mother_nature 03.02.2016 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Mam taki spis na pierwszej stronie dziennika i aktualizuję jak tylko coś ważnego wpada Bardzo przydatne. Właśnie widziałam u Ciebie i u kogoś jeszcze Bardzo dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 03.02.2016 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Bo mi skóra ścierpła na karku Do naszego musieliśmy zrobić kartę ewidencyjną budynku - czyli sprowadzić z Wrocławia historyka sztuki (nazwanego przez nas histerykiem), zapłacić ... tys. zł, po czym wysłać to do konserwatora zabytków wojewódzkiego wraz z opinią rzeczoznawcy za ... tys. zł i czekać na zgodę lub nie na rozebranie budynku - trwało to kilka miesięcy, kosztowało ... zł i nerwów. A dom nie był wpisany do rejestru zabytków. Tylko miejscowość nasza jest pod nadzorem konserwatorskim i dupa. Ale to był dom z 1847 roku. Stan budynku nie ma dla tych durnych, bezdusznych przepisów znaczenia. Ło rany... Mam nadzieję, że to domiszcze za młode jest na takie zabawy. Wieś, gdzie się buduję, nie jest objęta nadzorem konserwatorskim na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.02.2016 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Ło rany... Mam nadzieję, że to domiszcze za młode jest na takie zabawy. Wieś, gdzie się buduję, nie jest objęta nadzorem konserwatorskim na szczęście No to całe szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 04.02.2016 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 yyyykażdy niesie swój krzyż, my mamy bozalsiebozehydraulikówWy walczycie z papiramiłączę się w bulu (tak właśnie, przez u) a u nas w Łodzi ani archeolog ani historyk sztuki jakoś się nie pojawia jak wyburzają piękną kamienicę która czekała na wpisanie na listę zabytków, ciekawe czemu... grrrr jak ja nie cierpię urzędasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.02.2016 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 A pieprzyć urzędasów, zaczynamy w poniedziałek Mamy już wszystkie dokumenty od kierbuda, powiedział, żeby złożyć w nadzorze zgłoszenie, nie trzeba już czekać 7 dni, bo przepisy się zmieniły. Na razie i tak będą prace przygotowawcze - ogrodzenie, kibelek, rura w rów i na to jakiś tłuczeń, żeby dostawcy wjechać na działkę mogli. Trzeba będzie też zacząć kręcić zbrojenie. Do tego czasu może pani ze Starostwa będzie miała tą swoją reklamację i nam zarejestruje dziennik. Ale i tak jutro do niej dzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.02.2016 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 grrrr jak ja nie cierpię urzędasów Witaj w klubie A pieprzyć urzędasów, zaczynamy w poniedziałek Ocho Asia wiatr pod skrzydła dostała Powodzenia z całego serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 04.02.2016 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 A pieprzyć urzędasów, zaczynamy w poniedziałek Mamy już wszystkie dokumenty od kierbuda, powiedział, żeby złożyć w nadzorze zgłoszenie, nie trzeba już czekać 7 dni, bo przepisy się zmieniły. Na razie i tak będą prace przygotowawcze - ogrodzenie, kibelek, rura w rów i na to jakiś tłuczeń, żeby dostawcy wjechać na działkę mogli. Trzeba będzie też zacząć kręcić zbrojenie. Do tego czasu może pani ze Starostwa będzie miała tą swoją reklamację i nam zarejestruje dziennik. Ale i tak jutro do niej dzwonię Już widzę Ciebie z łopatą nucącą jak siedmiu krasnoludków: hej ho, hej ho, do pracy by się szło... Tak ma być, byle do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 04.02.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Już widzę Ciebie z łopatą nucącą jak siedmiu krasnoludków: hej ho, hej ho, do pracy by się szło... Tak ma być, byle do przodu! i tak długo wytrzymałaś, ja zanim otrzymałem pozwolenie na budowę, miałem wymienione całe podłoże - uleżałe, ogrodzone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.02.2016 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 He he, tak Iscra Ale chyba wcześniej będę robiła szubienice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 04.02.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Nareszcie gratuluję. Najważniejsze że zamykamy temat urzędasów,teraz będzie ciekawiej. Powodzenia. PS ja do dziś nie mam ogrodzenia żadnego nie było i jeszcze chyba długo nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.02.2016 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 i tak długo wytrzymałaś, ja zanim otrzymałem pozwolenie na budowę, miałem wymienione całe podłoże - uleżałe, ogrodzone... Przegwizdane miałeś na wstępie, teren trudny. U nas powinno być bez niespodzianek w tym temacie, zobaczymy jak koparka zacznie działać. Wiesz, mój mąż (też informatyk ) nie chciał wcześniej działać. Budowa to mój pomysł i inicjatywa, na mężu budowanie zostało delikatnie wymuszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.02.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 na mężu budowanie zostało delikatnie wymuszone Jak bardzo delikatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.02.2016 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Nareszcie gratuluję. Najważniejsze że zamykamy temat urzędasów,teraz będzie ciekawiej. Powodzenia. PS ja do dziś nie mam ogrodzenia żadnego nie było i jeszcze chyba długo nie będzie. Dzięki My się grodzimy i jeszcze na siatkę idzie czarna folia "Doradców" w okolicy wielu. Rok temu jeden mi tu debatował o przycinaniu drzew, dobrze że na jabłoni wtedy siedziałam, bo bym mu co nieco przycięła Jak bardzo delikatnie Khem, khem, ładną mamy wiosnę tej zimy, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.02.2016 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Khem, khem, ładną mamy wiosnę tej zimy, nie? Zrozumiałam nie mam więcej pytań na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 07.02.2016 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 (edytowane) Powodzenia! Mam nadzieję, że niedługo pójdę w Twoje ślady...Dzisiaj ponownie przeczytałam z uwagą Twoje pierwsze posty w dzienniku i widzę, że - oprócz podobnego projektu - mamy podobnie usytuowaną działkę i dom na niej - u mnie też dom podzieli działkę na ogród ozdobny i użytkowy, też będzie niewiele miejsca z boków domu i też mamy front działki od południa; my jednak zdecydowaliśmy się na tradycyjne ustawienie "drzwiami do przodu" i w związku z tym taras od północy. Edytowane 7 Lutego 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 07.02.2016 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 U nas tak samo, budowa to moj pomysl, ale powoli meza przekonala, yu pojechalismy do znajomych ktorzy mieszkaja w domku, tam pojechalismy...az sam sie przekonal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 08.02.2016 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Powodzenia! Mam nadzieję, że niedługo pójdę w Twoje ślady... Dzisiaj ponownie przeczytałam z uwagą Twoje pierwsze posty w dzienniku i widzę, że - oprócz podobnego projektu - mamy podobnie usytuowaną działkę i dom na niej - u mnie też dom podzieli działkę na ogród ozdobny i użytkowy, też będzie niewiele miejsca z boków domu i też mamy front działki od południa; my jednak zdecydowaliśmy się na tradycyjne ustawienie "drzwiami do przodu" i w związku z tym taras od północy. Dziękuję, trzymam kciuki, żeby u Ciebie szybko poszło Długo kombinowaliśmy z ustawieniem domu na działce, uparłam się, żeby wykorzystać duże przeszklenia i wpuścić jak najwięcej światła do środka. W obecnym domu mam ciemne pomieszczenia i jest to duży minus, działają na mnie przygnębiająco. U nas tak samo, budowa to moj pomysl, ale powoli meza przekonala, yu pojechalismy do znajomych ktorzy mieszkaja w domku, tam pojechalismy...az sam sie przekonal U nas także znajomi odwalili kawał dobrej roboty w tym temacie --------------------------------------------------- W sobotę podjechaliśmy do pobliskiego składu budowlanego, zrobili nam wycenę na większość materiałów. Wstępnie umówiliśmy na dziś dostawę stali. Niestety, rano po drodze do pracy zaniemógł nam samochód i teraz stoi w warsztacie. Tak więc dobrze zaczął się tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.02.2016 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Tak więc dobrze zaczął się tydzień Ale nie nawalili budowlańcy Wszystko trzeba brać z dobrej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 08.02.2016 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Jasne Specjalnie tym się nie zmartwiłam, gorzej ma mąż, który kombinuje jak być w pracy i w warsztacie jednocześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkasia 09.02.2016 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Kombinowanie jak być w dwóch miejscach jednocześnie (czyt. w pracy i na budowie) dopiero wam się zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts