gust 17.02.2016 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 To widze szykuje sie u Was robota i ruszacie.... Wizja mojego salonu jeszcze sie klaruje. Najpierw mial byc styl bardziej wiejski ale widze ze wchodze jakos w klimat prowansalsko skandynawsko angielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.02.2016 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Asiu, bardzo fajna działka Jak fajnie zmienił się Twój wątek - z papierologicznego na budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 18.02.2016 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 (edytowane) Mam nadzieję, że póki co koniec papierologii - dziś otrzymaliśmy w Starostwie pieczątkę potwierdzającą wykonalność decyzji PnB oraz zarejestrowaliśmy dziennik budowy. Można zatem wysłać skan decyzji do nadzoru Czekam teraz na info od geodety, kiedy będzie mógł przyjechać wytyczyć fundamenty. Zaczynamy skręcanie zbrojenia. ---------------- Przeglądając marcowe wydanie House Beautiful wpadły mi w oko takie oto zdjęcia: Bardzo spodobała mi się kolorystyka i ten nietypowy sufit w jadalni. Takie kolory widziałabym w swojej sypialni, sufit chętnie też Edytowane 26 Lutego 2016 przez mother_nature Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 18.02.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 A czy House Beautiful masz w wersji papierowej, czy z netu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 18.02.2016 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 z netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.02.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Bardzo spodobała mi się kolorystyka i ten nietypowy sufit w jadalni. Takie kolory widziałabym w swojej sypialni, sufit chętnie też Jeśli chodzi o "inne" sufity to ja oczywiście jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 19.02.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Miałam wczoraj napisać, ale mi tablet padł.. Kolorystyka bardzo moja kocham szałwie ,mięty i inne zielenie. Co do sufitu mam problem z jakąkolwiek fakturą na nim Nie umiem sobie tego wyobrazić u siebie, chociaż nie powiem bardzo mi się podoba takie rozwiązanie jak na obrazku ...i bądź tu człowieku mądry ...ja chyba mam coś z głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 19.02.2016 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 E, nie masz nic z głową, wydaje Ci się Mojemu małżowi za to się nie mieści, jak można JUŻ gadać o kolorach, meblach itp. nie mając nawet ścian To raczej on ma coś z głową, a my mamy w głowach Plany i aranżacje Moja mama widziała na jutro prognozę pogody i ma być słońce. To ja już nie wiem, niech się pogoda zdecyduje, bo ciężko dzień zaplanować. Jak nie będzie wody z nieba, to robimy zbrojenie do ław. Jak będzie padało, to robię meble do kuchni, w sensie projekt. Chciałabym użyć takie fronty WoodTechnic: http://woodtechnic.pl/foto/341max.jpg http://woodtechnic.pl/foto/409max.jpg Planuję też drzwiczki witrynowe, szkoda że dostępny jest jedynie taki wzór: http://woodtechnic.pl/foto/595max.jpg No nic, zobaczy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.02.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 To ja już nie wiem, niech się pogoda zdecyduje, bo ciężko dzień zaplanować. Az zerknęłam w swoją prognozę i masakra, ale za to już zaplanowałam... 2 sałatki i Jack Daniels - weekend w domku. Nie ma mowy o bieleniu drzewek. Twoje jeszcze gorsze od moich http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_um.php?ntype=0u&id=511 Tak więc chyba te meble pójdą na tapetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 19.02.2016 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Faktycznie Mama chyba oglądała prognozę dla Hiszpanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.02.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Mojemu małżowi za to się nie mieści, jak można JUŻ gadać o kolorach, meblach itp. nie mając nawet ścian U mnie na początku, mąż tez tak reagował. Dom w planach a ja już umeblowałam. Ale potem, jak niczego nie trzeba było szukać, tylko od razu gotowe zamówić i kupić to docenił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 19.02.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Wybrałam te same fronty Pogoda pod psem chyba podłączę się pod tego Daniels'a Właśnie jak człowiek ma wszystko zaplanowane zdecydowanie szybciej idzie wykończeniówka i tak nie wykańcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.02.2016 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 chyba podłączę się pod tego Daniels'a Lubisz Danielsa?? Następna rzecz, którą mamy podobną w takim razie. Choć zawsze mam z Danielsem dylemat, czy lepiej pachnie czy smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 19.02.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Lubię i smak i zapach szczególnie w takie posępne dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.02.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Lubię i smak i zapach To może kiedyś będziemy miały okazję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 19.02.2016 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.02.2016 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Dziś rano było tak:http://zmniejszacz.pl/zdjecie/381/4421635_IMG041m.jpg Poszłam otrzepać ze śniegu biedne iglaki i ostrokrzewy, a potem cały dzień sprzątania w domu...Kuchnia może jutro, dziś już nie mam siły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.02.2016 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Dziś rano było tak: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/381/4421635_IMG041m.jpg Poszłam otrzepać ze śniegu biedne iglaki i ostrokrzewy, a potem cały dzień sprzątania w domu... Kuchnia może jutro, dziś już nie mam siły... O dżissss współczuję Kiedy u mnie takie białe cudo czterołapne będzie pozowało do zdjęć, chcę już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.02.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Ja nie trzepałam. Za mało śniegu, a o 11 już go nie było. Spadł wieczorem, poleżał.... Niech mu tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 22.02.2016 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Kuchnia Ślęczałam wczoraj nad kuchnią, udało mi się narysować tylko jedną stronę, prawą. Próby przeniesienia rysunku do jakiegoś programu spełzły na niczym, brakuje zbyt wielu elementów. Kolejno od lewej będą: 1. wisząca 60 cm, pod nią coś narożnego, jeszcze nie wymyśliłam -> 2. centrum dowodzenia: indukcja i piekarnik z zabudową jak na zdjęciu, po obu stronach piekarnika szufladki, trzy na stronę, pod piekarnikiem szuflada -> 3. wysoki słupek szer. 60 cm; trzy szuflady i dwie pary drzwiczek. Co się da, zostanie wymurowane, do tego drewniane fronty pomalowane na jasny waniliowy kolor. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/381/4432726_cianaprawakuchnia.jpg Do słupka przylegać będzie część zwana jadalnią, w postaci stołu, ławki narożnej i krzeseł. Dlatego nie upchałam tam piekarnika Coś za coś. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/381/4432747_MWSnap036.jpg Ławka narożna musi być, zawsze mi się takie podobały i nigdy takiej nie miałam, choć w kilku różnych miejscach już mieszkałam. Szambo Ktoś ostatnio na forum pisał, że szambo to jest koszt 1 tys. zł, chyba molikk Po konsultacjach w dwóch firmach produkujących szamba betonowe szczelne 3 tys. za 10 m3 z dodatkowo wzmacnianą płytą najazdową to jest najtańsza opcja Do tego sami przygotowujemy wykop, czyli dojdzie koszt koparki. ----------------------------------------- Z ciekawostek jeszcze - pani architekt przypomniała sobie, że ma nieopłacone faktury za uzgodnienia dotyczące naszej działki Tzn. przypomniały jej upomnienia z Taurona i Orange. Niezły czad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts