Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zetka w gałązkach, czyli o spełnianiu marzeń własnymi ręcami - budowa Z7 35

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co najbardziej irytujące, gmina jest pokrojona na kawałki bez jakiegoś sensownego klucza i tym sposobem, ja po lewej stronie "zakopianki" nie mogę mieć antracytowego dachu (dopuszczalny jest brąz i czerwień), a sąsiad z prawej strony tejże zacnej drogi może mieć antracyt :p

Dobrze mother, że Tobie zależy na czerwieni, ją chyba można mieć w każdej części gminy :p

ach te urzędasy, z naszych podatków...

No właśnie... bo rozumiem, że jest przepis, jest i już, ale tu wychodzi na to, że dowolność interpretacji przez urzędasy hula na całego.

Dzisiaj pani biurwa mówi tak a jutro przyjdzie inna biurwa i powie inaczej. I to wszystko bezkarnie. Ręce opadają.

A nie macie tam jakiegoś biura naczelnego architekta? Taki urząd istnieje dla całej Polski i są poszczególnych miastach. Nasza gmina ma. Zawsze można się zgłosić jako do nadrzędnej instalacji.

Kasia, u mnie pani P.P. "prowadzi" sprawę ;) Ale chyba tam jedna drugiej warta.

Nic nie wiem o instytucji naczelnego architekta. Zastrzeżenia do planu MZP można wnosić na etapie jego opracowywania, zazwyczaj jest to jakiś krótki czas znany zazwyczaj wyłącznie urzędnikom :cool:

Tak czy siak, trochę bzdur, trochę istotnych rzeczy w tych punktach do wyjaśniania. Jestem zdania, że mogłam się jednak uprzeć i składać zgłoszenie budowy a nie pnb, może punktów byłoby mniej, a z pewnością odpowiedź starostwa byłaby miesiąc temu.

Nieśmiało pokazuję pierwsze efekty mojej pracy nad metamorfozą starej szafki.

Brakuje jeszcze wieńca, który nie wiem gdzie jest (ale mam podejrzenia) i gałek. Gałki chyba będą ceramiczne.

szafka mała.jpg

Niestety zdjęcie robione w sztucznym świetle, dni już coraz krótsze.

Vanilla cream okazało się być zbyt białym kolorem, więc z posiadanych w domu akryli dorzuciłam trochę brązu i żółci, no i wyszło to co widać na frontach. Ramki i dekorki to efekt dodania rudego brązu.

Malowałam głównie wałkiem flokowym, aczkolwiek przy frontach od drugiej warstwy zaczęłam działać pędzlem płaskim syntetycznym.

Edytowane przez mother_nature

Jak tylko chęci i czas będą, to czemu nie. Pytanie jeszcze w jakim stanie te meble i czy się nadadzą do przeróbek. Jeśli tak, to może zaczęłabym konstruować zestaw do zakamuflowania kina domowego.

Jeszcze nie wiem, gdzie bym miała to wszystko przechowywać, póki co upycham po kątach.

Może jestem nieco dziwną osobą ;) ale sprawia mi dużą frajdę dzielenie się z innymi tym co sama wiem, że da się zrobić inaczej, lepiej, skuteczniej. Podwójną frajdą jest, gdy moje gadanie komuś na coś się przyda :D Sama też przy okazji się uczę. Forum bardzo zmieniło moje podejście do organizowania wnętrz i estetyki.

Szlag, lecę prasować smoking mojego J. To okropna robota, ale na szczęście dostałam dziś na otarcie łez żelazko parowe Tefala :yes: