Będzie zatem coś innego, jeszcze nie wiem co I na koniec żółte sufity z folii pod wełnę: Nie lubię żółtego, niestety trochę będę musiała na niego popatrzeć. Na razie tylko połowa domu zafoliowana. Wybraliśmy folię z certyfikatem, ta bez certyfikatu była zbyt licha. W tak zwanym międzyczasie przygotowałam i obsiałam warzywnik. Ziemia jest zbyt mokra po ciągłych opadach, jednak najwyższy już czas na siew i nie było zmiłuj (nie bez znaczenia była tu presja babci ). Truskawki w korycie, znaczy w skrzyni rosną aż miło, wkrótce zakwitną. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 15.05.2017 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 No no widzę u was ładnie idzie robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 16.05.2017 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Świetne drzwi !! Podobają mi się Praca wre.... super !! Podziwiam i pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 16.05.2017 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Patrzę i jak zwykle podziwiam i kibicuję. Fajnie, że masz już ogród i coś tam sadzisz. Nawet przysłowie mówi, że najdłużej rosną drzewa nieposadzone. No i własny warzywniak to fajna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.05.2017 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Kochani, dziękuję za odwiedziny! Basiu, Niechaj - o świetle i jasnych pomieszczeniach od dawna marzę, póki co wszystko w dobrą stronę idzie Kamilu, Ty również nie próżnujesz, a podejmujesz się wykonania trudnych prac, które my odpuszczamy. Samodzielne tynkowanie to już wyższa szkoła jazdy Aisa, dziękuję! Słowa uznania od Ciebie to nie byle co, przecież Ty też Zosia-Samosia Maj już nastał a nic nie piszesz u siebie, szkoda. Brasica - warzywnik to już chyba 7 rok z rzędu będzie, prowadzimy na spółę z babcią, a i jeszcze moja mama z bratem pomagają i korzystają Chciałabym go powiększyć i trochę zmodernizować, ale to dopiero po przeprowadzce, bo najgorzej jest robić wszystko na raz. W ogrodzie na nowych nasadzeniach zaczął ryć kret Pewnie też mu się spodobały Całe szczęście, że wybrał sobie rabatę pseudoozdobną a nie truskawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts