pestka56 31.03.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Te z instrukcjami gdzieś mam na pintereście. Robię porządki, to znajdę. Jeszcze kilka na samą skarpę, bo nawet niewysoką wygodniej jest podzieliś na poziomy i obsadzać. Łatwiej to potem podlewać, zmienić coś w nasadzeniach, nawet opielić kawałkami lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.03.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Tymianek między kamieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 01.04.2016 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 :jawdrop: jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... dzięki!! Mam już swoje typy, ale i tak wszystkie inspiracje są piękne! Tymczasem u nas wczoraj zrobił się tłok. Zamówiona była dostawa cementu i piasku na godz. 16. W międzyczasie okazało się, że także dziś przyjadą bloczki betonowe... dla odmiany o 16 No i przyjechali w jednym czasie. Pierwszy był rozładunek piachu i cementu, samochód lżejszy, kierowca optymista zjechał z utwardzonej drogi i... się zagrzebał A to niespodzianka! Wspólnymi siłami, z kierowcą drugiego samochodu, podsypując kruszywem, udało się ruszyć pojazd. Kolejny rozładunek to już bajeczka, pan kierowco-operator hds pięknie rozładował i z gracją ustawił wszystkie palety bloczków Tak więc jeszcze bardziej zagraciła nam się działeczka. Do kompletu wtarabaniliśmy także machinę z komorą mieszającą Plac przygotowany na rundę drugą, murowanie ścian fundamentowych. Dziś jeszcze zakup kilku niezbędnych rzeczy i drobne prace przygotowawcze, m.in. zabawa ze szlaufwagą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 01.04.2016 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 No to się dzieje Cieszę się, że zaraz wyjdziecie nad ziemię. Potem to dama przyjemność ! Radość rośnie wprost proporcjonalnie do rosnących murów Inspiracje Pestki bardzo wpływające na wyobraźnię. U nas planuję schody do wgłębnika z ogniskiem i właśnie je wycięliśmy w litej glinie i obłożę moją ukochaną cegłą Drugie na wzniesienie z wierzbą płaczącą i też je ukształtowałam z gliny i ubijałam takim ustrojstwem rura z dospawaną grubą płytą żelazną...proste, ale skuteczne. Podoba mi się ten tymianek między kamolami Jak pogoda ? Podziałacie dzisiaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 01.04.2016 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Tymianek między kamieniami [ATTACH=CONFIG]351661[/ATTACH] PRZEPIĘKNE!!! mother_nature widzę, że wiele się dzieje coraz bliżej do murów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 01.04.2016 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Jak pogoda ? Podziałacie dzisiaj? Na razie mży, zobaczymy co będzie po południu, bo i tak do 15 jesteśmy w pracy. Najwyżej podjedziemy zostawić narzędzia na jutro, bo jutro jadą z nami psiaki i nie byłoby miejsca w bagażniku. Cegłę będziesz kłaść bezpośrednio na glinie? Czy robisz jakąś podsypkę? Bo wiesz... u mnie glina na działce a mam też trochę cegieł do wykorzystania Rura z płytą dobry patent, muszę rozważyć skonstruowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkasia 01.04.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 No plac budowy bajeczka Poprawiłaś tablicę? Jutro po pracy zajrzę do Was na trzy minuty, powspominam patrząc na Was jak to jest zaczynać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 01.04.2016 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Tak, nabazgrałam jeszcze raz literki na tablicy, tym razem mniej starannie Już się tak nie przykładałam Zapraszamy Będą też piesy do miziania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 01.04.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Asiu ale się zapełniła Wasza działka, pogoda zapowiada się coraz piękniejsza, więc będzie Wam sprzyjać. Trzymam za to kciuki:) Ale szczęście miał kierowca, że go drugi wyratował, chyba nie łatwo wygrzebać się z gliny takim gabarytem. Ja mam przód działki w glinie po wykopach pod rury i za każdym razem buciorska obklejone, co na budowie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 01.04.2016 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Asiu my zawsze układamy cegły ...placyki, obwódki, czy schody na suchym betonie .Łatwo się w nim poziomuje, nie brudzi tak jak na mokro i nie orzesuwa siě gdzie chce. No i nie przerasta chwaściskami . Zatem czekam na relację i chcę zobaczyć psy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.04.2016 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Asiu ale się zapełniła Wasza działka, pogoda zapowiada się coraz piękniejsza, więc będzie Wam sprzyjać. Trzymam za to kciuki:) Ale szczęście miał kierowca, że go drugi wyratował, chyba nie łatwo wygrzebać się z gliny takim gabarytem. Ja mam przód działki w glinie po wykopach pod rury i za każdym razem buciorska obklejone, co na budowie jestem To już kolejny kierowca, który sobie niefrasobliwie wjechał, bo mu się wydawało, że skoro na drodze sucho, to na działce też Teraz, jak już ciepło się zrobiło, to nieprzyjemnie jest chodzić w kaloszach, nogi się męczą. No ale coś za coś Asiu my zawsze układamy cegły ...placyki, obwódki, czy schody na suchym betonie .Łatwo się w nim poziomuje, nie brudzi tak jak na mokro i nie orzesuwa siě gdzie chce. No i nie przerasta chwaściskami . Zatem czekam na relację i chcę zobaczyć psy Pozdrawiam! Dobrze wiedzieć Myślałam, że potrzebna jakaś specjalna podsypka, utwardzanie skoczkiem itp. -------------------------------------------------- W piątek po południu zastaliśmy ławy w wodzie. Czas minął głównie na wybieraniu tej wody. W sobotę rano miejscami wciąż stała woda, zatem prace polegały na osuszeniu ław, odczekaniu, pomalowaniu mazidłem, odczekaniu, malowaniu lepikiem i położeniu papy. Sprawnie nam szło, dzięki dużej pomocy mojego Brata W przerwie na osuszanie wyskoczyliśmy z psami do lasu. Pobliski lasek mamy piękny, malowniczo poprzecinany strumieniem i usiany zawilcami. Przyglądał nam się nawet jeden, niezbyt płochliwy koziołek Jakby jeszcze ktoś miał wątpliwości, to wiosna w pełni! Dzień zakończyliśmy rozłożeniem bloczków betonowych. A wczoraj, w ramach odpoczynku, z naszymi nowymi Sąsiadami zrobiliśmy wycieczkę motocyklową do Szczyrzyca, gdzie mają pyszne piwo własnej produkcji Żeby nie było, że wycieczka tylko po trunki, widoki na Beskidy podziwialiśmy z góry Ciecień Faceci pruli na górkę przodem, a my, styrane życiem kobiety, zabezpieczałyśmy tyły przed niespodziewanym atakiem przybyszów z kosmosu http://blurppp.com/blog/wp-content/gallery/piwo-szczyrzyckie/thumbs/thumbs_szczy2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 04.04.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 piękne psy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.04.2016 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 04.04.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Joasiu, aż serce się raduje, jak patrzę na te Wasze postępy. Teraz przed Wami bardzo przyjemna część obserwowania pnących się do góry murów. Żeby tylko pogoda Wam sprzyjała. Uściski! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 04.04.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Najważniejsze, żeby wyjść z ziemi z fundamentami, odpoczniecie sobie od tej wszechobecnej wody. Oby pogoda dopisywała, czego oczywiście gorąco życzę . Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.04.2016 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Piękne psy, super piwko Dołączam się do życzeń pogodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 05.04.2016 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Bardzo dziękuję za odwiedziny i za życzenia, oby się spełniły! Wczoraj jeszcze dopieszczaliśmy ławy i rozciągali sznureczki. Nie mogłam też już zdzierżyć kołtuna z róży i zaczęłam wycinać. Zwłaszcza, że się okazało, że zdrowych jest jedynie parę pędów z góry, reszta uschnięta bądź przemarznięta. Plan na dziś: murowanie narożników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 05.04.2016 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Kibicuje Ci, bardzo! Przyłączam sie do życzeń pogodowych. A psy cudowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 05.04.2016 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Śpieszcie się z robotami ziemnymi, bo deszcze znów zapowiadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 05.04.2016 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Widziałam, że jutro coś ma popadać.... Byle nie ulewnie, bo nam się ściany wykopu poobrywają. Murowanie trochę potrwa, mamy czas tylko popołudniami i w soboty. Pogoda niepewna, to i urlop szkoda brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts