mkasia 05.04.2016 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 A wczoraj, w ramach odpoczynku, z naszymi nowymi Sąsiadami zrobiliśmy wycieczkę motocyklową do Szczyrzyca, gdzie mają pyszne piwo własnej produkcji Żeby nie było, że wycieczka tylko po trunki, widoki na Beskidy podziwialiśmy z góry Ciecień Faceci pruli na górkę przodem, a my, styrane życiem kobiety, zabezpieczałyśmy tyły przed niespodziewanym atakiem przybyszów z kosmosu http://blurppp.com/blog/wp-content/gallery/piwo-szczyrzyckie/thumbs/thumbs_szczy2.jpg Ja myślę, że to Szczyrzyckie przed wyjściem na szlak nas tak spowolniło Panowi wypili symbolicznie i mieli powera, a my jakieś takie ociężałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.04.2016 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Ja myślę, że to Szczyrzyckie przed wyjściem na szlak nas tak spowolniło Panowi wypili symbolicznie i mieli powera, a my jakieś takie ociężałe Brak treningu dziewczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.04.2016 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Brak treningu dziewczynki Zapewne. Dlatego poczyniłyśmy zakupy, żeby trenować w domu A wczoraj na budowie powstawały narożniki Dzieło Inwestora, ja póki co miałam trzymać się z daleka Zawalczyłam zatem z kołtunem różanym, walka zakończyła się sukcesem, czyli ogniskiem na różanych gałązkach. Pierwszy raz dostrzegłam coś więcej poza zwałami ziemi i wykopem, a mianowicie taki oto zachód słońca Zapowiadają się piękne widoki na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.04.2016 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Narożniki niezwykle elegancko zrobione Wreszcie zaczęłaś wciągać się w okoliczności przyrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.04.2016 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Narożniki niezwykle elegancko zrobione Też tak uważam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 06.04.2016 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Też się podpinam do pochwał nad narożnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.04.2016 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Dziękuję, przekażę mężowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 06.04.2016 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Piękne! I pewnie cieszą podwójnie, że zrobione własnoręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 06.04.2016 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Również gratuluje narożników prezentują się super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 07.04.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 gratuluję pięknych narożników! I nie mogę sobie wyobrazić, w jakiej pozycji je budowaliście, bo chyba trzeba być z gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 08.04.2016 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 He he dziękuję! Narożniki to praca Inwestora, ja tylko upycham zaprawę w szczeliny Troszkę gimnastyki nie zaszkodzi, uciążliwy jest jedynie ciężar bloczka. Betoniarka odwala kawał dobrej roboty, nie wyobrażamy sobie, ile namęczyć się musieli inwestorzy, którzy z niej nie korzystali. Wczoraj sporo popracowałam w warzywniaku, cebula już posadzona, ale trzeba przygotować pozostałą część na wysianie warzyw. Jeszcze kawalątko zostało do skopania, to na przyszły tydzień. Dziś i w weekend ma u nas popadać, robimy sobie przerwę od budowy na rzecz ogarnięcia obecnego lokum wraz z ogrodem. Trwa poszukiwanie firmy do wykonania przyłącza wody, ceny oscylują w granicach 4 tys. Musimy jeszcze zdobyć zgodę właściciela działki z wodociągiem, mamy jedynie adres. Miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 08.04.2016 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Asiu, pięknie sobie radzicie! Zazdroszczę tego waszego budowania! Mega satysfakcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 08.04.2016 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Asiu masz piękne psiury <3 Co do motorów się nie wypowiem ,bo panicznie się boję jazdy na motorze:eek: Ale piwko czemu nie;) Narożniki wyszły idealnie, a widzisz my nie mieliśmy betoniarki i całą zaprawę na dom "zmiksowałam " wiertarką z mieszadłem Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 08.04.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Ale czyściutko wymurowane narożniki, fiu fiu . Piękna robota. Co prawda murowaniem u siebie się nie zajmowałem, ale pierwsze narożnikowe bloczki murarze kazali mi osobiście wypoziomować, taka ichnia tradycja. Ile razy inwestor puknie w bloczek młotkiem, tyle butelek okowitki musi kupić wywijasom. Już nie pamiętam ile tych butelek było, ale chyba trzy sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 10.04.2016 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 hmmmm ładna tradycję sobie wymyślili! hahahaha fajnie,że idzie do przodu, bardzo Wam kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 16.04.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 A co tu taka cisza? Czy te narożniki zostały zabudowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.04.2016 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 A co tu taka cisza? Czy te narożniki zostały zabudowane? No właśnie, Asia gdzie Cię wcięło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 17.04.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Pewno siedzi na budowie ups...buduje:cool: Wstaw no kochana jakieś fotki, bo tęsknimy bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.04.2016 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 To się nazywa kontrola postępów i prawidłowego budowania :popcorn: Zatuczę się czekając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 18.04.2016 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Ech, przecież nie będę Wam tu co chwilę pokazywać kolejnych bloczków przyklejonych, bo to nudne Takie szare klocki, nic ciekawego Robimy pomalutku, bo i po pracy niewiele czasu zostaje na budowę a pogoda niesprzyjająca, więcej opadów niż słońca. Co deszcz, to musimy czyścić ławy z oberwanej ziemi i wypompowywać wodę. Jest to bardzo czasochłonne, a zrobić trzeba, żeby ruszyć do przodu. Ale czyściutko wymurowane narożniki, fiu fiu . Piękna robota. Co prawda murowaniem u siebie się nie zajmowałem, ale pierwsze narożnikowe bloczki murarze kazali mi osobiście wypoziomować, taka ichnia tradycja. Ile razy inwestor puknie w bloczek młotkiem, tyle butelek okowitki musi kupić wywijasom. Już nie pamiętam ile tych butelek było, ale chyba trzy sztuki Dziękuję Ciekawa tradycja, podejrzewam, że murarze skwapliwie jej pilnują Zdjęcia z soboty, aktualne postępy na budowie. Zbieraliśmy sprzęt, gdy rozpętała się burza. Dobrze, że nie wcześniej. Drzewa w tle to stary sad do ogarnięcia. Póki co jabłonie tylko trochę przycięte. To jedyne drzewa, jakie są na działce. Psioza robi dobrą minę, a wcale nie była zadowolona, że w kojcu siedzieć musi. Najchętniej by towarzyszyła w wykopach Na działce mamy już pierwsze samozwańcze(samopowstańcze?) oczka wodne Po dzisiejszej nocy pewnie jest już tam staw, bo było oberwanie chmury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts