mother_nature 06.03.2016 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Emilko, Danusiu, szambo jest na 10 m3. Faktycznie, ładnie wyglądało Miałam też zdjęcie płyty górnej z włazami i kominkiem odpowietrzającym. Tzn. pamiętam, że je robiłam, a w aparacie nie ma Na przyszłość muszę sprawdzać, co się zapisało. Następny etap nie wiem kiedy, ale musi to być 1 dzień. Kopać da się już. Dzisiaj u mnie też pokropiło, na jutro i na wtorek też prognozują opady. A właśnie! Musimy wreszcie jakiś wjazd zrobić a wciąż nam rury przepustowej nie przywieźli i nie wiadomo kiedy przywiozą. Bo podobno lanie betonu z samochodu stojącego na ulicy jest równoznaczne z 500 zł mandatu (gdy jakiś życzliwy policji doniesie). Betoniarnia mandat dostaje, ale to inwestor musi go opłacić. Tak więc zbyt drogo by nas ławy mogły kosztować W ogóle to w międzyczasie napatoczył się jeszcze jakiś facet z betoniarni z wizytówką. Przyjechał i pyta czy już mamy zamówiony beton. Proponuje 175 zł za kubik B20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 06.03.2016 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 i jeszcze ten dziennik!! witam i jeszcze przepis na cydr widzę, owocne czytanie miałam a 175 zł to brutto? z pompą? bo jeśli tak to cena ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.03.2016 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 u nas też 10 metrów jest i równo co 2 miesiące wybieramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 06.03.2016 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Przy bednarce pamiętajcie ze łączenia muszą być dobrze zabezpieczone (najlepiej taśmą Denso), dziadostwo leży w ziemi i bardzo szybko koroduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 06.03.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 mother_nature dzięki, nie wiem jeszcze jakie będzie szambo, ale takie eleganckie bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.03.2016 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 a 175 zł to brutto? z pompą? bo jeśli tak to cena ok Czy z pompą to nie wiem a cena jest bez vatu. Przy bednarce pamiętajcie ze łączenia muszą być dobrze zabezpieczone (najlepiej taśmą Denso), dziadostwo leży w ziemi i bardzo szybko koroduje... Ok, dzięki. Chyba nie mamy tej taśmy, muszę się upewnić. mother_nature dzięki, nie wiem jeszcze jakie będzie szambo, ale takie eleganckie bardzo mi się podoba Liczę, że jest tak porządnie wykonane, na jakie wygląda. Nie chcemy żadnych nieszczelności, ani teraz, ani później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 08.03.2016 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Gratuluje szamba już postępy w pracach są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 08.03.2016 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Dziękuję bardzo mnie cieszy, że mogliśmy zacząć. A w ogóle to jest wariacki plan.... zalać ławy w sobotę. Bo im bliżej świąt, tym gorsza pogoda. Na razie płyniemy na fali znajomości i tak oto dziś jesteśmy umówieni z facetem z betoniarni, przyjedzie, popatrzy i wyceni. Wodę z dostawą beczkowozem możemy kupić w wodociągach, wlali by ją do szamba, już się dowiedziałam o ceny. Tłuczeń na utwardzenie dojazdu jest skąd tanio kupić, dzięki panu koparkowemu. Zrezygnowaliśmy z wjazdu tymczasowego, skorzystamy z dojazdu babci, dorzucimy tylko tłucznia. Dojazd jest wzdłuż dłuższego boku naszej działki, więc lokalizacja świetna. Żebym tylko w tym całym zamieszaniu nie zapomniała powiadomić kierbuda Bo musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 08.03.2016 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 no to super wiadomość czasem wariackie plany są najlepsze trzymam kciuki żeby się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.03.2016 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 świetny pomysł z tym szambem tylko gdzie sławojkę postawicie? co z wodą, kiedy będziecie mieć z wodociągów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 08.03.2016 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Idziecie za ciosem, dobry plan! Prognozy już zdążyły się zmienić -6 do + 11 na ten sam dzień o_O więc myślę, że nie ma co czekać na idealną pogodę Fajny pomysł z szambem na wodę, może odgapię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkasia 08.03.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Na szczęście nasz koparkowy, Dominik, ma spore doświadczenie i znajomości, tak że pomoże nam podopinać wszystko Współpracujemy z nim dzięki mkasi Kasiu, bardzo Ci dziękuję za namiary Ależ nie ma za co, od czego się ma sąsiadów... Nic to, że po drugiej stronie sąsiedniej wsi Informuj kiedy możemy wpadać na wizję lokalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.03.2016 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Wodociągi jednak za drogo sobie zaśpiewały za transport, przy współpracy troszkę dalszych sąsiadów z tej samej wsi udało się załatwić wodę od strażaków Jutro wielka wlewka Sławojka musi zatem stanąć w innym miejscu Przyłącz wody nie wiem kiedy będzie, musimy przebrnąć całą papierologię, począwszy od znalezienia projektanta, a do tego na razie mi nie spieszno. Cały czas gapię się w prognozy, dziś już pokazują całkiem coś innego niż wczoraj Tak więc pewnie kopanie i zalewanie ław się przesunie w czasie. Po wczorajszej wizycie faceta z betoniarni mamy zadanie poszerzenia i utwardzenia wjazdu, na obecnym grucha się nie zmieści. Kasia, zapraszam w soboty, wtedy jesteśmy od świtu do zmierzchu Chociaż na razie nie ma za bardzo co oglądać - ot, dwie górki gliny, trochę siatki i krzywe ławice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.03.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Cały czas gapię się w prognozy, dziś już pokazują całkiem coś innego niż wczoraj Jakby co to śnieg spadł u mnie, jest szansa, że Was ominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 09.03.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Piszesz o wodzie na działce - my załatwiliśmy jakoś niespodziewanie szybko: projektant i wykonawca w jednej osobie, koszt 2650, wszystko trwało około tygodnia tzn. od pierwszego kontaktu z gościem do założenia kranika na działce. Zorientujcie się, może i u Was poszłoby szybko - my też myśleliśmy, że to jakiś długotrwały proces, a okazało się naczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.03.2016 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Ewo, błyskawicznie Wam zrobiono przyłącz! Może rzeczywiście nie taki diabeł straszny... U nas tak tanio nie będzie, bo trzeba się przebijać pod drogą, muszę jeszcze załatwiać zgodę sąsiada, który ma wodociąg na działce. Działka pusta, a on mieszka gdzieś w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 09.03.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Asiu, trzymam kciuki za poprawę pogody, za znalezienie projektanta i ogólnie trzymam kciuki!Wiosna idzie, będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2016 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Nam wszystko załatwił facet polecony w wodociągach. Razem z doprowadzeniem do domu było coś koło 3 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 10.03.2016 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 no widzę,że dzieje się super, a ta pogoda nam tez robi psikusa bo chcemy zrobic porzadek na dzialce i wkopac oczyszczalnie a tu lipa a to mokro ,a to przymrozek ale w koncu musi przyjsc wiosna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 10.03.2016 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Pogoda zmienna jak w kalejdoskopie, ale patrzcie, co dziś prognoza mi pokazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts