Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zetka w gałązkach, czyli o spełnianiu marzeń własnymi ręcami - budowa Z7 35

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mamiku, to prawda, póki co szczęście nas nie opuszcza :) (tfu, tfu, tfu, żeby nie zapeszyć ;))

W domu chłodno, przynajmniej jest gdzie się ukryć przed upałem.

Zanim na podłogi wjechał styropian, pozaznaczaliśmy w domu poziomy sufitów i wysokości styropianu podłogowego takim oto fotoradarem ;)

niwelator1.jpg

niwelator2.jpg

Bez poziomicy laserowej nie wyobrażam sobie wykonania tych prac.

Natomiast po wczorajszym dniu podłogi w kolejnych pomieszczeniach nabrały szarych barw

styro podłoga.jpg

styro podłoga1.jpg

Jeśli ojciec_natura utrzyma tempo, to jutro zacznie rozkładać ogrzewanie podłogowe :wiggle:

Asiu, pięknie ! Niesamowicie Wasz domek pięknieje w oczach.

Mam pytanie, czy ocieplaliscie tez szczyty , czy tylko ściany?

Zamierzam sama kleić styropian na elewacji, ale nie wiem czy poradzę sobie z wysokością i pózniej z klejeniem siatki .

Dasz namiar skąd brałaś styro i po ile . Moze byc na PW.

Pesce, szczyty będą ocieplane od środka, na razie tylko ociepliliśmy wieniec, strop i teraz ocieplimy ściany parteru.

Przymierzam się do samodzielnego klejenia siatki, nie wiem jednak czy mąż pozwoli ;) Na razie nie zabrania ale jest sceptyczny :lol2:

Całe styro kupujemy w Atticu na ul. Zawiła, tylko tam nie robili nam problemów i nie narzekali na zamawianą ilość czy grubości styropianu ;)

Termoorganika Termonium Plus fasada z frezem był po 217 zł/m3. Transport gratis, tudzież w cenie ;)

Dziewczyny, dzięki za wizytę i czytanie moich wypocin :hug:

Ostatnio budowa zaniedbana, samochód wymagał minimum uwagi i ojciec natura bawił się w spawanie ;)

Dzisiaj był transport cementu i innych materiałów na wylewki a w piątek wkracza ekipa. Tak że wkrótce będzie jakaś foteczka albo nawet dwie ;)

Po 20-tym przybywają drzwi, zdecydowaliśmy, że sami zamontujemy klamki i tarcze.

Mamiku, psiury kąpię w zależności od potrzeby - tego ze zdjęcia z klamką 2 razy w roku plus od czasu do czasu grzbiet na sucho skrobią ziemniaczaną a sucz z avatara raz w roku, bo ma taką sierść, że cały brud sam spływa. Gdy w czymś się mocniej przybrudzi, to wtedy szybciutko też skrobią i jest czyściutka ;)

Błotnistą wiosną i jesienią płuczę im łapy po przyjściu do domu.

Sposób ze skrobią to mi jakiś hodowca na wystawie polecił lata temu. To jest takie szybkie czyszczenie, warunek jest tylko, żeby sierść nie była mokra.

Wcierasz skrobię, miętolisz trochę a potem wyczesujesz. Przed wyczesywaniem wytrzepuję jeszcze dłonią. Po skrobii może zostać trochę białego przy skórze, ale szybko wylatuje gdy pies się otrząsa.

Spróbuj na fragmencie psa, zobaczysz czy efekt Cię zadowala.

Są jeszcze suche szampony, ale skrobia tańsza ;)