brasica 05.08.2016 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Gratuluję zakończenia ważnego etapu, teraz będę czekać na wasze wiązary,bo mnie też mają być wiązary. A kury super, ale ja mam odchyłkę zawodową więc wszystko co związane z rolnictwem mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 05.08.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Oooo też mam krwawnicę - nawet nie wiedziałam, że tak się to nazywa. Zerwałam ją do bukietu razem z innymi chwastami na wiechę! A te kurki masz tam u siebie na działce? Czy Twoja babcia mieszka w sąsiedztwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 05.08.2016 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Moja babcia mieszka w sąsiedztwie. Działka, na której budujemy, została wydzielona z większej. Tak więc mam babcię obok, nawet nie mogę powiedzieć, że za płotem, bo docelowy płot będzie w innym miejscu, niż obecny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 05.08.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Gratuluję zalania U mnie też krwawnica, a myślałam, że to wierzbówka, tak sobie źle wygooglałam Pendraku ja też chcę poznać przepis na białe rynny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 05.08.2016 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Wierzbówka już przekwitła, przynajmniej ta koło mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.08.2016 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Śliczne te babcine kury To musza byc jakies rodowodowe bo pstrokacizna niezwykle szlachetna Ile sztuk babcia hoduje ? Opyla cos na boku bo moze bysmy sie jakos dogadały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 05.08.2016 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Coś koło 10 ma, dokładnie nie wiem.Jajca opyla, od wielu lat ma stałych kupców, nawet z sąsiednich wsi. Bywa i tak, że sama jajka nie zje, bo wszystko wykupione.Kury mają w życiu takie okresy, że przestają nieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.08.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Kura tez ma okres... wiadomo sprawa... Fajowe są. Nie wiesz czy to typowe niski czy uniwersalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 05.08.2016 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Uniwersalne. Nawet ostatnio o to pytałam i wyszło, że takie są, bo babcia lubi taki kolor upierzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.08.2016 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 bo babcia lubi taki kolor upierzenia prawidłowe podejście do mojego stada futra musiałabym kupić czarne, a może dla kontrastu białe? śliczne kurki mają sąsiedzi, różne różniaste, Julka stoi całymi dniami z nosem w siatce i nie może się nadziwić, jakie śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.08.2016 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Babcia rulez! Nie bądź świnia! Kup dziecku kure! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.08.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 muszę przemyśleć sprawę, jedną kurkę możemy mieć może mogłaby luzem latać? miałam kiedyś kaczkę, jak piesek sie zachowywała, aportować tylko nie za bardzo umiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.08.2016 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 A koty jej nie wszamią? Mi też się marzy taka jedna kaczka towarzyszka.Wyczytałam ze chodzi za człowiekiem jak pies i reaguje na swoje imię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.08.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 no właśnie nie wiem ale przecież u sąsiada kury są, i żadnej mój kot nie upolował, chyba... za to gołębia rasowego sąsiadowi ukatrupiły kaczka daje paskudne jajka, takie słodkawe, więc brałabym kaczorka, nie byłoby problemu co z jajkami robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.08.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Ja jej nie na jajka a dla towarzystwa. Taka kumpela której zwierzysz się w kurniku i wyplaczesz w skrzydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 05.08.2016 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Ależ oczywiście, że będzie reagowała na imię! Jako dziecko miałam tabuny oswojonych kur, kogutów, kaczek i kaczorów, miały różne imiona i każde z nich reagowało na swoje. Gdziekolwiek by ptak nie był i czegokolwiek nie robił, po zawołaniu leciał do mnie w te pędy Oczywiście na początku były nagrody za przychodzenie, potem już nie zawsze. To nie są głupie ptaszyska. Tresura kury nie różni się od tresury psa, działają te same zasady Przypomniałam sobie, że małe kurczęta to nawet na huśtawce huśtałam Trzeba było kolana przykryć ścierką lub ubrać starą spódnicę, pousadzać tyle kurcząt, ile się zmieściło, a potem huuuuśtać. Zazwyczaj usypiały i głowy im się kiwały, tak że musiałam pilnować, żeby nie spadły Dobra, jedzie już po mnie pogotowie? Chyba te zielone papiery już na mnie czekają Nic więcej nie piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.08.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 :rotfl: Nie bój! Normalność jest przereklamowana! Kuźwa! Kurczaki na rollercosterze :rotfl: Idę zmienic naszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 05.08.2016 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Ale jaja:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 05.08.2016 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 mother-nature genialna byłas jako dziecko moja babcia tez miała kury i gęsi jak byłam mała ale tamte się nie dawały głaskać a gęsi dodatkowo ganiały mnie po podwórku :P Gratuluję zalania więńca i zazdraszam tych pracowitych miłych i symatycznych panów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.08.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Normalność jest przereklamowana! Zdecydowanie mother-nature genialna byłas jako dziecko Myślę, że i teraz nic jej nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts