mały biały domek 18.06.2016 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Kochana dopiero co siedzieliście w ziemi, zalewały deszcze, a tu proszę: mury rosną, widać zarys domku. Zobacz, jak czas leci, zapomina się o trudnościach i skupia na tym co tu i teraz Ślicznie, duże postępy, na pewno jesteście szczęśliwi, gratulacje Dzielni z Was ludzie Dana, a Ty nie smutaj, widocznie tak musi być. Masz za to piękny ogród i czas teraz na niego, zaczniesz się budować w cudnym, już przez siebie stworzonym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.06.2016 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Tyle mamy zrobione po zeszłej sobocie Skręciłam też 5 z 6 zbrojeń na słupy do ścian. Pogoda była wspaniała i ta błoga cisza wsi... aż nie chciało mi się do domu wracać. Zwłaszcza, że z "tarasu" rozciągały się takie widoki, z Tatrami hen hen w dali A to my budowlańcy w świetle zachodzącego słońca dokonujemy oceny swojej pracy - ja, brat męża i mąż. A, no i czereśnio-wiśnie Dziękuję Kochani za miłe słowa i pochwały, przybywa sił gdy widzę, że podzielacie moją radość Tomaszu - właściwie nie możemy powiedzieć, że mamy stan 0, bo brak chudziaka Dokończymy ściany i weźmiemy się za betonowanie, na pierwszy rzut pójdzie chudy a potem słupy i wieniec. Dana, ja w zeszłym roku na przemian się wściekałam i smuciłam z bezsilności, najpierw mając pod górkę z architekt a później ze starostwem. I widać też tak musiało być. Głowa do góry, ogród wynagradza Twoje smutki, a za czas jakiś będziesz budować, zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.06.2016 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Asiu, jak miło Was zobaczyć I jak mury rosną Widok z tarasu powalający Czereśnio - wiśnie??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 21.06.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Ścian przybywa i coraz bardziej cieszy podziwiam was a widoki.... zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 21.06.2016 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Ale jesteś fotogeniczna Witaj po przerwie, efekty spektakularne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 21.06.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 dzieje się! Piękne widoki, na ścianach i z tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 21.06.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Pięknie rośnie! I jak równiutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 21.06.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 ale super!!! już ściany pięknie Wam idzie, jestem z Was dumna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 22.06.2016 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Czereśnio - wiśnie??????? Nie wiem co to jest, bo ani wiśnia ani czereśnia Ma cechy jednego i drugiego, robactwo i ptaki się jej nie imają, co w sumie może być trochę podejrzane Ścian przybywa i coraz bardziej cieszy podziwiam was a widoki.... zazdroszcze Dzięki Zazdrościć nie ma czego, kiedyś może tam zostać wybudowany dom i zasłoni widok, albo urządzę ogród i gdy w końcu urośnie, to też przysłoni. Ale fajnie się budowało móc zerkając na góry co jakiś czas Ale jesteś fotogeniczna Witaj po przerwie, efekty spektakularne No ja nie powiem, kto tu ma spektakularne efekty Kochana, efekty to Ty masz w pomieszczeniach dzieje się! Piękne widoki, na ścianach i z tarasu Twoich widoków nic nie pobije, w końcu budujesz się w samych górach Pięknie rośnie! I jak równiutko Z tym "równiutko" to bym nie przesadzała ale super!!! już ściany pięknie Wam idzie, jestem z Was dumna Bardzo dziękuję W porównaniu do Waszego tempa, to ściany są "dopiero" No a co do ścian, to dziś mamy w planie zakończyć murowanie. Że tak mi się zrymowało Wczoraj skończyłam zbrojenie do słupów do ścian i do słupów tarasowych, a raczej do ich fundamentów. Dziś zaczynam zabawę ze zbrojeniem na wieniec. W poniedziałek mocno popadało, łącznie z gradem, tak że jeszcze miejscami trochę nam siadła pospółka. Z chudziakiem zatem nie spieszymy się, pewnie słupy zostaną wylane wcześniej. W środku domu znalazłam takie ślady: Po naszej działce kręci się mnóstwo kotów od sąsiadów i nawet za bardzo się nas nie boją, jak widać pod naszą nieobecność pilnują domu Byle nie zrobiły sobie z niego kuwety A tak bliziutko ścian rosną drzewa: Dojdzie tu jeszcze ocieplenie, więc pewnie trzeba będzie przyciąć drzewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 23.06.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Dzień dobry, przyszłam sie przywitać i przyznać ze podpatruję Was od początku. Szalenie mi imponujecie samodzielną budową. Na prawdę idziecie jak burza. Pozdrawiam i trzymam kciuki za pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 23.06.2016 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Witaj pesce Bardzo dziękuję za ciepłe słowa, staramy się jak możemy Dobra pogoda na budowie bezcenna. Pozdrawiam Cię serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.06.2016 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 [ATTACH=CONFIG]359014[/ATTACH] To jak tabliczka a logo firmy ochroniarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 23.06.2016 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 przesłodkie łapeczki, u nas też dużo się zwierza kręciło i 2 kotki u nas zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.06.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Następne dwie??????A jak zapylone???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 23.06.2016 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 nie dwa łącznie z tą Kicią co ją mam drugi to kocurek rudy bardzo się zaprzyjaźnił z moim stadem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 23.06.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 ale byłyby jajca gdyby dwie zapylone kicie sie przybłąkały :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 23.06.2016 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Fajny projekt. Śliczne widoki. Trzymam kciuki. Napewno dacie sobie ze wszystkim radę to kwestia determinacji. My też sami wszystko robiliśmy. Powodzenia:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 23.06.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Idziecie jak burza jeszcze trochei mnie wyprzedzicie, tzn to nie wyścig ale ja znowu chwila przerwy więc dach pewnie w podobnym czasie będziemy kładli. A jak tam dachówka już wybrana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.06.2016 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Ale cudnie A na te ślady łapeczek wylej gips. Będzie fajna pamiątka. To jak odlew w piasku formierskim. Będziesz mogła oprawić w ramkę i zawiesić na ścianie w wiatrołapie - "Dom pod kocią łapką, A.D. 2016". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.06.2016 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 przesłodkie łapeczki, u nas też dużo się zwierza kręciło i 2 kotki u nas zostały Wczoraj dokarmiałam błąkającego się kocura. Okazało się, że w zeszłym roku zmarł mu pan i pół wsi go dokarmia. Bardzo towarzyski ale nie podchodzi bliżej niż 5 m. Lubi się położyć i patrzeć co robimy. Fajny projekt. Śliczne widoki. Trzymam kciuki. Napewno dacie sobie ze wszystkim radę to kwestia determinacji. My też sami wszystko robiliśmy. Powodzenia:rolleyes: Bardzo dziękuję. O tak, determinacja to moje drugie imię Cieszę się, że mnie odwiedziłaś Idziecie jak burza jeszcze trochei mnie wyprzedzicie, tzn to nie wyścig ale ja znowu chwila przerwy więc dach pewnie w podobnym czasie będziemy kładli. A jak tam dachówka już wybrana ? Zdecydowaliśmy się zamówić wiązary a nie wykonywać ich samodzielnie, ale w chwili obecnej terminy montażu umawiają na wrzesień. Tak więc spokojnie, pewnie Ty wcześniej będziesz miał więźbę Potem resztę dachu chcemy sami zrobić. Dachówka.... jeszcze nie wybrana, ale podoba mi się wzór Marsylka. Ostatnio oglądałam Koramic, ale i Creaton ma taki wzór, i Tondach. A Ty już wybrałeś? Ale cudnie A na te ślady łapeczek wylej gips. Będzie fajna pamiątka. To jak odlew w piasku formierskim. Będziesz mogła oprawić w ramkę i zawiesić na ścianie w wiatrołapie - "Dom pod kocią łapką, A.D. 2016". Rewelacyjny pomysł z odlewem gipsowym! Zwłaszcza że mam jeszcze jakieś 3,5 kg gipsu modelarskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts