gogo3 10.09.2015 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Dobry wieczór:) Obserwuję już dłuższy czas wątek Pani i dylematy. Pomyślałam nad układem troszkę innym, czy lepszym nie wiem. Dla mnie z wielu względów wygodniejszym. A więc może coś takiego? Zyskuje się wolny dostęp do okna, brak zakamarków i efektu zatłoczenia. Szerokość kabiny z odpływem liniowym (otwartej lub z drzwiami) można dostosować do długości wanny - oddzielenie szybą, luksferami, panelem lub ścianką. Między blatem z umywalką i wc (dla poczucia intymności) można zastosować jakiś ażurowy parawan z uchwytami na półeczki, kwiaty ręczniki (do wyboru). Trzeba też pomyśleć o grzejniku, w tej wersji można go zamontować pod oknem lub na ścianie obok wc, ściance oddzielającej wannę i prysznic. Nad umywalką oczywiście lustro. Przy wannie, na ścianie z umywalką dużo miejsca na półeczki, wnęki. Można też zamienić lokalizację prysznica i wc, ewentualnie wanny i prysznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 11.09.2015 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Dzień dobry Miło mi powitać Panią w moim wątku, bardzo dziękuję za przesłaną propozycję Przy założeniu, że wanna będzie dł. 170 cm, a prysznic 90x90, to niestety nie zmieszczą się na jednej ścianie, nawet bez oddzielania ich szybą. Gdyby prysznic był bez brodzika, wtedy można by się pokusić o taki układ. Podobnie prysznic nie zmieści się na miejscu proponowanym przez Panią dla wc - odległość między ścianą a oknem to jedynie 60 cm Prowadzi Pani własny dziennik budowy? Chętnie zrewanżowałabym się odwiedzinami Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 11.09.2015 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 mother ja bym inaczej zrobiła, ino rysować nie umiem przy wejściu z prawe kabina z lewej wanna pod oknem na całej długości blat, pod nim pralka i ewn. suszarka mech i umywalka a wc między blatem a kabiną wcecik, jednak zamieszczę wizualkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 11.09.2015 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 dobra, wróciłam się do poprzedniej strony i wiem, że ten układ jest niemożliwy, a nie chcesz wanny i prysznica w jednym, czy ważne jest aby można było się kąpać w dwóch miejscach jednocześnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 11.09.2015 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 a tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 11.09.2015 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Ha ha, kjuta nie chodzi o możliwość kąpania się jednocześnie Po prostu biorę pod uwagę, że bywać u mnie będzie babcia, która ma problemy z kręgosłupem i dla niej bezpieczne wejście/wyjście z wanny jest bardzo trudne. A chciałabym, żeby możliwie jak najdłużej miała możliwość prywatności. Z kolei z wanny nie chcę zrezygnować, bo uwielbiam kąpiele wspólne z mężem I gdy zmarznę w zimie wracając do domu, to lubię sobie wskoczyć i się zagrzać Dzięki za pochylenie się nad moją łazienką Ciekawy układ, moja wyobraźnia jest na tyle ograniczona, że nie wpadłam na coś takiego Wieczorem w domu wrzucę Twoją propozycję do programu, ciekawa jestem jakie wychodzą odległości pomiędzy elementami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 12.09.2015 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Niestety, przesunięcie umywalki i pralki na ścianę z drzwiami powoduje zbytnie stłoczenie w górnym prawym rogu, nie będzie możliwości swobodnego otwarcia i obsługi pralki, a nie chciałabym z kolei upychać umywalki w kącie. Zostajemy zatem przy poprzedniej wersjj łazienki, z wc prawdopodobnie obok wanny. Pojawiła się jeszcze koncepcja z wc narożnym Dziękuję wszystkim za propozycje, wiedziałam, że mogę na Was liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 18.09.2015 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Odebrałam pismo ze starostwa, a w nim 23 punkty nieprawidłowości w projekcie do usunięcia Chyba będę musiała jakieś egzorcyzmy odprawić nad moją działką albo co, bo ewidentnie wszystko idzie jak po grudzie... Komuś nie na rękę, żebym spełniła swoje marzenia Z pewnością uzupełnię czarną listę wykonawców w woj. małopolskim i śląskim, ale jeszcze nie teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.09.2015 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Odebrałam pismo ze starostwa, a w nim 23 punkty nieprawidłowości w projekcie do usunięcia O matko!! Az 23?? I co teraz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 18.09.2015 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Pani architekt musi zabrać się do pracy, błędy muszą być poprawione. W tych punktach są też pierdoły w stylu "budowa ogrodzenia do 2,20 m nie wymaga pozwolenia na budowę", więc nie wiem, nie powinno być informacji o ogrodzeniu w ogóle lub powinna być doprecyzowana jego wysokość. Tak samo chcą, żeby był podany konkretny kolor dachu. A co, jeśli już budując zechcę mieć inny, dozwolony MPZP? Czas na uzupełnienia jest do 6 października i tu mam obawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.09.2015 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Pani architekt musi zabrać się do pracy, błędy muszą być poprawione. W tych punktach są też pierdoły w stylu "budowa ogrodzenia do 2,20 m nie wymaga pozwolenia na budowę", więc nie wiem, nie powinno być informacji o ogrodzeniu w ogóle lub powinna być doprecyzowana jego wysokość. Tak samo chcą, żeby był podany konkretny kolor dachu. A co, jeśli już budując zechcę mieć inny, dozwolony MPZP? Czas na uzupełnienia jest do 6 października i tu mam obawy... Kurcze... myśmy kolor dachu wybierali już w trakcie budowy.....ale u nas MPZP nie określa koloru dachu tylko jego kąt. Strasznie mało czasu macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 18.09.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Mother to ta sama pani architekt ? ciagle masz pod górkę może ten kolor masz w ogóle mieć wpisany - u mnie jest czerwony, ale jako zmiana nieistotna w DB będzie zaznaczone że kolor uległ zmianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.09.2015 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 A nie można zmienić tej Pani architekt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 18.09.2015 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Mother to ta sama pani architekt ? ciagle masz pod górkę może ten kolor masz w ogóle mieć wpisany - u mnie jest czerwony, ale jako zmiana nieistotna w DB będzie zaznaczone że kolor uległ zmianie Ta sama. A z kolorem pewnie jest tak jak piszesz. Ale porażka, że o takie rzeczy się czepiają urzędnicy. A nie można zmienić tej Pani architekt?? Może i można, ale tamta wzięła już kasę i chcąc brać kogoś nowego musiałabym żądać od poprzedniej zwrotu części wynagrodzenia. Poza tym w umowie mamy napisane, że do 3 lat mogę oczekiwać poprawek do projektu i muszą być wykonane bez zbędnej zwłoki. Projekt miał być wykonany z należytą starannością, to niech go poprawi. W sumie ma czarno na białym wypisane, więc po poprawkach powinniśmy już dostać PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.09.2015 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Projekt miał być wykonany z należytą starannością, to niech go poprawi. W sumie ma czarno na białym wypisane, więc po poprawkach powinniśmy już dostać PnB. A jak ona do tych poprawek się odniosła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 18.09.2015 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Jeszcze się nie odniosła. Na razie brak odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.09.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Jeszcze się nie odniosła. Na razie brak odpowiedzi. Ja pier ..... przecież to można z bezsilności przez okno wyskoczyć A czas sobie leci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 18.09.2015 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Jest odpowiedź, pani zaczęła działać Tak że może zdąży do 6. A swoją drogą, to zastanawiam się, dlaczego został wyznaczony sztywny termin, przecież zazwyczaj bywa, że są np. 2 tyg. od odbioru pisma. Przecież równie dobrze mogłoby mnie teraz nie być w Polsce, a awizowana przesyłka na odbiór czeka na poczcie 2 tyg. No nic, takie moje dywagacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.09.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 No wiesz, równie dobrze można się zastanawiać dlaczego profesjonalista robi 23 błędy w projekcie i to za grubą kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkasia 19.09.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Ja bym nie ganiła pani architekt tak bardzo, gdyż miałam przyjemność załatwiać pnb w tym samym urzędzie, co mother, i oni naprawdę się czepiają o głupoty. Spośród 14 punktów (specjalnie dziś sprawdzałam ) faktyczną wtopą architekta były tylko trzy punkty, reszta to wymysł pani urzędniczki (np. za mała wlepka z kierunkami albo "brak" usytuowania kosza na śmieci, a kosz wywalony jak byk w ogrodzeniu ). Opiniowała Cię może pani D.P ? Nasza gmina (buduję z mother po sąsiedzku) niestety narzuca kolory dachu i elewacji zgodnie z jakimiś strefami i w tym przypadku wszelkie dachowe dywagacje nie są zmianą nieistotną, a niedostosowaniem się do wytycznych mpzp., czego konsekwencją może być niedopuszczenie do użytkowania. Kładą nacisk na jednoznaczne określenie koloru, by w razie "w" mieć podkładkę i móc kochanego mieszkańca gminy udupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts