mother_nature 08.02.2017 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Ja taki taras planuję jak piszesz, ale nie zdecyduję się na samą ramkę z kostek granitowych, bo to za mało. U mnie będzie fundament po obwodzie, bo glina w ziemi. Uważam, że u Ciebie tym bardziej powinien być fundament, bo nie dość, że podmokło, to jeszcze taras na wysokości a nie równo z ziemią. Ale ja się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.02.2017 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Ależ oczywiście ze będzie fundament.Nie pisałam o tym bo to oczywista oczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 09.02.2017 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Asiu, gratuluje postępów Co do szprosow to nie potrafię byc obiektywna, bo kocham je miłością wielka. U siebie nie zauważyłam, zeby straty światła były jakieś strasznie wielkie, a okna mam ciemne. Emilka dobrze Ci radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 09.02.2017 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Matko, fajna ta weranda. Podobały mi się takie barierki przy oknach balkonowych, bo musimy się na jakieś zdecydować, ale niestety nam nie pasują drewaniane. Dom ma zbyt nowoczesną bryłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.02.2017 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Renatko, dziękuję Szprosy uwielbiam od zawsze, ale cenię też światło w pomieszczeniach, stąd moje wahanie. TsunamiM faktycznie. Z pewnością dobierzesz coś ciekawego i pasującego Jutro i w sobotę w naszej części wsi nie będzie prądu przez 9 h dziennie. Będzie modernizacja sieci elektrycznej. Z sobotą uważam, że jest to przegięcie. Moje odczucia są ambiwalentne, bo z jednej strony modernizacja oznacza dla nas szybkie podłączenie bez transformatora na działce a z drugiej strony zima, mróz, weekend, ludzie chcieliby coś w domu zrobić czy po tygodniu pracy odpocząć a tu nie będzie prądu do godz. 17... W sobotę spotykamy się z wykonawcą przyłącza wodociągowego, ustalimy termin pierwszych wykopków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.02.2017 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Wielkie plany wykopaliskowe się szykują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.02.2017 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Wielkie plany wykopaliskowe się szykują Może Matka wykopie jakiś Indian czy innego tyrana Tsunami, drewno pasuje do nowoczesnych budynków tylko musi być... nowoczesne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 09.02.2017 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 marimag - taaaak. Użyłam skrótu myślowego, bo portfenetry drewniane, które można znaleźć są właśnie takie, jak weranda tutaj pokazana. W sumie nie natknęłam się na nic innego w drewnie, co mogłoby pasować do nowoczesnej bryły. Dosłownie - nie ma nikt w ofercie nic innego. Także pozostaje nam stal ocynkowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.02.2017 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Pokaż o czym mówisz do mnie w KLINGOŃSKIM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 09.02.2017 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Drewniane: http://budowa-w-pieknotkach.mojabudowa.pl/pliki/budowa-w-pieknotkach/image/dscn4992.jpg Stalowe: http://www.wkrecikdesign.pl/f/g/image271x203xs2/img_1863-xcopyx.jpg Sorry Matko za zaśmiecanie Twojego dziennika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.02.2017 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Nie nazwałabym tego zaśmiecaniem a kontynuacją tematu o barierkach Czyli wpisy jak najbardziej wskazane i pożądane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.02.2017 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Aaaaaa!Tooooooooo!Trzeba było pisać że o zaporę przeciwwypadnieciową chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.02.2017 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Drewniane: http://budowa-w-pieknotkach.mojabudowa.pl/pliki/budowa-w-pieknotkach/image/dscn4992.jpg Stalowe: http://www.wkrecikdesign.pl/f/g/image271x203xs2/img_1863-xcopyx.jpg Sorry Matko za zaśmiecanie Twojego dziennika! Jak dla mnie z tych 2 to stalowe, tu to drewno jest ..... brrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 09.02.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 w temacie barierek! Mi się akurat bardzo, bardzo podobają te białe drewniane barierki! nooo ale przy balkonach francuskich dajemy metal... bo bardziej u nas pasuje. Będzie cos takiego: Czekamy na wycenę bo podobno dobrze to robić nawet przed założeniem siatki na elewację... Zdjęcie pochodzi chyba z jakiegoś bloga... już nie wiem bo dawno zapisywałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 14.02.2017 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Słupy we wsi wymienione i nawet prądu w tym czasie nie wyłączyli A dziś już mamy wykopki pod wodę Wczoraj się sfrustrowałam byłam w urzędzie, pojechałam po durny świstek zezwalający na zajęcia pasa drogowego, którego zajmować nie będziemy, a tu urzędniczka wyskoczyła z tajną procedurą, do której jest tajny wniosek i że w pierwszej kolejności musimy załatwić od nich warunki a to trwa 3 tygodnie... Nie wdając się zbytnio w opisywanie dalszego przebiegu naszej wizyty, informuję, że wykopki odbędą się w planowanym terminie Może nawet jakieś zdjęcia zdążę zrobić i Wam pokazać. W każdym razie kolejny raz okazuje się, że dobra fachowa firma, to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 14.02.2017 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Matko a jak kopiecie w tej zmarzlinie??Odmarzła Wam gleba?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 14.02.2017 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Jeeee! Na szczęście przepowiednie urzędniczki się nie sprawdziły. A te tajne procedury to kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 14.02.2017 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Pod trawą ziemia prawie nie jest zamarznięta. Można powiedzieć, że jest zmrożona. Łopatą daliśmy radę wykopać dołek, to koparką jeszcze łatwiej. Ogromny plus, że błota nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 14.02.2017 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 A ja wrócę do tematu tarasu, bo mię się też bardzo spodobały takie barierki drewniane! Mój taras też będzie trochę wyższy i muszę koniecznie takie zrobić co najmniej po bokach, bo taras mam wybitnie prostokątny. A z przodu chyba schody. I też zrobię taras betonowy, ale z takich dużych płyt, są teraz naprawdę do wyboru bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 14.02.2017 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 mother gratuluję okien! jakie masz wymiary okien ? u mnie na mniejszych oknach 150x 120, dwa skrzydła i na każdym skrzydle 6 części od środka już widać różnicę w poborze światła niż na oknie 180 x 150 ale mimo wszystko nie zamieniłabym na gołe ramy dobry pomysł z tym nalepieniem taśmy przed faktycznym oszprosowaniem jaki dalszy plan działania ? buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts