malydomekpodlodzia 02.01.2016 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 spokoju w Nowym Roku, życzliwych ludzi spotkanych po drodze i dużo energii,żeby iść do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 05.01.2016 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dziękuję Wam serdecznie za życzenia! I z wzajemnością, życzę dużo cierpliwości i wytrwałości w dążeniu do celu oraz wielu sukcesów, zawodowych i prywatnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 05.01.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Hej ! Co do mebli kuchennych nie mam zielonego pojęcia gdzie je kupimy. Póki co odkłądamy kase na sufit(płyty k-g) , wełne na strop i styro na zewątrz. W dalszej kolejnosci bedziemy kupowac plytki i panele:) Juz sie nie moge doczekac. Co do Waszego architekta to jakos tak bardzo formalnie podszedl do wszystkiego. U nas była ustalona dana kwota za całość ( tzn od wykonania adaptacji budynku + przeróbki w nim do zebrania wszystkich dokumentow w tekę i zawiezienie ich do starostwa). Nasz architekt był też naszym geodetą i jest naszym inspektorem budowy. Wszystkie ceny ustalalismy na poczatku co i za ile. Nie bylo w ogole problemów. I do tego wszystko na gębę bez rachunków itp Pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne posty ! p.s. polecam wszystkim ktorzy zamierzaja sie budowac zalatwiac wszystkie sprawy papierkowe potrzebne do pozwolenia osobiscie. My tak zrobilismy,zaoszczedzilismy kupe kasy, wszystko dopilnowane i wiele tez sie nauczylam. Dzwonilam , pytalam , wypelnialam wnioski i z perspektywy czasu wcale nie wspominam tego źle. A naszemu 3 w 1 zaplacilismy tylko na to co konieczne. Edytowane 5 Stycznia 2016 przez gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.01.2016 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Alleluja!!!! Alleluja!!! :rotfl: Mamy PnB!! Dzwoniła właśnie pani ze Starostwa :lol2: Jutro jedziemy odebrać. Jeeeeeeeesu jak się cieszę, nowy rok i normalnie wszystko działa lepiej U mojego psa-pirata też wszystko świetnie, rana po oku goi się błyskawicznie, pies coraz bardziej zadowolony z życia i wesoły. Nie ma bólu, nie ma zakraplania oka, życie jest piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.01.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 :wave::wave::wave: cieszę, się piesek ma się lepiej decyzja była trudna, ale to najlepsze wyjście z możliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.01.2016 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 teraz tylko życzyć , żeby wiosna szybko przyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.01.2016 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Spoko, przez najbliższe 2 tyg. może nie przychodzić A tak serio, to teraz muszę poczytać co i jak dalej po uprawomocnieniu decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 07.01.2016 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Spoko, przez najbliższe 2 tyg. może nie przychodzić A tak serio, to teraz muszę poczytać co i jak dalej po uprawomocnieniu decyzji :wiggle: gratuluję teraz można działać po uprawomocnieniu trzeba podjechać po pieczątkę na decyzji,zabrać Dziennik budowy do opieczętowania i można zgłaszać do PINB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.01.2016 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Bejaro dziękuję, za podpowiedź również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 07.01.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Brawo! Gratulacje! Oby do wiosny i bedzie sie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.01.2016 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Alleluja!!!! Alleluja!!! :rotfl: Mamy PnB!! Dzwoniła właśnie pani ze Starostwa :lol2: Jutro jedziemy odebrać. Jeeeeeeeesu jak się cieszę, nowy rok i normalnie wszystko działa lepiej U mojego psa-pirata też wszystko świetnie, rana po oku goi się błyskawicznie, pies coraz bardziej zadowolony z życia i wesoły. Nie ma bólu, nie ma zakraplania oka, życie jest piękne Tak Cię ściskam z radości ile tylko mogę!!!!!!!! :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug: Takie dobre wiadomości są strasznie energetyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 07.01.2016 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Joasiu, gratuluję!!! Cieszę się z całego serca razem z Tobą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 07.01.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Fantastycznie! Idzie wreszcie do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.01.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Szczęście nie świnia, po północy się odwróci, jak mówią brydżyści U Was widać Nowy Rok okazał się być północnym. Niech Was tak dalej prowadzi – za łąpkę i spokojnym spacerkiem do mety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 08.01.2016 02:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Super w końcu się udało, gratuluję pamiętam jak sam się cieszyłem z tego "zwykłego" świstka papieru Ja jeszcze złożyłem pismo że nie będę się odwoływał po to aby się od razu uprawomocniło bo zwyczajnie musieliśmy już ruszać. Teraz musisz założyć dziennik budowy i go zarejestrować w urzędzie ja zrobiłem to od razu przy odbieraniu pozwolenia aby nie latać kilka razy. Potem jeszcze zgłosić termin rozpoczęcia robót u inspektora nadzoru i kto jest Twoim kierownikiem i można ruszać choć przy -15 to koparki mogą mieć problemy A poważnie to polecam tez odwiedzenie hurtowni teraz i zakup materiału w styczniu jest po prostu taniej ja się dogadałem np na BK i chyba jednak solbet wezmę zresztą jutro ma do mnie dzwonić co ma w jakich cenach, kupuje w styczniu ale mają mi to przechować u siebie na składzie a jak będę potrzebować to przywiozą warto iść na taki układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 08.01.2016 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Emila3000 Bejaro Pusia&Kssawery gust Iwona i Mariusz Iscra pestka56 kamil2k3 dziękuję, że dzielicie ze mną moją radość Szczęście nie świnia, po północy się odwróci, jak mówią brydżyści U Was widać Nowy Rok okazał się być północnym. Niech Was tak dalej prowadzi – za łąpkę i spokojnym spacerkiem do mety Hi hi nie znałam tego powiedzenia. Pewnie dlatego, że nie grywam w brydża Dziękuje za życzenia, spokojny spacerek się przyda, szczególnie przy moim okresowym adhd i syndromie poganiaczki męża Super w końcu się udało, gratuluję pamiętam jak sam się cieszyłem z tego "zwykłego" świstka papieru Ja jeszcze złożyłem pismo że nie będę się odwoływał po to aby się od razu uprawomocniło bo zwyczajnie musieliśmy już ruszać. Teraz musisz założyć dziennik budowy i go zarejestrować w urzędzie ja zrobiłem to od razu przy odbieraniu pozwolenia aby nie latać kilka razy. Potem jeszcze zgłosić termin rozpoczęcia robót u inspektora nadzoru i kto jest Twoim kierownikiem i można ruszać choć przy -15 to koparki mogą mieć problemy A poważnie to polecam tez odwiedzenie hurtowni teraz i zakup materiału w styczniu jest po prostu taniej ja się dogadałem np na BK i chyba jednak solbet wezmę zresztą jutro ma do mnie dzwonić co ma w jakich cenach, kupuje w styczniu ale mają mi to przechować u siebie na składzie a jak będę potrzebować to przywiozą warto iść na taki układ. Nie mogłam złożyć pisma, że nie będę się odwoływać, bo są jeszcze inne "strony". Tak że czekamy teraz grzecznie 2 tyg., po tym czasie mam zadzwonić i pytać, czy nie wpłynęło odwołanie. Jak wybiorę się po pieczątkę na decyzję, to od razu opieczętuję dziennik i zgłoszę do PINB termin rozpoczęcia robót. Zima ponoć w odwrocie, więc kto wie, może coś będzie się dało zrobić. Z drugiej strony teraz, gdy ziemia zamarznięta, to mogą mi przywieźć np. rury przepustowe i nikt się nie zagrzebie w błocie Dobry patent z przechowaniem materiału w hurtowni Ja co prawda na działce obok mam do dyspozycji budynki gospodarcze swojej babci, ale w hurtowni bezpieczniej. Napisz u siebie w dzienniku jakie propozycje na materiały dostałeś, ciekawa jestem jakie będą ceny w porównaniu do naszych składów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.01.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Emila3000 Bejaro Pusia&Kssawery gust Iwona i Mariusz Iscra pestka56 kamil2k3 dziękuję, że dzielicie ze mną moją radość A jak inaczej?? To prawie NASZE PnB Ile nerwów nas kosztowały Wasze przeprawy z tą pożalsięboże architektką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 08.01.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Jak będziesz zgłaszała do PINB rozpoczęcie musisz już mieć kier buda dołącza się jego oświadczeni o podjęciu obowiązków plus kopię jego uprawnień. Zapytania o materiały wysyłaj jak najbardziej, nawet od okien już na podstawie projektu będziesz mieć lepsze porównanie a wyceny na okna i dach to najdłużej trwały u mnie,chodzi mi o pokrycie bo wiązary będą u Ciebie jak dobrze pamiętam.Jak wszystko ruszy będziesz miała wszystko opracowane . Wiosną targi budowlane będą więc można podejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 08.01.2016 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Serdecznie gratuluję PnB! Sama wiem, jak uskrzydla taka wiadomość. Ja tez wierzę, że nowy rok będzie lepszy i dla mnie. Życzę samych dobrych wiadomości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 14.01.2016 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 No właśnie w Leroy w Warszawie czystki. Jedyny punkt na Modlińskiej miał kilka paczek z czego część popękane ale zagadałam z panem na magazynie i udało się skompletować taki wzór jaki chciałam . Bo niestety w paczce jak nazwa wskazuje jest MIX. Jestem przeszczęśliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts