mother_nature 30.06.2017 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 to skoro masz taką bazę, to może co nieco jeszcze mi podpowiesz? interesuje mnie tynk elewacyjny - jaki rodzaj wybraliście i czy jesteście zadowoleni? skoro mam kupować klej do siatki, to najlepiej z tego samego systemu, co już tynk będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.06.2017 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 my mielismy generalnego wykonawce na wszystko poza wykonczeniowka, elektryka i hydraulika (ten byl polecony przez GW) tynk mamy caparol basalt 18, tynk swietny, kolor prawie bialy z kropelka szarego, zmienia sie kolorystycznie w zaleznosci od naslonecznienia - bdb wybor. na fundamencie tynk mozaikowy bolix TM 130 - ciesze sie bardzo ze jednak nie posluchalam innych i nie dalam kamienia/łupka/kafelek itp. tylko mozaike, ładnie wyglada i wiem ze nie odpadnie. rozwiazanie najtansze z mozliwychpozostale elementy chyba nie byly z systemu, nie wiem, bo nie bylo mnie wtedy 2 dni na budowie i wszystko zrobili w tym czasie klej i siatke. w ogole ekipa sprawila mi sie z elewka w tydzien, szybko czysto i bezbolesnie. najdluzej zeszlo na listwy rodeo - dostawca generalnie ma wyjechane na kupujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 03.07.2017 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 No i mamy lipiec... W tym tygodniu znów będziemy gościć na budowie panów od prądu, bo przecież nie zrobili do końca tego, co mieli zrobić Skuli ścianę pod rurę i wzdłuż domu przebili się przez działówki, ale kabla w rurze nie puścili, bo... brakło w hurtowni. Firma uczciwa, ale przerasta ich ilość pracy i szef nie wyrabia z terminami. Za to poddasze wyszło bardzo klimatyczne Póki co funkcjonuje jako inkubator - dosłownie i w przenośni Kopciuszek siedzi na gnieździe, chyba już się do nas przyzwyczaił Szukamy dobrego, ciepłego okna wyłazowego, żeby wpuścić trochę światła, powietrza a w przyszłości kominiarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 03.07.2017 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 strych gigant! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 04.07.2017 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Ale strych !!! super miejsce macie, aż szkoda nie wykorzystać potencjału, super wyszło. Pozostaje kwestia doświetlenia. Tańsze rozwiazanie to zwykle okna w ścianach szczytowych, ale to z kolei mocno wpłynie na wygląd domu ... dylematy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.07.2017 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 W kwestii wyłazu siem wypowiem Kupując dom miałam takiego cudnego cudaka co to przepuszczał wode i ptaki bo to prowizorka była Efekt był taki, ze woda lała sie strumieniami więc zapobiegliwy poprzedni właściciel, wziął był podstawił całkiem sprytnie i przezornie, wielki dziurawy kosz pod strumień i zadowolony poszedł mieszkać dwa pietra niżej. Mieszkając niżej nie miał odwagi sprawdzić jak sie ma ta jego zajebista konstrukcja wzorowana na filmie instruktażowym "A je to! " a miała się całkiem oryginalnie. Dziurawy kosz wbrew załozeniom, bezczelnie i złosliwie przepuszczał strumień niżej zalewając i namaczając ordynarnie strop i ściany. Podczas pierwszych, drugich i kolejnych oględzin było pewne, ze musimy to jakoś ucywilizować. Szefowa czyli Ja postanowiła, że zamiast wyłazu dachowego który pieknościowy nie jest i paskudzi nam wizualnie przestrzeń w której będziemy spać/mieszkać, zamontowane zostanie zwykłe ale szczelne i pięknościowe okno dachowe ale w rozmiarze umożliwiającym przepuszczenie pulchnego kominiarza. Pulchny czy nie , nie będzie przecież pojawiał się częsciej niż potrzeba więc walor okienny przeważył. Teraz wystarczy wyjąć z prowadnic wahające się skrzydło i pulchnota może sobie łazic ile chce. Zamontowaliśmy mu równiez schody kominiarskie więc i dzikie pląsy przy kominie niczym rurze może uskuteczniać. Nie chwaląc się, efekt przerósł moje oczekiwania bo vis a vis dodałam drugie identyczne, wielkie okno i strych dostał atmosfery pokoju a nie strychu jakim przeciez jest. Pomieszczenie jest świetnie doświetlone a widoki powalające. Siem wypowiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.07.2017 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Zapomniałam pochwalić stryszek.Ja bym rozważyła możliwośc mieszkania równiez na górze bo superancko jest ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 05.07.2017 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Dzięki dziewczynki Okno w ścianie szczytowej jest zaplanowane i nawet konstrukcja ściany pod nie przygotowana. Wizualnie ma być ok, ale wiadomo... wyjdzie w praniu Na górze mężaty będzie "mieszkał", zrobimy też mini kino i możliwość przenocowania gości. Na razie same luźne koncepcje, bo priorytetem jest wykończenie parteru. Mari, po takim wpisie, to proszę Cię o pokazanie owych okien dachowych Albo linka. Mówisz, że łatwo wyjąć skrzydło z prowadnic? Bo trochę się obawiam ciężaru skrzydła a my przecież coraz młodsi nie będziemy Schodki panu kominiarzowi też zamontujemy, kupioną nawet ma ławeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.07.2017 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Linka ale do czego ? Fotki chętnie cyknę ale dopiero w poniedziałek bo jadę z dzieciakami na działkę i czekamy na kosiarza co by mi ten busz traktorem skosił Wy może będziecie coraz starsi ale kominiarze raczej młodzi i gibcy są takze jak nie wy to oni sobie owe skrzydło wyjmą. Lepiej uważajcie z urządzaniem dachu w dogodności i wygodności. Jeszcze strzelicie mu fotel, tv, sracz i minibarek i gość się zadomowi jak bocian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 05.07.2017 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Linka do okien dachowych, no bo przecież od jakiegoś producenta masz? Interesują mnie parametry takiego okna Ja tam wolę na kominiarzu nie polegać w myśl zasady "umiesz liczyć, licz na siebie" Dzikich lokatorów nie potrzebuję, już mam ptaszory i tyle wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.07.2017 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Okna marki Velux ale wymiarów nie pamietam. No spore są Kiedyś będzie trzeba w końcu komuś zaufać Wczoraj, w deszczu uciekłam z dziecmi na grzyby do lasu. Grzybów nie było ale za to Ola złapała rybę. Takie cuda tylko u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.07.2017 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Grzyby? Ryby? U nas susza taka, że muszę podlewać warzywa w polu. Na grzyby nawet nie patrzę, bo pewnie nie ma. Zaraz zerknę co dachowego ma Velux, na razie tylko Fakro sprawdzałam. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.07.2017 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Susza???????U nas leje non stop.W lesie tak mokro, że buty przemoczylismy do podeszw. Na poniedziałek jestem umowiona z sąsiadem na koszenie wiec będę na miejscu i porobie zdjęcia i poszukam pudła od okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 07.07.2017 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 mam wyłaz przeszklony, fajny jest, doświetla strych, prawie rok na dachu i nic nie cieknie, Fakro ma na imię Jeśli się odważę chodzić po suficie made by Inwestor to wyjdę na strych i zrobię foto:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 10.07.2017 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Matko, zachwyca Wasza przestrzeń na strychu, bardzo tam klimatycznie Gratuluję postępów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 10.07.2017 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Niechaj, u nas też będzie jednak okno wyłazowe, prawdopodobnie Fakro TsunamiM dziękuję Na razie zrobiła się tam sauna. Chociaż nie, raczej inkubator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 13.07.2017 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Drzwi - zamówione Będą na 21 sierpnia, teraz szukam do nich ładnych czarnych klamek. Rynny - zamówione Do odbioru jutro. Ostatecznie stanęło na pcv Galeco, które rzeczywiście są wiśniowe i najbardziej pasują do kolorystyki naszego dachu. No i właśnie - nie będzie białych rynien Wyboru dokonał mąż a ja odpuściłam, w zamian za ustępstwo w innym temacie Stryropian - dawno zamówiony i zaginął w czasoprzestrzeni Pewnie czeka na dostawę listew startowych i przyjedzie razem z nimi Tynki - wchodzą w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 13.07.2017 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Jak czytam te Wasze dzienniki to chcę się budować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 13.07.2017 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Kiedyś doczekasz się własnej budowy Nie wątp w to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 13.07.2017 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Trzymaj kciuki, bo może coś się wykroi w niedalekiej przyszłości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts