anulla1986 10.03.2016 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 No super pogoda jak by się to sprawdziło to robota by szła pełną parą oby zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.03.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 20 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 10.03.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Asiu co to za portal pogodowy na moim znacznie gorzej ,chyba przerzucę się na Twój bo jest taki "ciepły" i optymistyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 10.03.2016 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 http://www.twojapogoda.pl Prognoza długoterminowa to jak wróżenie z fusów, ale tyle słoneczek od razu humor poprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.03.2016 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Moje długoterminówki pokazują od wtorku do świąt śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 11.03.2016 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Sensacja we wsi: strażacy przywieźli nam wodę Trudno było nie zwrócić uwagi na strażacką choinkę, bo było już ciemno a lampy uliczne jeszcze nie świeciły Wciąż czekamy na przywóz zakupionej ponad 2 tyg. temu rury przepustowej... Rury i ładnej pogody brakuje nam, żeby iść dalej z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.03.2016 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Łomatko Asia - jak wszystko z taką pompą będziecie robić, to i z pożytkiem dla społeczności lokalnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 11.03.2016 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Fakt, pompa była potężna i długa na 20 metrów Albo raczej rura, nie pompa Już mi się miesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 11.03.2016 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 To macie POMPĘ "z POMPĄ" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 11.03.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Od poniedziałku prawdziwa wiosna ,zatem ruszycie i woda się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 11.03.2016 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 To prawda, wiosna tuż tuż, wiec zaraz sie zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.03.2016 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Jutro akcja zalewanie ław fundamentowych. Rano wjeżdża koparka, zdejmuje humus i kopie fundamenty. W międzyczasie przyjedzie parę kubików tłucznia na utwardzenie dojazdu pod gruszkę i pompę. O 14 przyjeżdża 12 kubików betonu. Pomiędzy tym wszystkim czeka nas jeszcze wizyta kierbuda, złożenie i zespawanie zbrojenia a także poszerzenie o 1 metr wjazdu z drogi. I nie wiem, czy teściowie nie wpadną z wizytą Do tego wszystkiego jesteśmy we 2. Czy my to ogarniemy? Chyba wywieziemy glinę z działki. Początkowo chciałam ziemię z wykopów wykorzystać na wyrównanie działki, ale gliną to pewnie zrobię sobie kuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2016 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Jeśli do gliny dosypiesz piasek i czarnoziem lub ziemię ogrodniczą, to uzyskasz bardzo dobrą glebę. Będzie zasobna w składniki odżywcze, wystarczająco przepuszczalna, a zawartość gliny sprawi, że minerały i to czym nawozisz nie będą się zbyt szybko wypłukiwać. Idealne proporcje, to wymieszać wszystko po 1/3 ilości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Przemyśl to sobie i policz jak to wyjdzie cenowo w porównaniu z pozbyciem się całej gliny i potem kupieniem urodzajnej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 16.03.2016 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 no gdzie ta wiosna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.03.2016 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Przemyśl to sobie i policz jak to wyjdzie cenowo w porównaniu z pozbyciem się całej gliny i potem kupieniem urodzajnej ziemi. No właśnie wiem, że cena ziemi ogrodowej może mnie zabić i dlatego wciąż 2 górki gliny są na działce, nie pozwoliłam mężowi ich się pozbyć. Jednak tej gliny sporo przybędzie po jutrzejszym dniu. Jak to wymieszać? Nie bardzo wiem jakbym miała się do tego zabrać, czy najpierw rozrzucić glinę, na to dać piasku i wymieszać a na koniec czarnoziem i znowu przemieszać? no gdzie ta wiosna? Jak to? U mnie dzisiaj piękne słoneczko od samego rana Jutro też taką pogodę zapowiadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 U nas też słoneczko przygrzewa. Od płd strony mamy teraz +14 stopni, a za domem od zach tylko +4. Tylko wiatr jest zimny Dobrze piszesz. Nie ma lepszego domowego sposobu na wymieszanie. Najpierw glinę z piaskiem. Najlepiej piasek rzeczny, nie taki całkiem drobniutki. Fajnie byłoby, gdyby było w nim nieco ziarenek 1-2 mm. Jak to wymieszacie – glebogryzarką najsprawniej jeśli nie masz kamieni – nasypać ziemi i jeszcze raz przemieszać. Będzie cud malina. Hiacyncik wyłazi U mnie też są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 16.03.2016 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 No to czekam na godzinę "0" Dacie radę ,nie wiem jak ,ale człowiek po takiej akcji dopiero wieczorem się orientuje, że już po wszystkim i że wszystko się udało. Zrób trochę zdjęć ,jak dasz radę .Jak Teściowie przyjadą to może pomogą? Każda para rąk się przyda Co do gliny zgadzam się w 100% z Pesteczką ,po przerobieniu będziesz miała super glebę ! Trzymam kciuki i czekam na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 16.03.2016 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 ja też czekam na zdjęcia ale jak macie dziś taka pogodę jak ja to powinno być super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.03.2016 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Do tego wszystkiego jesteśmy we 2. Czy my to ogarniemy? No pewnie, że ogarniecie Tyle na to czekaliście, dacie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts