Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zetka w gałązkach, czyli o spełnianiu marzeń własnymi ręcami - budowa Z7 35

Recommended Posts

Witaj i dziękuję za pochwały :)

U mnie była ekipa z brygadzistą Adamem.

Termin też był przekładany ale... na wcześniejszy. Prawie miesiąc wcześniej, niż było planowane przyjechali do nas tynkować.

Cena to 29 zł/m2 i tak, były pogrubienia. Wyszło 1,72 T naddatku ponad ilość normatywną, co przełożyło się na wyższy koszt.

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki za szybki odpis. Jak te 1,72T wyglądało w ujęciu procentowym do całości?

Te 1,72T to jest o 58% więcej materiału. Nie wiem, czy miałam aż tak krzywe ściany ;)

Witaj domek prezentuje się już superr :) taki ubrany :)

a z tym gruntem teraz i później to się nie zgodze :p:P u nas ocieplaliśmy w tamtym roku na jesień i nie kładliśmy gruntu a koloru nadal nie mam :p i jakoś się nic nie dzieje :)

Dzięki :hug:

Dobrze wiedzieć, nie będę panikować gdybyśmy zagruntować nie zdążyli ;) Chociaż mąż wczoraj zakleił całą krótką ścianę i pół długiej, pracuje jak szalony :D

i bardzo dobrze, na twoim domu byloby przesada dodawanie jeszcze koloru. a tak bedzie ekstra. u mnie tez jeden kolor tynku jasny caparol basalt 18, jedynie wneka wejsciowa i podcieniowa dodatkowo sa plyty rodeo w szarosciach i nic wiecej nie potrzeba moim skromnym zdaniem. u ciebie tez :)

Od soboty stoi sobie taki oto bunkier

elewacja.jpg

elewacja1.jpg

Jakoś przeboleję, może lepiej będzie wyglądać jak klej wyschnie i kolor się ujednolici ;) Najważniejsze, że styropian zabezpieczony no i dom ocieplony przed zimą.

Teraz w planach kolejno:

- montaż drzwi zewnętrznych,

- zakup i montaż kotła elektrycznego z instalacją,

- sufity.

My też mamy wszystko naprąd, ale grzejniki mamy na podczerwień z EcoPartnera. Uważam, że to dobry wybór, ponieważ jak się coś zepsuje to nie wszystko na raz tylko jedna sztuka, a reszta działa, a jak jeden piec na całe ogrzewanie to problem w momencie zepsucia. Niby się tak szybko wszystko nie psuje, a mojemu szwagrowi zaszwankował piec na gaz i to w środku zimy, niby kominek miał, ale wody ciepłej już nie. Tak to jest z tymi rzeczami martwymi w najmniej oczekiwanym momencie się psują. Nam to dwie lodówki na raz się zepsuły, jedna i za kilka dni druga i trzeba było na szybko kupować bo pełnia lata. :lol2:

drzwi SUPER, ta czarna kratka w połączeniu z czerwonym rewelacyjnie wygląda, do tego czarna klamka będzie wyglądać wyjątkowo :D

czekam z niecierpliwością na zdjęcie po montażu :)

przy okazji - posypałam naszą psiurę skrobią i jestem pod wrażeniem :yes: psiura ma wszystkie możliwe kolory (taki ON bez rodowodu), ale białe ślady z mąki nie zostały, tzn. na początku była trochę "przypudrowana", ale minimalnie, super sposób na duże zwierza, dziękuję :)