PusiaKssawery 18.04.2016 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Dzielni jesteście, że na przekór burzom i wiatrom działacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 18.04.2016 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 A mamy inne wyjście? Żeby tylko cały rok nie chciał być taki beznadziejny... Jeszcze nie było całego tygodnia słonecznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.04.2016 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 A mamy inne wyjście? Żeby tylko cały rok nie chciał być taki beznadziejny... Jeszcze nie było całego tygodnia słonecznego Bo teraz jest to zapowiadane ochłodzenie, ponoć ma się ciągnąć do weekendu majowego, z przymrozkami. Potem ma być ciepło, ale lato coś cienkie zapowiadają na ten rok (choć nie bardzo wierzę w długoterminówki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 18.04.2016 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 bardzo schludny macie plac budowy:) u nas w ogóle burzy w ten weekend nie było, mimo, że tak blisko, za to od wczorajszego wieczora leje jak z cebra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 18.04.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Ta pogoda załamuje :/ Ładnie się Wasza praca posuwa do przodu. Powolutku, ale do celu! U nas na działce takie same oczka wodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkasia 18.04.2016 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Jeszcze nie było całego tygodnia słonecznego Matko, bobujecie dopiero miesiąc, wiec nie trać nadziei Nam lało przez pierwsze dwa miesiące a później dla wyrównania nam smażyło niemiłosiernie przez trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 18.04.2016 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 A bo idzie w tempie żółwim. I jeszcze ta woda wszędzie... Tylko trawa rośnie jak wściekła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 18.04.2016 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Asiu cudne masz psiaki deszczem się nie przejmuj, nie może wiecznie padać, wreszcie się wypogodzi i szybko zapomnisz o oczkach wodnych, chyba, że zakładasz Będzie lepiej, głowa do góry :przytulać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 18.04.2016 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 No i doczekałam się Super Wam idzie. U mnie też tak mokro, aż się boję co będzie jak będziemy kopać ławy:sick: Ale damy radę, a teraz napawam się widokiem Waszych dokonań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 18.04.2016 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Początek macie ciężki faktycznie wiem co znaczy budować w deszczu bo też przy bloczkach z tydzień deszczu miałem w końcu odpuścić musiałem nie szło robić zaprawa pływała szkoda roboty było. Ważne że idzie w górę nie jest źle jeszcze trochę i posadzka i ściany a jak tam bloczki już znaleźliście w przyzwoitej cenie ? Ja obecnie skręcam wieniec po pracy, jak krew z nosa idzie strasznie dużo strzemion bo wieniec robię razem z nadprożami nad okna fundamenty to pikuś przy zbrojeniu wieńca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 19.04.2016 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Asiu cudne masz psiaki deszczem się nie przejmuj, nie może wiecznie padać, wreszcie się wypogodzi i szybko zapomnisz o oczkach wodnych, chyba, że zakładasz Będzie lepiej, głowa do góry :przytulać: Dzięki za wsparcie Oczek wodnych nie planuję, suka by tam non stop nogi moczyła No i doczekałam się Super Wam idzie. U mnie też tak mokro, aż się boję co będzie jak będziemy kopać ławy:sick: Ale damy radę, a teraz napawam się widokiem Waszych dokonań Czy ja wiem, czy tak super? Dziś nowa nadzieja we mnie wstąpiła, bo prognozy się poprawiły. Może weźmiemy 2 dni urlopu, żeby troszkę podgonić. Początek macie ciężki faktycznie wiem co znaczy budować w deszczu bo też przy bloczkach z tydzień deszczu miałem w końcu odpuścić musiałem nie szło robić zaprawa pływała szkoda roboty było. Ważne że idzie w górę nie jest źle jeszcze trochę i posadzka i ściany a jak tam bloczki już znaleźliście w przyzwoitej cenie ? Ja obecnie skręcam wieniec po pracy, jak krew z nosa idzie strasznie dużo strzemion bo wieniec robię razem z nadprożami nad okna fundamenty to pikuś przy zbrojeniu wieńca Kamilu nie dołuj mnie Chyba poszukam gotowych strzemion na wieniec Nadproża też chcemy z wieńcem lać. Bloczków na razie nie szukałam, póki co szukam styro na fundamenty, zdecydowałam się na Termoorganikę, będzie Gold albo Termonium, zobaczę jakie ceny dostanę. Chcemy dać 5 cm do wewnątrz i 10 cm na zewnątrz fundamentów. Miłego dnia Kochani! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.04.2016 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Trzymaj się i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 19.04.2016 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 19.04.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Dzielni jesteście gratulacje oczkami się nie przejmuj u mnie też jest glina i też pełno oczek po każdym deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 19.04.2016 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Same strzemiona szybko się robi dzień góra dwa dni pracy i to nie ciężkiej a jednak jest ich sporo potrzeba więc i trochę się zaoszczędzi robiąc samemu, ale skręcenie tego w cały wieniec to masakra. Spokojnie tym się na razie nie martwcie najpierw fundament na spokojnie skończcie będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.04.2016 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Strzemiona do ław mieliśmy kupione, jedyne robione przez nas własnoręcznie to były do słupów. No i... wolę kupić Gotowe są ładne, proste, z drutu karbowanego, co pozwala na mocniejsze skręcenie a konstrukcja jest stabilna. Te do słupów to nam wyszły tak sobie i źle się z nimi pracowało. Moje wczorajsze poszukiwania styropianu w przystępnej cenie nie trwały długo, drugi telefon i trafiłam Postanowiliśmy wziąć 2 dni urlopu i przyspieszyć, marzy nam się "wyjście z ziemi" Wszyscy nam powtarzają, że jak już z niej wyjdziemy, to będzie łatwiej Do wymurowania zostało nieco mniej niż 2 ściany, tak więc od jutra do soboty walczymy na budowie od rana do zmroku. Mężuś w międzyczasie szaleje i robi mózg do sterowania domem. Wiem tylko, że korzysta z maliny i w ramach testu malina nam już łączy kocioł z telewizorem, internetem, dyskiem, termometrem, a będzie jeszcze sterowanie oświetleniem, alarmem i kto wie czym jeszcze. Zleciłam już opracowanie krótkiego wpisu do umieszczenia w tym wątku, bo dla mnie to czarna magia, ale stwierdził, że na razie wszystko w powijakach, jak będzie więcej, to napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.04.2016 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Mężuś w międzyczasie szaleje i robi mózg do sterowania domem. Wiem tylko, że korzysta z maliny i w ramach testu malina O matko?? a co to za malina??? Bardzo jestem zainteresowana "mózgiem sterującym domem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 20.04.2016 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 akcja malina i mnie intryguje owocnego urlopu zatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.04.2016 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 To jest malina, taki mini komputer z Linuxem http://cdn.liliputing.com/wp-content/uploads/2014/07/raspberry-pi-model-b-plus_02.jpg Do tego jest Domoticz - system zarządzania inteligentnym domem, steruje wszystkim i jeszcze na wykresach pokazuje. Można zdalnie włączać/wyłączać urządzenia, samodzielnie lub zaprogramować. Czujniki mogą odczytywać i przesyłać dane, np. temperaturę, wilgotność a nawet sygnalizować, kiedy kwiatki mają za sucho, czy że okno jest otwarte Tyle wiem, jak chcecie więcej, to będę męża cisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.04.2016 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Tyle wiem, jak chcecie więcej, to będę męża cisnąć. No Pacz Pani czego to ludzie nie wymyślą Ciśnij Męża o więcej danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts