mother_nature 04.08.2016 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Masz zielony gont? Jak ładnie U mnie we wsi jest jeden dom z zielonym dachem i zawsze na niego patrzę, gdy przejeżdżam obok. Teraz nie byłoby szans na ten kolor dachu, bo MPZP nie zezwala. Zapomniałam dodać, że wczoraj wymieniono nam 3 palety ytonga interio. Okazało się, że na paletach są całe nieporozcinane bloki. Tak więc problem, czy bloczki będą się kruszyć, jest już za nami Teraz mamy świeżutkie bloczki, z których lada moment zaczną powstawać działówki Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez mother_nature Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 04.08.2016 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 a no mam:yes: Nie jest to do końca jednolity kolor bo jakby to określić? nakrapiany czarnym gdzieniegdzie. Ale ogólnie zielony. Macie aż takie obostrzenia w MPZP? To jakie dachy możecie sobie robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.08.2016 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Ja mogę mieć ceglasty, czerwony, brązowy lub antracyt. Ale koleżanka w tej samej gminie, jednak innym obszarze wg planu, już nie może mieć antracytowego.Taka paranoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.08.2016 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 To na jakim stanęło u Was?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.08.2016 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Czerwonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.08.2016 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Rynny też?? U nas ten czerwony wyszedł tak jakoś sam, bo rok przed budową wymienialiśmy dach na garażu - na czerwony właśnie, no i nie chciałam, żeby dom miał inny kolor, garaż inny, altana inny a kojec jeszcze inny.Tak więc na domu i garażu jest czerwono (oczywiście jest to wiśnia jakaś tam) a altana i kojec są kryte gontem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.08.2016 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Co do rynien, to jeszcze nie jest ustalona wersja ostateczna Nie chcę mieć czerwonych rynien na tle białych ścian, bo wątpliwej urody to ozdoba. Najlepiej, żeby nie rzucały się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.08.2016 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 No to myśl, ciekawa jestem jak to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.08.2016 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 białe rynny widywałam do wiśniowo-malinowego dachu, a elewacja obłożona była boazerią białą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.08.2016 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 No i białe właśnie bym chciała, ale mąż zaczął kipieć Chwilowo nie poruszamy tego drażliwego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 04.08.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Super kolorek ciekawa jestem jak wam to wyjdzie pierwsze słyszę żeby były zastrzeżenia co do koloru dachu ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 04.08.2016 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 No i białe właśnie bym chciała, ale mąż zaczął kipieć Chwilowo nie poruszamy tego drażliwego tematu. No właśnie, ech te rodzinne uzgodnienia, czasem niestety trzeba ustąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 04.08.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Co do rynien, to jeszcze nie jest ustalona wersja ostateczna Nie chcę mieć czerwonych rynien na tle białych ścian, bo wątpliwej urody to ozdoba. Najlepiej, żeby nie rzucały się w oczy. Dokładnie tak samo myślę, też nie dobierałam do dachu ale aby nie rzucały się w oczy na elewacji jasnej , ja mam po prostu metalowe takie matowe aluminium ciekawostką jest to że aby zmatowić potrzeba niby jakiegoś płynu specjalnego itp a wystarczy ocet taki patent mojego dekarza... Ja się śmieję że mam rynny w kolorze antaby w drzwiach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.08.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 A ja mam czerwone na białej elewacji i mnie się podobają Białych nie chciałam za nic - identyfikuję się więc z Twoim Mężem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.08.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 też u siebie o białych myślałam, ale maż też nie pozwolił, mam miedziane, pasują idealnie do ceglastego dachu i dębowych okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.08.2016 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Nie wiem czy białe nie stają się w krótkim czasie szare.Mam jeszcze trochę czasu, żeby sprawę obadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.08.2016 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Może schowaj rynny w ociepleniu Są przecież takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.08.2016 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Hmm w ociepleniu powiadasz? Nie wiedziałam o nich, już biorę się do czytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.08.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 http://muratordom.pl/budowa/dachy-i-stropy/ukryte-odwodnienie-dachu-czyli-dom-bez-okapu,17_9057.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 04.08.2016 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Co z tymi chłopami? Mój też nie chce białych rynien ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts