dana1s 13.07.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Asiu piękne masz trawy, a ja przy okazji się dowiedziałam co to , bo u mnie też dziko rośnie pod drzewami:D Rozsiewa się jak dzika mam tego całe pole, muszę przesadzić największe egzemplarze, a potem jej pilnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 14.07.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Słuchajcie Sylwia potrzebuje znowu pomocy.... eh! Męczę ten mój dziennik co by się wam pochwalić tak tak właśnie tak:yes: powiem szczerze, że jakoś tak na czuja to wszystko tam robię. Oczywiście nie dałam rady z tymi dużymi zdjęciami - może kiedyś problem jest jeszcze inny. Napisałam wszystko co tam miałam do napisania (mam to póki co tylko dla siebie:cool:) na publikację trzeba jeszcze czekać dobra ale do sedna. Jak zrobić (filtrować/sortować czy co tam jeszcze) te moje posty żeby były tak jak u Was 1,2,3,4.... i ostatnia strona jako najwcześniejszy? u mnie oczywiście jest odwrotnie wszystko. 1 - to to co napisałam najpóźniej a np. 4 to początek mojej historii ja chcę jak wszyscy!!! Co za infantylne pytania z mojej strony. Dobra nie ma co POMOCY. Czy ktoś się w ogóle podejmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 15.07.2016 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Czekaj, dziennik masz od tyłu? To pewnie zaczęłaś pisać w dziennikach budowy a nie na forum. Załóż wątek w dziale "o was" -> "dzienniki budowy - dzień po dniu" tak jak u mnie. To jest odnośnik do tego działu: http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?18-Dzienniki-budowy-dzie%C5%84-po-dniu Kliknij czerwony przycisk "napisz nowy temat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 15.07.2016 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Kurde ja to dobrze zamotana jestem:D dzięki za pomoc. Matko czy ja kiedyś to w ogóle zrobię?!Będę męczyć to dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 19.07.2016 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Jak tam mother_nature jak prace postępują ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.07.2016 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Dalszy ciąg prac przy szalowaniu wieńca - mąż chce tak przygotować szalunki, żeby nie było przykrych niespodzianek w trakcie zalewania. Jak dobrze pójdzie i gruszka będzie w stanie do nas dojechać, to w przyszłym tygodniu chcielibyśmy zalać. Ja wyżywam się w części ogrodowej i warzywniaku - koszę trawę, przycinam krzewy, zbieram plony, usuwam chwaściory. I wzdycham do płytek, które oglądałam w casto - chętnie już zajęłabym się urządzaniem pomieszczeń, a tu jeszcze daleka droga do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.07.2016 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Asiu trwam w nieustannym podziwie dla Was, jesteście strasznie dzielni i zobaczysz, nawet się nie obejrzysz jak te wymarzone płytki będziesz układać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 21.07.2016 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Dalszy ciąg prac przy szalowaniu wieńca - mąż chce tak przygotować szalunki, żeby nie było przykrych niespodzianek w trakcie zalewania. Jak dobrze pójdzie i gruszka będzie w stanie do nas dojechać, to w przyszłym tygodniu chcielibyśmy zalać. Ja wyżywam się w części ogrodowej i warzywniaku - koszę trawę, przycinam krzewy, zbieram plony, usuwam chwaściory. I wzdycham do płytek, które oglądałam w casto - chętnie już zajęłabym się urządzaniem pomieszczeń, a tu jeszcze daleka droga do tego U nas na mieszkaniu dziś mozaikę będą układać w łazience Ale wiesz... Budujecie własny dom, taki jak chcecie. To naprawdę warte jest wszystkiego Ja nie mogłam poszaleć nawet z układem pomieszczeń w mieszkaniu (bo zależało mi na szybkim wykończeniu i przeprowadzce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.07.2016 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Iscra, najważniejsze, że będziecie U SIEBIE i tak naprawdę tylko to się liczy. Ja sobie to ciągle powtarzam i działa Kiedyś wybudujesz wymarzony dworek, wtedy zaszalejesz Apetyt rośnie w miarę jedzenia i czasem pomyślę, a mąż powie głośno, że mały ten dom. Ale z drugiej strony większy nam nie jest potrzebny, pracy i tak jest/będzie sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 21.07.2016 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 cieszę się, że idziecie do przodu, mam nadzieję, że nie będzie problemu z betonem! Wydaje mi się, że trochę wszyscy przesadzają z tymi ŚDM (ale też łatwo mi mówić, bo jestem daleko od Krk na szczęście;) ) za chwilę nas przegonicie powtarzanie o mieszkaniu u SIEBIE i u mnie na tapecie coraz częściej, najgorzej jest posmakować swobody a później samemu z niej rezygnować W sprawie płytek - planujecie wybierać/kupować/układać jeszcze w tym roku, czy odkładacie na 2017? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.07.2016 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 W tym roku tylko SSZ, wykończeniówka to przyszły rok. Tynki, wylewki - nie zdążymy ich zrobić w tym roku a dobrze, żeby porządnie wyschły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.07.2016 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 cieszę się, że idziecie do przodu, mam nadzieję, że nie będzie problemu z betonem! Wydaje mi się, że trochę wszyscy przesadzają z tymi ŚDM (ale też łatwo mi mówić, bo jestem daleko od Krk na szczęście;) ) za chwilę nas przegonicie powtarzanie o mieszkaniu u SIEBIE i u mnie na tapecie coraz częściej, najgorzej jest posmakować swobody a później samemu z niej rezygnować W sprawie płytek - planujecie wybierać/kupować/układać jeszcze w tym roku, czy odkładacie na 2017? a Was ŚDM nie dopadły??? do nas Francuzi przyjechali a mieszkam w centrum kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 21.07.2016 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 a Was ŚDM nie dopadły??? do nas Francuzi przyjechali a mieszkam w centrum kraju Taaaa? A powiedz mi co ma Podlasie do ŚDM? Bo też przyjeżdżają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 21.07.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Mother_nature nie rób sobie tynkow na zime ja zrobiłam i żałuje bo były problemy lepiej spokojnie na wiosnę poczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.07.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Mother, tynki to nie taki hop siup - najpierw instalacje wszystkie, zacznij je sobie na wiosnę, w maju tynki, w czerwcu wylewki, wszystko Ci cudnie wyschnie jak lato będzie znowu tak upalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 21.07.2016 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 a Was ŚDM nie dopadły??? do nas Francuzi przyjechali a mieszkam w centrum kraju w moim miasteczku na 15tys mieszkańców ma być 1,5tys pielgrzymów francuskojęzycznych, czyli niewiele więcej niż bywa turystów rosyjskojęzycznych, damy radę moher ach, my podobnie, lepiej tynki/wylewki wiosną, chyba, że zaczniemy wariować ale nie zaszkodzi zawczasu naoglądać się płytek, przynajmniej będziesz wiedziała, co Ci się podoba (albo dostaniesz zawrotu głowy od nadmiaru możliwości ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.07.2016 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 (edytowane) hmm ciekawe ile u mnie ich ma być. wczoraj 2 autokary widziałam tylko na rynku i jakaś szopkę, szybko uciekłam doczytałam przyjechali z Francji i Włoch. z 60 osób max ogólnie w naszej diecezji jak patrze to dużo Włochów przyjmują w różnych miastach okolicznych. Edytowane 21 Lipca 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.07.2016 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Mother, tynki lepiej zrobić przed hydrauliką, po ścianach i sufitach z instalacji prowadzisz w zasadzie tylko kable, bo woda i kanalizacja idzie prEde wszystkim po podłodze, a na ścianę, tylko tam, gdzie musisz wodę doprowadzić, czyli tam gdzie kładziesz kafle. Jeśli będziesz robić grzejniki, to doprowadzenie do nich i tak robisz później i tylko na samym dole ściany, a jesli masz mieć podlgowkę, to już w ogóle lepiej po tynkach strasznie narzekacie na te ŚDM, a ja się cieszę, że w Polsce też się coś dzieje, przecież to raptem raz, pewnie nigdy się nie powtórzy, dla mnie fajnie:yes: mnie zdecydowanie bardziej irytują np. maratony w miastach, miasto zamknięte, bo ktoś chce pobiegać, pewnie to kwestia organizacji, można pętle tak ustawić, żeby nie utudniać życia mieszkańcom, nie musi być przecież przez Rynek, do tego maratony są co roku, do tego jeszcze nocne, połówki, ćwiartki i inne wynalazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 21.07.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 strasznie narzekacie na te ŚDM, a ja się cieszę, że w Polsce też się coś dzieje, przecież to raptem raz, pewnie nigdy się nie powtórzy, dla mnie fajnie:yes: Ja bardziej się śmieję niż narzekam, bo jestem na drugim końcu Polski Ale w Krakowie będzie ciężko mieszkańcom i pracującym, którzy nie mogli wziąć wolnego ani pracować zdalnie... Bardzo dużo ulic wyłączonych z ruchu, niewystarczające MPK... Mają się czego bać, ale oby przeszło gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.07.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 tak samo firmy pozamykane na 2 tyg - te które są przy ważniejszych trasach.... dla nich to już nie jest śmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts