Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zetka w gałązkach, czyli o spełnianiu marzeń własnymi ręcami - budowa Z7 35

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z ciekawostek jeszcze - pani architekt przypomniała sobie, że ma nieopłacone faktury za uzgodnienia dotyczące naszej działki ;) Tzn. przypomniały jej upomnienia z Taurona i Orange. Niezły czad! ;)

No tak myślałam, że to jeszcze nie koniec akcji z panią architekt.

A on czasem nie Marzena?? Może by utopić i dwie pieczenie za jednym zamachem załatwić??

Renatko, dziękuję :)

Siedzisko pod oknem na picie kawki i patrzenie na ogród też mi się marzyło. Miało być w jadalni, ale nie możemy tam mieć dodatkowego okna. Siedzisko robię zatem w swojej sypialni, a raczej mojej pracownio-sypialni ;) Połączone będzie z regałem na książki.

Może i u Ciebie znajdzie się odpowiednie okno? :)

Asiu piękne kuchenne przymiarki :D

Fronty to moje ulubione i coś czuję że będziemy miały bardzo podobne kuchnie ;) Obecnie mam waniliowe fronty ,w nowej będą białe .Bardzo mi się podoba połączenie ecru i bieli .Płytki na ścianie białe ,ściana ecru, płytki na podłodze ecru fronty białe :D Ot taki miszmasz ;)

Szambo to spory wydatek ,ale teraz zrobię tak kupię dwa jedno odpływ z dwóch kibelków drugie z wanny ,umywalek zmywarki i pralki ,będę używała eko środków ,uzdatniaczy i podlewała tym ogródek .Obecnie mam jedno szambo i kosztuje mnie 150 zł netto co dwa tygodnie :-S

W tym układzie opróżnianie będzie się odbywało raz w roku :p

Że ta pani nie ma wstydu ...brak mi słów :-o

Dana, może nie takie zwykłe szabo :) Tak jak piszesz, obawiam się, że nie zadziała. Zrób 3 zbiorniki połączone. Wtedy z tego 3-ciego możesz podlewać. Ja mam tak, ale z 3-ciego wychodzi jeszcze rozsączanie. Używam bio 21 i jest tak skuteczne, że w tym 3-cim osadniku nie ma zapachu. Podlewam z niego ogród.

Pesteczko jak budowałam Irysa to trafiłam na jakiegoś bloga gdzie budowano dom z takim rozwiązaniem ,ale u mnie już było za późno ,bo instalacja była gotowa . Ja chyba spróbuję .Mam teraz dwukomorowe i też stosuję bio chciałam spróbować podlać ,ale mimo wszystko ta woda się nie nadaje:(

Myślisz ,że trzykomorowe lepiej zadziała?

Jeśli masz na tyle miejsca, to rób trzykomorowe. Moi nowi sąsiedzi mają i sobie chwalą, podlewają rośliny tą wodą, nadaje się (mam warzywniak obok od kilku lat i jedyne zapaszki, to były z kurzeńca od nas ;) ).

Moja działeczka mała, więc będzie szambo szczelne i to jeszcze w drodze dojazdowej do wiaty samochodowej.

Piękną masz wizję swojej kuchni :) Biel i ecru to rzeczywiście świetne połączenie!

U siebie przewiduję następującą kolorystykę: płytki na ścianie białe, ściana beżowa taka jak w salonie, płytki na podłodze rude/terakota (zależy, co uda mi się zdobyć), fronty waniliowe, blaty rude (bardzo chciałabym zrobić sama, z płytek).

Coraz dłuższa robi mi się lista rzeczy do samodzielnego wykonania. Teść ma w planach zakup frezarki, już się cieszę ;)

Znalazłam instrukcję wykonania blatów z płytek: www.familyhandyman.com

http://hostedmedia.reimanpub.com/TFH/Projects/FH03OCT_TLCTRT_01.JPG

Jakimś impregnatem trzeba będzie zabezpieczyć fugi, nie widzi mi się ciągłe szorowanie ich ;)

Znalazłam instrukcję wykonania blatów z płytek: www.familyhandyman.com

http://hostedmedia.reimanpub.com/TFH/Projects/FH03OCT_TLCTRT_01.JPG

Jakimś impregnatem trzeba będzie zabezpieczyć fugi, nie widzi mi się ciągłe szorowanie ich ;)

Ale trafiłaś mi z tematem Asiu :hug:

Mój mąż ostatnio wymyślił do łazienki blat z mozaiki.

A ten sposób zrobienia blatów i ściany ??? Uważam, że jest pięknie zrobione :) I nawet zlewozmywak jest kafelkowy :)

Są specjalne fugi epoksydowe i jeszcze jakieś tam. Zapytaj Magdę 34. robiła u siebie w kuchni. Poza tym jest wnętrzarką i ma takie rzeczy w jednym paluszku. To bardzo fajna kobitka, na pewno podpowie.

Keuken Jeroen Wand3.jpg

Keuken Jeroen Wand4.jpg

Keuken Jeroen Wand.jpg

Dzięki Pestko za info :)

Nie podoba mi się takie zlanie blatów ze ścianami do kuchni - widziałam coś takiego w łaźniach tureckich i właśnie z łaźniami mam skojarzenia. Może to też kwestia dobranych tu płytek w wysokim połysku.

Za to świetny patent do łazienki, mozaika powinna łatwo dać się ułożyć :)