pestka56 05.08.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Rzygacze też są be dla męża. Ten typ tak ma Rzygacze...zdecydowanienie, al rain chains może Nie muszą być takie ozdobne. U sąsiadki sązwyczajne najtańsze łańcuchy. Ważne, żeby były mocno obciążone, zamocowane w podłożu i nie bujały się na wietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.08.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Natura gdzie Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.08.2016 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Natura gdzie Ty? Na budowie Ściągamy szalunki. W sobotę padał deszcz, więc byliśmy bezrobotni. Zrobiliśmy zatem rundę po okolicznych składach budowlanych w celu wyboru dachówki. Najbardziej spodobała mi się Koramica czerwona marsylka z glazurą. Niestety cena już mniej atrakcyjna, a w dodatku dachówka jest w trakcie podwyżki i niektóre składy wstrzymują się z wycenami. Tak więc wracamy do punktu wyjścia, czyli marsylka Tondachu, o której pisałam na str. 21 dziennika http://www.tondach.pl/userfiles/image/products/stresni-krytina/stresni-tasky/2112000070_500x500.png Kolor taka ciemna wiśnia z brązem, w zależności czy dachówka sucha, czy mokra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 09.08.2016 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 mother_nature w sprawie dachówki uderz jeszcze do Dekke, oni mają czasem naprawdę konkurencyjne ceny w stosunku do składów budowlanych. My dostaliśmy spory rabat, no i cena byla niższa niż w składzie w naszych okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.08.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 A nie myślałas o płaskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.08.2016 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 mother_nature w sprawie dachówki uderz jeszcze do Dekke, oni mają czasem naprawdę konkurencyjne ceny w stosunku do składów budowlanych. My dostaliśmy spory rabat, no i cena byla niższa niż w składzie w naszych okolicach. Oki, dobrze wiedzieć Dzięki! A nie myślałas o płaskiej? Mój mąż myśli Zobaczymy, co z tego wyniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 09.08.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 pendrak, wrzuć proszę zdjęcie No i właśnie, jak to się stało, że Twój mąż to klepnął? . Wrzucam fotkę, niestety mam tylko jedną z telefonu, reszta została uwięziona na aparacie, a ładowarka do niego gdzieś przepadła, najskuteczniejszy sposób na samca to pinterest, znajduję fajną fotkę, na której jest jak chcę i zwykle daje się przekonać, nawet jeśli mówi, że na pewno będzie źle, to jak już zobaczy na przykładzie, to zwykle zmienia zdanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.08.2016 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 A może blacha wyjdzie taniej? Mowie o jakiejś cudneeeeeej blaszce na rąbek na ten przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.08.2016 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 [ATTACH=CONFIG]363710[/ATTACH] Wrzucam fotkę, niestety mam tylko jedną z telefonu, reszta została uwięziona na aparacie, a ładowarka do niego gdzieś przepadła, najskuteczniejszy sposób na samca to pinterest, znajduję fajną fotkę, na której jest jak chcę i zwykle daje się przekonać, nawet jeśli mówi, że na pewno będzie źle, to jak już zobaczy na przykładzie, to zwykle zmienia zdanie . Kobieto! Ty oprócz białych rynien masz jeszcze szprosy i to w układzie, który chcę u siebie Szukaj ładowarki, upraszam się o więcej zdjęć http://emots.yetihehe.com/1/prosi.gif A może blacha wyjdzie taniej? Mowie o jakiejś cudneeeeeej blaszce na rąbek na ten przykład Nienienie żadnej blachy! Pamiętaj, że to naszymi inwestorskimi ręcami będzie kładzione, więc ma być szybko, łatwo i równo A właśnie, co do "równo" to mąż po przeczytaniu internetów stwierdził, że jednak rezygnuje z płaskiej dachówki, bo ceramiczne są krzywe, a on nie chce się wk***ać przy każdym spojrzeniu na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.08.2016 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Sami będziecie kłaść???????????? O matko i córko!!! Ja się nie znam ale wydaje mi się ze blache kładzie się łatwiej. Są teraz sprytne systemy na klik. Nie namawiam ale sprawdziłabym bo może warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.08.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 taką blachę ładną z rąbkiem, Mari??? bo blachodawkę kładzie się łatwo. ale taką ładną, to chyba trzeba mieć jakiś sprzęt, zaginarki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 09.08.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 mother_nature mąż dobrze mysli trzeba mieć dużą dozę ciepliwości przy układaniu płaskiej dachówki i po układaniu najlepiej nie mieć super wzrosku, albo nie patrzeć z daleka wygląda super, z bliska nie. Nasza ekipa uzyła bardzo wiele słów powszechnie uznawanych za wulgarne, jak opisywała kładzenie tej dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 09.08.2016 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 taką blachę ładną z rąbkiem, Mari??? bo blachodawkę kładzie się łatwo. ale taką ładną, to chyba trzeba mieć jakiś sprzęt, zaginarki itp właśnie ja do konca nie wiem, ale nam mówiono, że to musi być ekipa od kładzenia płaskiej blachy na rąbek... to znaczy tak mówiły 2 ekipy, które budują domy. Aczkolwiek do końca nie drążyłam tematu... Podobno taką blachę docinają dokładnie pod dany dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.08.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 też tak myślę, ale wygląda zjawiskowo, No i tak naturalnie, bo to zwykła blacha, ot po prostu, bez kombinowania, bez napinki, jakbym budowała swój dom bliżej miasta na bank byłaby blacha. A tak w moją sielsko-wiejską okolice bardziej się wpasowała różowa dachówka coppo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.08.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Na budowie Ściągamy szalunki. W sobotę padał deszcz, więc byliśmy bezrobotni. Zrobiliśmy zatem rundę po okolicznych składach budowlanych w celu wyboru dachówki. Najbardziej spodobała mi się Koramica czerwona marsylka z glazurą. Niestety cena już mniej atrakcyjna, a w dodatku dachówka jest w trakcie podwyżki i niektóre składy wstrzymują się z wycenami. Tak więc wracamy do punktu wyjścia, czyli marsylka Tondachu, o której pisałam na str. 21 dziennika http://www.tondach.pl/userfiles/image/products/stresni-krytina/stresni-tasky/2112000070_500x500.png Kolor taka ciemna wiśnia z brązem, w zależności czy dachówka sucha, czy mokra bardzo smutno i ponuro wygląda ten kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.08.2016 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Emi, no właśnie ta dachówka w różnych miejscach wygląda różnie, np. u gorbaga na z8:http://img.wybieramprojekt.pl/wp-content/uploads/images/bramas_56770974263c8.jpg Tu jest po prostu czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 09.08.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Podziwiam was coraz bardziej dom budujecie sami a teraz jeszcze sami się podejmujecie kładzenia dachu normalnie wielki szacun co do kolory to rzecz gustu mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 09.08.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Jutro będę na budowie, to pstryknę więcej telefonem, bo ładowarka znajdzie się najwcześniej po przeprowadzce, jeśli w ogóle. Moje szprosy są udawane, to taka ramka nakładana od zewnętrznej strony, jeśli mi się znudzą, mogę je zawsze ściągnąć, poza tym łatwiej umyć okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 09.08.2016 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Potwierdzam, że do blachy bez odpowiedniego sprzętu, czyli gientarki nie ma co podchodzić. Mój Przyjaciel, który zna się na dachach jak nikt inny coś o tym wie. Dachówka bardzo ładna do białych elementów nie znajdziesz lepszego koloru. W moich okolicach prawdziwa dachówka to rzadkość - wszyscy kładą dziadową blachę. Ale cóż kwestia gustu. Pomyśl tylko o szprosach raz jeszcze.... Kiedyś pracowałam w firmie, która sprzedawała stolarkę okienną i przy dziwnych wymiarach okien + balkon na jednej ścianie trzeba było się dobrze nagłowić żeby wszystko zgrać żeby było ok. Nigdy nie mieliśmy żadnej wpadki ale od tamtego czasu jak widzę szprosy na domu to analizuje ich błędne rozmieszczenie a uwierz mi często się to zdarza niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.08.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Sylwia, priva pisze do cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts